Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

Tarih: 26.11.2020 11:45 Güncelleme: 26.11.2020 11:45
Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Altınbaş Üniversitesi’nden Ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Hem yurt dışında altın fiyatı düştüğü hem dolar kuru sert şekilde gerilediği için altına yatırım yapanların endişelendiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, “Kısa vadeli işlem yapan yatırımcıların endişeli olmasını anlıyorum. Ancak ‘Alırım sandığa atarım’ şeklinde uzun vadeli yatırım yapanların endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum. Gram altının uzun vadeli yükselişi de sürecek. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapanların endişe etmesi için bir sebep görmüyorum” diye konuştu.

“YATIRIMCININ B PLANI OLMALI”

Prof. Dr. Alkin, “Daha önce birçok kez para ve sermaye piyasalarında hiçbir şeyin garanti olmadığını, kazancın olduğu yerde riskin de bulunduğuna işaret ettim. ‘Normal şartlarda’ diye başlayan her sözün dikkatle dinlenmesi gerekir. Kimse Merkez Bankası başkanının görevden alınacağını düşünemezdi. Tüm yatırımcıların anormal şartlara göre B planını hazırda tutması gerekir.”

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEK ZARARLI”

Piyasayı yakından takip etmeyen ve finansal okuryazarlığı zayıf olan yatırımcıların hatalı kararlar alabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Alkin, “Vatandaşlar, yatırım yapmak istediği zaman kulaktan dolma bilgiler ve kestirme cevaplarla hareket ediyor. İnsanların çok endişeli olması da hatalı işlemler yapmalarına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

Son yaşananların yatırımcılara ders olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Dünyada hiçbir yatırımcı, fiyatların en dip seviyesinden alıp zirveden satmada başarılı olamamıştır. Bu seviyelere kademeli şekilde alış ve satış yaparak ulaşırlar. Uzmanlara al-sat seviyesi sormak da doğru bir davranış değildir. Uzmanlar ancak ve ancak teknik anlamda destek ve direnç seviyelerini ifade ederler ve yatırımcılara ‘normal şartlarda’ neler olabileceğini anlatır. Aynı şey ons fiyatı için de geçerlidir. Anormal fiyat hareketleri önceden öngörülemez, bu sebeple kısa vadeli al-sat yapanların mutlaka piyasayı aktif şekilde takip etmeleri, sadece dolar lirayı değil, yurt dışında altının ons fiyatının hareketini de izlemeleri büyük önem arz ediyor” dedi.

Kavurucu sıcaklarda çocukların serinleme adresi: Süs havuzları

MSB, mağaradaki olayla ilgili bilgilendirmede bulundu

Batman'da 63 bin ürün denetlendi: 1 milyon TL'nin üzerinde ceza uygulandı

İletişim Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi

Adıyaman'da dağlık bölgede çıkan yangın söndürüldü

Fotokapanlar Uludağ’da Alakarga'yı görüntüledi

Yaz aylarında kulak enfeksiyonlarına karşı önlemler

Trafik ve zabıta ekiplerinden ortak motosiklet denetimi

Uzmanından sıcak hava uyarısı!

Tunus mahkemesi Raşid Gannuşi ve üst düzey siyasilere ağır hapis cezaları verdi

Adıyaman'da narkotik suçlarla mücadele kapsamında 15 kişi tutuklandı

Batman'da ikinci ürün ayçiçeği ekimi yapıldı

Enerji faturaları çiftçinin belini büktü: Güneş panelleri çözüm olabilir mi?

Multidisipliner Tümör Konseyi hastalara umut oluyor

Suriye'den yeniden yapılanmayı destekleyici adımlar

Mardin’de mobilya mağazasında yangın: Söndürme çalışmaları sürüyor

İMSİAD Başkanı Demir: Yüksek kira ve konut fiyatları toplumsal huzuru tehdit ediyor

Hindistan'da çöken köprüde ölenlerin sayısı artıyor

Yahudi işgalci saldırısını engellemeye çalışan yabancı aktivistler, siyonist rejim tarafından alıkonuldu

Van Umut Kervanı'nda ‘Yaz Okulu’ başladı

Yalnızlık beyni zayıflatıyor!

Adıyaman'da metruk bina ve ara sokaklarda uyuşturucu denetimi

İlk 6 Ayda 1,4 milyondan fazla gayrimenkul satıldı

Haziran ayında meydana gelen trafik kazaları KGYS kayıtlarına yansıdı

Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 11 bin üzerinde captagon hap ele geçirildi

Yemen Ordusu’ndan Tel Aviv'deki Lod Havalimanı’na "Zülfikar" balistik füze Saldırısı

Yeşilyurt Belediyesi'nden kırsalda yol çalışması

LGS için "Tercih Süreci Veli Kılavuzu" yayımladı

Ensarulah: İşgal havalimanını hedef aldık, milyonlarca siyonist sığınaklara kaçtı

Yükleniyor