• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Altınbaş Üniversitesi’nden Ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Hem yurt dışında altın fiyatı düştüğü hem dolar kuru sert şekilde gerilediği için altına yatırım yapanların endişelendiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, “Kısa vadeli işlem yapan yatırımcıların endişeli olmasını anlıyorum. Ancak ‘Alırım sandığa atarım’ şeklinde uzun vadeli yatırım yapanların endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum. Gram altının uzun vadeli yükselişi de sürecek. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapanların endişe etmesi için bir sebep görmüyorum” diye konuştu.

“YATIRIMCININ B PLANI OLMALI”

Prof. Dr. Alkin, “Daha önce birçok kez para ve sermaye piyasalarında hiçbir şeyin garanti olmadığını, kazancın olduğu yerde riskin de bulunduğuna işaret ettim. ‘Normal şartlarda’ diye başlayan her sözün dikkatle dinlenmesi gerekir. Kimse Merkez Bankası başkanının görevden alınacağını düşünemezdi. Tüm yatırımcıların anormal şartlara göre B planını hazırda tutması gerekir.”

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEK ZARARLI”

Piyasayı yakından takip etmeyen ve finansal okuryazarlığı zayıf olan yatırımcıların hatalı kararlar alabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Alkin, “Vatandaşlar, yatırım yapmak istediği zaman kulaktan dolma bilgiler ve kestirme cevaplarla hareket ediyor. İnsanların çok endişeli olması da hatalı işlemler yapmalarına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

Son yaşananların yatırımcılara ders olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Dünyada hiçbir yatırımcı, fiyatların en dip seviyesinden alıp zirveden satmada başarılı olamamıştır. Bu seviyelere kademeli şekilde alış ve satış yaparak ulaşırlar. Uzmanlara al-sat seviyesi sormak da doğru bir davranış değildir. Uzmanlar ancak ve ancak teknik anlamda destek ve direnç seviyelerini ifade ederler ve yatırımcılara ‘normal şartlarda’ neler olabileceğini anlatır. Aynı şey ons fiyatı için de geçerlidir. Anormal fiyat hareketleri önceden öngörülemez, bu sebeple kısa vadeli al-sat yapanların mutlaka piyasayı aktif şekilde takip etmeleri, sadece dolar lirayı değil, yurt dışında altının ons fiyatının hareketini de izlemeleri büyük önem arz ediyor” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bedelli askerlikte zam oranı belli oldu

Panelvan ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

İspanya, ABD'ye üs izni vermedi

Güney Sudan'da silahlı saldırı: 169 ölü, 50 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Nusaybin’de teşkilatla buluştu

Bingöl’de İran’a yönelik saldırılara sert tepki: Orta Doğu’yu ateşe veren emperyal akıl bir kez daha devrede

Siyonist-ABD'nin İran'a saldırıları sürüyor

Gaziantep'te Nadir Hastalıklar Günü etkinliği düzenlendi

İzmir’de trafik denetimlerinde 29 bin 410 TL ceza

Gaziantep'te Kolay Kazanç ve Dijital Dolandırıcılık konferansı düzenlendi

İzmir'de freni boşalan vinç park halindeki araçları ezdi

QatarEnergy, LNG üretimini askıya aldı

İran'ın operasyonlarında 4 ABD askeri öldü

Öğrenciler Ramazanın maneviyatını okullarda yaşıyor

Uçak seferlerindeki iptaller 6 Mart’a kadar sürecek

Mersin’de hapis cezası bulunan 193 hükümlü yakalandı

Covid-19 pandemisinden bu yana havacılık sektöründe görülen en ağır şok

Diyarbakır’da kaçak silah operasyonu

Malatya'da kırsal mahallelerde yol çalışmaları sürüyor

İstanbul'da lisede bıçaklı saldırı: 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı

Diyarbakır’da 127 aranan şahıs yakalandı

YKS başvuruları için son gün

Diyarbakır’da çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Yapıcıoğlu: Gençlik geleceğimizdir, onları korumak hepimizin sorumluluğudur

Av sezonu sona erdi

Ruhaniyetli şehrin manevî komutanı: Üftade Hazretleri

Diyarbakır'da kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelliyi arama çalışmaları sürüyor

Anthropic reddetti, OpenAI imzaladı: ChatGPT abonelikleri iptal ediliyor

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: Kenevir ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bedelli askerlikte zam oranı belli oldu

Panelvan ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

İspanya, ABD'ye üs izni vermedi

Güney Sudan'da silahlı saldırı: 169 ölü, 50 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Nusaybin’de teşkilatla buluştu

Bingöl’de İran’a yönelik saldırılara sert tepki: Orta Doğu’yu ateşe veren emperyal akıl bir kez daha devrede

Siyonist-ABD'nin İran'a saldırıları sürüyor