• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Aman dikkat! Koronavirüs şehre göç ediyor

01 Eylül 2020, Salı 09:02
01 Eylül 2020, Salı 09:02
Aman dikkat! Koronavirüs şehre göç ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aman dikkat! Koronavirüs şehre göç ediyor

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler ve yapılan bütün ikazlara rağmen ölüm oranları ile vaka sayılarında yaşanan yükselişin, Anadolu illerinden büyükşehirlere dönüşlerin başlaması ile birlikte ‘endişe edici’ seviyeye tırmanabileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığının günlük açıkladığı vaka tablosunda ölüm oranında yaşanan artışların, 12-14 gün öncesinin vakalarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Yüzde 1,7’ye kadar gerileyen ölüm oranları son dönemde yeniden yüzde 2,5 seviyesine yükseldi. Ölüm oranının ve ağır hasta sayısının giderek artması sebebiyle de iyileşme oranında son birkaç haftadır gerileme yaşanıyor. İlgili bakanlıkların yaptığı değerlendirmelerde, büyükşehirlerden, Anadolu şehirlerindeki memleketlerine gidenlerin beraberinde götürdüğü virüs yükünün, dönüşlerin başlayacağı eylül ayı birlikte yeniden büyük illere taşınması endişesi yaşanıyor. Yapılan çalışmalarda Anadolu şehirlerindeki virüs vakalarında birkaç hafta içinde ‘sönümlenme’ olabileceği beklentisi var. Ancak, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova gibi illerde üç dört hafta sonra ‘vaka patlamaları’ yaşanabileceği tahmini yapılıyor. Ankara, Konya ve Kayseri gibi şehirlerde şimdiden beklentilerin üzerinde vaka artışlarının görüldüğü belirtilirken yapılan toplantılarda “Toplumdaki enfeksiyon oranı yüksek. Ama henüz İstanbul ve Marmara Bölgesi tıkanma noktasında değil. Eylül, dönüş ayı olacağı için bundan sonraki süreç önemli. Büyükşehirlere başlayan dönüşten sonra şimdi büyükşehirlere yönelik patlama ve artış haberlerini dinleyeceğiz. Artık uyanma sürecini yaşamak gerekiyor” görüşü dile getirildi.

BLOK YASAKLAR OLMAYACAK

Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıkların yaptıkları değerlendirme toplantılarında, toplumun yüzde 10’luk kesiminin hiçbir şekilde kurallara uymadığı ve uyarılara duyarsız kaldığı da gözlemlendi. Şu anda ‘salgının kontrolden çıkmasının’ söz konusu olmadığı, ancak toplumdaki hassasiyetin artırılması gerektiği üzerinde duruluyor. Bundan sonraki süreçte ise salgının başındakine benzer Türkiye genelini ilgilendiren ‘blok yasakların’ uygulanmayacağı, nerede problem varsa o bölgeye yönelik ‘izolasyon’ uygulamaları olabileceği ve toplumdaki hareketliliği azaltacak tedbirlere başvurulabileceği belirtiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı