• BIST 100

    15349,56%0,62
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6401,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10384,03% 0,36

Altın fiyatlarında düşüş fırsat mı, yatırımcılar için yeni bir yükseliş mi geliyor?

07 Aralık 2024, Cumartesi 12:36
07 Aralık 2024, Cumartesi 12:36
Altın fiyatlarında düşüş fırsat mı, yatırımcılar için yeni bir yükseliş mi geliyor?
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Son günlerde altın piyasasında yaşanan durgunluk, yatırımcılar arasında belirsizlik oluştururken, kuyumcu esnafı bu durumu alım için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Batman'daki kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının 2025'in ilk haftalarında yeniden yükselişe geçmesini bekliyor.

Altın piyasasında son günlerde yaşanan durgunluk, kuyumcu esnafı tarafından "alım fırsatı" olarak değerlendiriliyor.

Kuyumcular, altının genel olarak yükseliş trendini yeniden yakalayacağına inandıklarını belirterek, özellikle yılın son ayında fiyatların düşük olmasının yatırımcılar için avantajlı olduğunu vurguladı.

Yılmaz Sarıgül

"Elinde TL olan altına çevirsin"

Altın fiyatlarında son dönemde hafif düşüşlerin yaşandığını ifade eden kuyumcu esnafı Yılmaz Sarıgül, "Ama genel olarak altın yükseliş trendini yine yakalayacaktır. Yılın son ayında fiyatlar düşük olmasından dolayı tam da alım fırsatıdır. Halk elindeki TL'yi altına çevirmek istiyor. Ama eski yıllara göre alım gücü daha azdır. Yatırım amaçlı her zaman altına talep oluyor. Altın fiyatları düştükten sonra tekrar eski fiyatını yakalıyor ve yeni yılla beraber altın tekrar yükselişe geçecektir. Yatırımcılara ellerindeki TL'yi altına çevirmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü altın her zaman güvenilir limandır." dedi.

İbrahim Halil Aksoy

Diğer bir kuyumcu esnafı İbrahim Halil Aksoy ise altın piyasasında aralık ayının ilk haftasından itibaren bir durgunluk yaşandığını ifade etti.

Kasım ayında altın fiyatlarının yükselişle başladığını, ancak ayın ilerleyen haftalarında düşüş yaşandığını belirten Aksoy, yılsonuna kadar bu durgunluğun devam edeceğini öngördü.

"Altın almanın tam zamanıdır"

Aksoy, "Altın piyasası aralık ayının ilk haftasından itibaren durmuş durumdadır. Ama kasım ayının ilk haftasında altın yükselişle başlamıştı, ikinci ve üçüncü haftada düşüş yaşandı, 4'üncü haftasından şu ana kadar ise durgunluk halen devam ediyor. Bu durgunluğun yılsonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşların da altın alımı şu anda çok düşüktür. Oysaki şu anda altın almanın tam zamanıdır. Yılbaşından, ocak ayının ortalarından sonra ise altın fiyatları yükselecektir." diye konuştu.

Altın fiyatlarıyla ilgili de bilgi paylaşan Aksoy, "Şu anda 22 ayar altının gramı 2 bin 800 lira civarında, çeyrek 5 bin TL, yarım 10 bin, 7 ata 20 bin TL ve bileziklerin gramı 2 bin 820 TL civarındadır." dedi. (İLKHA)

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı

Batman–Beşiri kara yolunda feci kaza: 1’i ağır 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Ekonomik Örgütler Toplantısı’na katıldı

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde hasta yoğunluğu şikâyetlere neden oldu

Suriye Ordusu SDG-PKK/YPG mevzilerine yönelik operasyona başladı

Mardin’de kaybolan iki çocuk gölette ölü bulundu

İngiltere'de 'Süper virüs' hızla yayılıyor

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten 17 Ocak Mesajı

ABD'den İran'a yaptırım kararı

Fransa'dan ABD'ye: Grönland egemen bir devletin parçası

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD heyetini kabul etti

Slovakya ile ABD'den nükleer santral adımı

Trump'tan Grönland konusunda ABD ile uyumsuz ülkelere gümrük vergisi tehditi

Batman’da bahis operasyonu: 11 şüpheli yakalandı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonlarında 189 şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan Ummanlı mevkidaşı ile görüştü

Tarsus’ta Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Kütahya’da kapatılan bazı hayvan pazarları açılıyor

ABD'de Minnesota kaynaklı gerilim sürüyor: Protestocular ile ICE ekipleri karşı karşıya geldi

Japonya ile İtalya arasında 'özel stratejik ortaklık' anlaşması

Batman'da park halindeki otomobil alevlere teslim oldu

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah ele geçirildi: 8 gözaltı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Erzurum’da temaslarda bulundu

Şanghay İşbirliği Örgütü: İran'nın içişlerine müdahaleye karşıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı