• BIST 100

    11063,68%-0,54
  • DOLAR

    42,45% 0,03
  • EURO

    49,54% 0,35
  • GRAM ALTIN

    5765,84% 0,37
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!

13 Mayıs 2020, Çarşamba 17:37
13 Mayıs 2020, Çarşamba 17:37
Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!

Haber7 / Fuat Öner

Altın fiyatlarını Haber7'ye yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirterek, şuan ki yüksek fiyatlardan alım yapılmaması gerektiğini söyledi. Kademeli düşüşlerde altın alanlara ise dikkat çeken bir uyarıda bulunan Memiş, acil ihtiyaçlar harici bozdurmayın tavsiyesinde bulundu.

LONDRA'DAN YAPILAN SALDIRI ALTIN FİYATLARINI DA YÜKSELTTİ

Londra'da merkezli TL'ye yapılan saldırının altın fiyatlarında da yükselişe neden olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Türkiye'de yurt içi piyasalarda altının gram fiyatında yükselişlerde etkili olan en önemli şey dolar kurunun agresif bir şekilde yükselmesi. Dolar kuru 7,27 TL seviyesine kadar yükseldiği için geçen hafta gram altın 396 TL seviyesine kadar yükseldi. Ama dolar kuru neden yükseldi? Londra merkezli 3 bankanın manipülasyon yaparal elinde TL olmadığı halde dolar talebinde bulunması ve temerrüde düşmesi ve buna rağmen taleplerini sürdürmesi. BDDK'nın tespiti ve almış olduğu önlemlerden sonra bu üç bankaya işlem yasağı getirildikten sonra dolar kurunun tekrar 7 TL seviyesinin altına sarktığını gördük. Yani bu senaryoyu biz 2018 yılında da gördük. 2018 yılının Ağustos ayında dolar 7,23 TL seviyesine kadar çıkmıştı ve ilişkiler normalleşme sürecine girince Kasım ayında dolar kurunun 5,13 TL seviyene kadar çekildiğini gördük. Yani tam 4 ayda çok sert bir düşüş görmüş olduk.' dedi. 

ALTINDA KUMAR PİYASASINA DİKKAT

'Bugünlerde emtia, döviz ve borsa kısmında ciddi bir kumar oynanıyor' diyen Memiş, 'Bu kumar piyasasında yatırımcıların yarısı yükselişlere oynarken yarısı düşüşlere oynuyor. Yarısı 6,60-6,40 TL seviyesindeki beklentilerini korurken diğer kısım 8 TL seviyesi kadar yükseleceği beklentisini koruyor.  Bir şekilde birisi kazanacak. Ya 8 TL fiyatlayanlar kazanacak ya da Türkiye kazanacak.  Altının gram fiyatında ise ya 420 TL seviyesi görülecek ya da 340 TL seviyesi görülecek. Altında da aynı şekilde bir kumar piyasası mevcut.


Dünyada Covid-19 belirsizliği sürdükçe, Merkez Bankalarının genişlemeci politikaları sürmeye devam ettikçe ister istemez bu dalgalanmaları normal karşılamak gerekiyor. Ancak piyasaların biraz daha erken açılması, hayatın yavaş yavaş normale dönmesi, ticarethanelerin açılması piyasalarda olumlu seyre neden oldu. Özellikle altının ons fiyatı Nisan ayında 1747 Dolar seviyesine kadar yükselmişti tekrar 1668 dolar seviyesine kadar gerilediğini gördük. Şuanda 1690-1710 dolar aralığında gelip gidiyor. 1700 dolar seviyesinin altında kalıcı olmaya devam ettikçe; düşüşlerde kademeli olarak 1680-1660 ve 1550 dolar seviyesine kadar geri çekilmeler sürebilir.  Yükseliş için de; Covid-19'la ilgili 2. dalga piyasalarda fiyatlanması ve endişeye neden olması ki ben bunu biraz zayıf ihtimal olarak görüyorum 1750 Dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda elbet yükselişler devam edecektir. 1800-1900 dolar seviyeleri yukarı yönlü ataklarda gelecektir ancak bu özellikle bu yıl düzeltme hareketlerin gelmesi gerektiği için aşağı yönlü trendleri beklemek gerekiyor '
ifadelerini kullandı.

ALTIN ALMAYIN UYARISI

Gram Altın/TL'de 380 lira seviyesini destek seviyesi olarak takip edileceğini belirten Memiş.' 380 TL'nin altına sarkma yakın zamanda da kırılacaktır. 2 aydır vatandaşlarımıza altın almayın, altın yüksek tavsiyesinde bulunuyoruz. Yine aynı tavsiyemiz devam ediyor. 380 TL seviyesinin altına sarkmalarda 370 TL - 360 TL -350 TL ve 340 TL seviyelerine kadar düşüşler görülebilir. Bu dönemde yüzde 25'lik dilimler halinde 4 parça kademeli alım tavsiyesinde bulunacağız ve bu yıl böyle bitmiş olacak.' tavsiyesinde bulundu.

PANİK YAPAN 2018'DEKİ GİBİ ZARAR EDER

Yükseliş trendinin sürebilmesi için 397 TL seviyesinin üzerinde kapanışlar gerektiğinin altını çizen Memiş ' Bu kapanışlar gerçekleşmeli ki 400 TL seviyesi yukarı yönlü kırılsın. O yüzden son 1.5 aydır olduğu gibi yatırımcısına yine beklemelerini tavsiye ediyoruz. Burada sabırlı olmayı başarsınlar, burada sabır önemlidir. Bizim yatırımcılarda sabır yok; Herkesin zengin olmaya hayali var. Bu gibi ortamlarda zengin olma hayalini bırakın mevcudu korusunlar yeterli.' diyerek  'Bu dönemde al-sat yaparak parayı kazanamazlar. Herkes sabırla bekleyecek 2-3 ay sabretmeyi öğrenecek, panik yapmayacak. Panik yapanlar aynı 2018 yılında olduğu gibi zarar eder ' uyarısında bulundu.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI! ALTIN ALAN SATMASIN

Bu dönem için vatandaşlara düşüşlerde kademli alımlar tavsiye ettiklerini belirten Memiş ' Aldıktan sonra da herhangi bir ihtiyacı olmadan da altın satmalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu 3 ayda şunu gözlemledim; piyasa ciddi anlamda kumara alıştı. Bu çok ciddi bir bela. Herkes evine kapandı insanlar oturduğu yerden varlıklarını al-sat yaparak hayatını devam ettirmeye çalışıyor ama aslında bu bir deney. Bu oyun kurucular insanlara ellerindeki akıllı telefonlarla al-sat yaptırarak kumar oynatarak ellerindekini alıyor. Her zaman oynayan değil oynatan kazanıyor buna dikkat... İnsanlar dolar hemen yükselsin satalım, hemen düşsün yerine koyalım... Dolardaki yükselişi isteyen kesim kumar bağımlısı olmuş insanlar. Bu insanların tedavi olması gerekiyor. Ben şunu tavsiye diyorum fiyatlar agresif şekilde düşedebilir yükseledebilir. Piyasa şuanda kumar piyasası. İnsanlar bir satıyor bir alıyor, bazıları terste kalıyor bazıları kazanıyor ama bu bir bağımlılık haline dönüşüyor ve insanlar sonunda varlıklarına sahip çıkamıyorlar.' dedi.

Malatya’da kadın evinde ölü bulundu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şu anda kültür aktarımını artık aile yapmıyor; yeni medya yapıyor!

Mardin’de engelli bireylere yönelik program yapıldı

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden Suriyeli ailelere kışlık giysi desteği

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, cellat görmek istiyorsa geçmişine baksın

Batman'da bisikletli çocuğa araç çarptı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı engelli dernekleriyle bir araya geldi

Batman'da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Dr. Büşra Eskifuruncu: Hepimiz birer engelli adayıyız, empati engelleri kaldırır

Yetimler Vakfı bu kışta mazlumları sevindirdi

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı: Engelli bireyler toplumumuzun ayrılmaz bir parçası

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Buhara’da Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı İsmailov ile görüştü

Ankara'da yerli "Otomatik Şok Cihazları" halkın hizmetine sunuldu

CHP'li Seyhan Belediyesi’nin hesapları TMSF tarafından bloke edildi

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’ndan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı

Demir: Mardin'deki engelli bireyler hâlâ fiziksel erişilebilirlik sorunlarıyla karşılaşmaktadır

Malatya'da 3 anlamlı buluşma: Engelliler için özel program düzenlendi

İşgal rejimi: Batı Şeria’da çöp yakan Filistinliler öldürülsün

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Cizre'de coşku ile kutlandı

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde başhekimlik değişimi

Malatya'da İkizce bölgesine dev altyapı çalışması

Bakan Göktaş, Engelsiz Mobil Uygulama Tanıtım Programı'nda konuştu

Siirt'te polis aracının çarptığı genç kadın 30 gün sonra hayatını kaybetti

Diyarbakır’da Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Gaziantep'te kasten öldürme suçundan aranan hükümlü yakalandı

Gaziantep'te liseli öğrencilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Amatör balıkçılar için sualtı avcılığında yeni zorunluluk

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya’da kadın evinde ölü bulundu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şu anda kültür aktarımını artık aile yapmıyor; yeni medya yapıyor!

Mardin’de engelli bireylere yönelik program yapıldı

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden Suriyeli ailelere kışlık giysi desteği

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak