-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% 0,13
-
EURO
50,55% -0,69
-
GRAM ALTIN
7167,03% -0,53
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Altın fiyatlarında düşüş fırsat mı, yatırımcılar için yeni bir yükseliş mi geliyor?
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son günlerde altın piyasasında yaşanan durgunluk, yatırımcılar arasında belirsizlik oluştururken, kuyumcu esnafı bu durumu alım için bir fırsat olarak değerlendiriyor.
Batman'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının 2025'in ilk haftalarında yeniden yükselişe geçmesini bekliyor.
Altın piyasasında son günlerde yaşanan durgunluk, kuyumcu esnafı tarafından "alım fırsatı" olarak değerlendiriliyor.
Kuyumcular, altının genel olarak yükseliş trendini yeniden yakalayacağına inandıklarını belirterek, özellikle yılın son ayında fiyatların düşük olmasının yatırımcılar için avantajlı olduğunu vurguladı.

Yılmaz Sarıgül
"Elinde TL olan altına çevirsin"
Altın fiyatlarında son dönemde hafif düşüşlerin yaşandığını ifade eden kuyumcu esnafı Yılmaz Sarıgül, "Ama genel olarak altın yükseliş trendini yine yakalayacaktır. Yılın son ayında fiyatlar düşük olmasından dolayı tam da alım fırsatıdır. Halk elindeki TL'yi altına çevirmek istiyor. Ama eski yıllara göre alım gücü daha azdır. Yatırım amaçlı her zaman altına talep oluyor. Altın fiyatları düştükten sonra tekrar eski fiyatını yakalıyor ve yeni yılla beraber altın tekrar yükselişe geçecektir. Yatırımcılara ellerindeki TL'yi altına çevirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman güvenilir limandır." dedi.

İbrahim Halil Aksoy
Diğer bir kuyumcu esnafı İbrahim Halil Aksoy ise altın piyasasında aralık ayının ilk haftasından itibaren bir durgunluk yaşandığını ifade etti.
Kasım ayında altın fiyatlarının yükselişle başladığını, ancak ayın ilerleyen haftalarında düşüş yaşandığını belirten Aksoy, yılsonuna kadar bu durgunluğun devam edeceğini öngördü.
"Altın almanın tam zamanıdır"
Aksoy, "Altın piyasası aralık ayının ilk haftasından itibaren durmuş durumdadır. Ama kasım ayının ilk haftasında altın yükselişle başlamıştı, ikinci ve üçüncü haftada düşüş yaşandı, 4'üncü haftasından şu ana kadar ise durgunluk halen devam ediyor. Bu durgunluğun yılsonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşların da altın alımı şu anda çok düşüktür. Oysaki şu anda altın almanın tam zamanıdır. Yılbaşından, ocak ayının ortalarından sonra ise altın fiyatları yükselecektir." diye konuştu.
Altın fiyatlarıyla ilgili de bilgi paylaşan Aksoy, "Şu anda 22 ayar altının gramı 2 bin 800 lira civarında, çeyrek 5 bin TL, yarım 10 bin, 7 ata 20 bin TL ve bileziklerin gramı 2 bin 820 TL civarındadır." dedi. (İLKHA)
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Yükleniyor






