• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde
GÜNDEM
Tarih: 16.09.2023 09:40
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisini, Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.
Sergi açılışında eserlerine ve sanat anlayışına ilişkin bilgi veren Ergül, “Özünde Anadolu Kadını olan Amazon Kadınları, sanat ögelerini kullanarak yorumladım” dedi.
Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarını beş yıldan beri proje olarak tuvallerine yansıttığını belirten Ergül, “Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları, duruşları ve felsefelerini resimlerime yansıtarak yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştım” şeklinde konuştu.
“Amazon Kadınlar tuvale at, kalkan, ok ve miğfer olmadan aktarılamaz” diyen Ergül, Amazon Kadınların özünde Anadolu Kadını olduğu gerçeğine dikkat ettiğini söyledi.
Amazon Kadınları yorumlarken güç ve cesarete vurgu yaptığını anlatan Ergül, “Amazon Kadınlar egemen olmakla beraber, savaşa erkeklerle beraber giderler ve öyle fedakarlar ki, iyi ok atmak amacıyla sağ göğüslerini dağlarlar. Resimlere bu detayı da aktardım” ifadelerine yer verdi.
Asıl amacının Amazon kadınları resimleyerek Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu ifade eden Ergül, şunları kaydetti: “Amazon Kadınlar, Samsun bölgesinde yaşayarak bir döneme iz bırakmış kültürdür. Bu sergileri proje olarak yurt içi ve yurt dışında açmaya devam edeceğim. Amazonlar seri halinde çalışmalarım. Amazonlar hakkında gerekli bilgileri toplayıp hayal gücümle yoğurarak çalışmalarımı sürdürdüm. Belgesel niteliğinde değil, sanat öğeleriyle süsledim.”
Gaziantep’te geçen yıllarda çalıştaya katıldığını ve SANKO Sanat Galerisinde karma resim sergisinde eserlerini sergilediğini vurgulayan Ergül, şöyle devam etti: “Türkiye’de sanat çevrelerinde bilinen ve bilinen sanatçıların sergi açmaktan mutlu oldukları SANKO Sanat Galerisi, çok önemli bir işlev üstleniyor. Galerinin bu noktaya gelmesi için çaba gösteren yönetimi ve ekibi kutluyorum. Herkes işini çok iyi yapıyor. SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantep’te açtığım ilk kişisel sergimde 30 eser yer alıyor. 31’inci kişisel sergimde eserlerimi sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyum. Resim tutkunlarını eserlerimi izlemeye ve yorumlamaya davet diyorum.”
Melek Yıldız Ergül’ün “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyeleri Cengiz Halil Çiçek ve Murat Köylüoğlu, sanatçı ve sanatseverler katıldı.
Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı. Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.
GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret