• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Altınbaş Üniversitesinden 'Destek Zinciri Kampanyası'

08 Şubat 2023, Çarşamba 15:50
08 Şubat 2023, Çarşamba 15:50
Altınbaş Üniversitesinden
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Altınbaş Üniversitesinden 'Destek Zinciri Kampanyası'

Pazartesi gününden itibaren deprem için koordinasyon ekibi kurduklarını söyleyen Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, 'Geniş katılımlı bir yardım kampanyası başlattık ve bu zaman kadar gelen yardımları AFAD’a ilettik. Cuma akşamına kadar vatandaşlarımızın Mahmutbey, Gayrettepe ve Bakırköy yerleşkelerimizde yardımlarını bekliyoruz. Ayrıca internet üzerinden alacakları bağışları Mahmutbey yerleşkemize teslim ettirebilirler' dedi.
Altınbaş Üniversitesi, deprem için yardım kampanyası düzenlediklerini ve koordinasyon ekibi kurduklarını duyurdu. Altınbaş Üniversitesi çalışanlarından, öğrencilerinden ve mezunlarından da çok acı haberler aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, 'Maalesef enkaz altında kalan öğrencilerimiz ve mezunlarımız var. Birçok arkadaşımızın aileleri de enkaz altında. Bölgede yakınları bulunan, kayıpları olan tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum' ifadelerini kullandı.

'Kışlık kıyafet, çocuk bezi, ısıtıcı ve powerbank ihtiyacı var'
Pazartesi günü ilk andan itibaren Deprem Koordinasyon Ekibi kurduklarını söyleyerek, geniş katılımlı bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Prof. Dr. Çağrı Erhan, vatandaşların da büyük katkıları ile kampanyayı sürdürdüklerini dile getirdi. Gelen yardımları öğrenci ve ekiplerle tasnif edip, paketleyerek yardımların bir bölümünü AFAD’a teslim ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Erhan, 'Cuma akşama kadar tüm vatandaşlarımızın Mahmutbey, Gayrettepe ve Bakırköy yerleşkelerimizde yardımlarınızı bekliyoruz. Vatandaşlarımız ayrıca Trendyol’un belirlediği siteden alacakları bağışları Mahmutbey yerleşkemizi teslim ettirebilirler. Yerlerine ulaşmaları konusunda biz gerekli bağlantıları sağlayacağız. Ağırlıklı olarak kışlık kıyafet, çocuk bezi, ısıtıcı ve powerbank ihtiyacımız bulunuyor. Üniversitemiz kendi kaynaklarıyla hiç kullanılmamış kışlık montlar temin etti. Gönderilecek malzemelerin kullanılmamış ve hasarsız olması da önemli' bilgilerini paylaştı.
Prof. Dr. Erhan, deprem bölgesinde kayıtlı adresleri bulunan 395 öğrencileri olduğunu ve tek tek hepsine ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Bazılarına ulaşmanın mümkün olmadığını dile getiren Erhan, 400’e yakın mezunlarına da SMS ile ulaştıklarını, kendilerinden aldıkları bilgiler çerçevesinde yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi. Bu şekilde ihtiyaçları olan yardımları kendilerine ulaştırmaya çalıştıklarını aktardı.

'8 ilde temsilcilerimizi görevlendirdik'
Dün itibarıyla 8 ilde temsilcilerini görevlendirdiklerini kaydeden Prof. Erhan, 'Mezunlarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden gelen yardım taleplerine, bu temsilcilerimiz üzerinden yerelde hızlıca cevap vereceğiz. Temsilcilerimizin sayısını ilçe bazlı artıracağız. Temsilcilerimize çalışmalarında kullanmaları için gerekli maddi kaynak aktarımını da yapıyoruz. Hatay’a başta Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizde bulunan 6 AFAD üyesi öğrencimiz ve sağlıkçı bir hocamız intikal ediyor. Malatya ve Antep’e ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Argun Karacabey başkanlığında Öğrenci Dekanlığı ekibimiz gidecek. Şu anda Öğrenci Dekanlığımızdan bir hemşire, bir psikolog ve bir eğitimli öğrencimiz deprem bölgesinde aktif çalışıyor. Ayrıca bölgede aileleri yoğun bakımda olan öğrencilerimizin talepleri üzerine Tıp Fakültesi hocalarımızdan da uzaktan destek ekibi de oluşturduk' ifadelerine yer verdi.

'Yardımı ulaştırmanın en etkili yolu kendi ekiplerimiz'
Prof. Dr. Erhan, Destek Zinciri Kampanyası ile İstanbul’dan temin ettikleri gıda ve çocuk malzemelerini deprem bölgesinde bizzat kendi ekipleriyle dağıtmaya başladıklarını dile getirdi. Yardımı ulaştırmanın en etkili yolunun kendi ekipleri olduğunu düşündüklerini ifade eden Erhan, 'İhtiyaç sahibi öğrenci ve mezunlarımıza doğrudan ulaşabilmemiz için bir de direkt WhatsApp hattı oluşturduk. Tüm sosyal medya kanallarından bu hat üzerinden bize ulaşabileceklerini duyuruyoruz' diye konuştu.

'Bütünleme sınavları ertelendi'
Prof. Dr. Erhan, ayrıca depremden etkilenen öğrencilerin bütünleme sınavlarına ileriki bir tarihte girmelerini kararlaştırdıklarını belirtti. Bu öğrencilerin ikinci dönem derslerine devamlarında da esnek davranacaklarını açıklayan Prof. Dr. Erhan, psikoloji bölümleri aracılığıyla, depremden etkilenen öğrencilerine psikolojik destek vermek üzere 'psikolojik destek birimi' oluşturduklarının da altını çizdi.
[gallery ids=',91637']

Trump'ın Asya turundaki ilk durağı Kuala Lumpur

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da bir dizi programlara katıldı

Muğla’da 74 düzensiz göçmen yakalandı

Cami tuvaleti önündeki çanta ve benzin paniğe neden oldu

Muslu: Sosyal medya ve internet oyun bağımlılığı insanların yaşamlarını ciddi anlamda tehdit ediyor

Malatya'da uyuşturucudan 1 tutuklama

Siyonist rejim ordusu ateşkes dinlemiyor: Gazze'de sivil araca saldırı

Eurofighter sürecinde Ankara'ya iki kritik ziyaret

Sinir krizi geçiren şahıs çevredekilere saldırdı: 1 yaralı

Muğla açıklarında 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

Almanya'dan nükleer santral kararı

İrlanda cumhurbaşkanlığı seçimlerini Connolly kazandı

Pakistan ile Afganistan ateşkes müzakereleri İstanbul'da

Artvin'de zincirleme kaza: 4 yaralı

ENKS Temsilcisi Muhammed: Kürtler haklarını elde etmezlerse Orta Doğu'da barış ve istikrar olmaz

Gürcistan'da uranyum kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Dr. Qedir Ali: Türkiye'deki sürecin Irak Kürdistanı'na da birçok olumlu etkisi var

Yahudi çeteler Filistinlilere saldırmaya ve mülklerini ateşe vermeye devam ediyor

Kamuoyu araştırmacısı Kulat: HÜDA PAR Meclis'te bu sürecin bir yere kadar sigortası durumunda

UAEA’nın İran nükleer anlaşması hakkında rapor verme yetkisi sona erdi

e-YDS 2025/11 sonuçları açıklandı

Adana’da ulaşım ücretlerine zam: Yeni tarife 1 Kasım’da yürürlüğe girecek

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aslan: Ana dilin önündeki tüm engeller kaldırılmalı

Esenyurt’ta başlayan kan davası, Siirtli alimin girişimiyle barışla sonuçlandı

Yazar Tan: Eski Meclis zabıtlarında Kürtlerin haklarına dair hiçbir talep yok

Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı

Mardin'de lise öğrencilerinden Gazze yararına kermes ve sergi

Batman'da seyir halindeki minibüste yangın paniği

Ramanlı: Kürtler iktidara ortak olabilirse hak ve yetkilerini de elde eder

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'ın Asya turundaki ilk durağı Kuala Lumpur

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da bir dizi programlara katıldı

Muğla’da 74 düzensiz göçmen yakalandı

Cami tuvaleti önündeki çanta ve benzin paniğe neden oldu

Muslu: Sosyal medya ve internet oyun bağımlılığı insanların yaşamlarını ciddi anlamda tehdit ediyor

Malatya'da uyuşturucudan 1 tutuklama

Siyonist rejim ordusu ateşkes dinlemiyor: Gazze'de sivil araca saldırı