• BIST 100

    10888,7%0,32
  • DOLAR

    40,69% 0,06
  • EURO

    46,99% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4398,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    7043,28% -0,23

Amasra’daki maden kazasıyla ilgili ilk duruşma tarihi belli oldu

07 Şubat 2023, Salı 03:55
07 Şubat 2023, Salı 03:55
Amasra’daki maden kazasıyla ilgili ilk duruşma tarihi belli oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Amasra’daki maden kazasıyla ilgili ilk duruşma tarihi belli oldu

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde 42 maden işçisinin hayatını kaybettiği, 10 maden işçisinin de yaralandığı maden kazasına ilişkin ilk duruşma tarihi 25 Nisan 2023 olarak belirlendi.
14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı Amasra Müessese Müdürlüğünde eksi 300 kodunda meydana gelen grizu kaynaklı patlamada 42 maden işçisi hayatını kaybederken 10 maden işçisi de yaralandı.
Maden kazasının hemen ardından Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın tüm yönleriyle soruşturulması için çok sayıda savcı görevlendirilirken maden sahası ve çevresindeki haberleşme cihazları, kayıt cihazları, evrak ve dokümanlara da el konuldu.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde 24 şüpheli gözaltına alınırken aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, TTK Amasra İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural’ında aralarında bulunduğu 8 şüpheli için tutukluluk kararı verildi. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk duruşma tarihi 25 Nisan 2023 olarak belirlendi.
Adliye Binasındaki mevcut mahkeme salonlarının yetersiz kalabileceği öngörülürken davanın Bartın’da bulunan bir kapalı spor salonunda gerçekleşmesinin planlandığı öğrenildi. İddianamede TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, TTK Amasra İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ile Başmühendis Mehmet Tural’ın olası kastla öldürme-olası kastla yaralama suçlarından 844 yıl 16’şar aydan 1062’şer yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.
4’ü tutuklu diğer 19 şüpheli içinse bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma suçlarından 2 yıl 8’şer aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi.
İddianamede patlamanın yaşandığı maden ocağındaki metan gazı değerlerinin ikaz ve alarm seviyesini defalarca kez aştığı, patlamanın meydana geldiği kısımdaki fanın arızalı olduğu için çalışmadığı, madenci kıyafetlerinin yanma ve ısıya karşı korunaksız olduğu, kullanılan gaz maskelerinin ise vardiyalı kullanım göz önünde bulundurulduğunda raf ömürlerini tamamladığı tespitlerine de yer verildi.

Şanlıurfa’da sahte rent a car tuzağı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Batı Şeria'da küstah ifadeler

MEB'den ücretsiz eğitim için yerleştirme kılavuzu

Tarım işçilerinin zorlu mücadelesi

Malatya'da apartman dairesinde yangın

Şanlıurfa’da otobüs ücretlerine yapılan zam Vatandaşın tepkisine neden oldu

BM: Gazze'de yaşananlar yürek parçalayıcı ve dayanılmaz

Memur-Sen'den kamu işverenine: Enflasyonu yenecek bir teklifle gelin

Filistinli direniş liderlerinden Abbas es-Seyyid’e zindanda saldırı

Batman Valiliği tüm kamu çalışmalarını eylem planlarına bağladı

Batman’da “Kadına El Kalkamaz” Mesajı Sokak Sokak Yayılıyor!

Gaziantep'te 17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

AFAD gönüllülerine saha eğitimi verildi

Bakan Şimşek: 2025’te sağlanan dış kaynak 7 milyar doları aştı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doktor Krizi Büyüyor!

Yahudi çeteler yardım konvoylarına saldırdı

Şantiyede demir kalıp çöktü: Bir işçi yaralı

Batman'da motosiklet ile minibüs çarpıştı: 4 kişilik aile yaralandı

Gaziantep'e 225 sağlık personeli atandı

Siyonist rejim eş zamanlı olarak iki farklı bölgede inşaat halindeki yapıları yıktı

“Terörsüz Türkiye" komisyonunun ilk toplantısı başladı

Siyonist çetelerden Mescid-i Aksa'ya yeni baskın

Çin, yedinci internet uydu grubunu uzaya gönderdi

BM: Uganda'daki mülteciler için ayrılan fon eylül ayında tükenecek

Uzmandan dış kulak enfeksiyonu uyarısı: Deniz ve havuz kabus olmasın

Batman Belediyesi'nden tapu hisse ortaklarına çağrı

Milletvekili Dinç: Karpuzlu Mahallesi'ndeki kanalizasyon sorunu sağlığı tehdit ediyor

Yemen'den Lod Havalimanı'na hipersonik füze

Devrilerek alev alan tırın sürücüsü hayatını kaybetti

Siyonist rejim ordusunda çöküş işaretleri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da sahte rent a car tuzağı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Batı Şeria'da küstah ifadeler

MEB'den ücretsiz eğitim için yerleştirme kılavuzu

Tarım işçilerinin zorlu mücadelesi

Malatya'da apartman dairesinde yangın

Şanlıurfa’da otobüs ücretlerine yapılan zam Vatandaşın tepkisine neden oldu

BM: Gazze'de yaşananlar yürek parçalayıcı ve dayanılmaz