AmCham Türkiye dijital akademi programı mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Tarih: 23.11.2023 11:35
AmCham Türkiye dijital akademi programı mezuniyet töreni gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

AmCham Türkiye dijital akademi programı mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), AmCham Türkiye ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen dijital akademi programının mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
Sertifika törenine GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Emine Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Can Koçak, İbrahim Kara, AmCham Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, AmCham Genel Sekreteri Aslı Özelli, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ve kursiyerler katıldı.
Proje kapsamında, deprem bölgesinde üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş ve bilgi teknolojileri, dijitalleşme gibi alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen katılımcılara Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ve alanında uzman profesyoneller tarafından online eğitimler verildi.
13 modülden oluşan eğitim programında; Makine Öğrenimi ve Veri Analizi, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0, Büyük Veri, Siber Güvenlik, Veri Yönetimi, E-Ticaret, Dijital Çağda Kişisel Verilerin Korunmasının Zorluğu, Bilgi Güvenliği, Robotik Süreç Otomasyonu, Fintech, NFT, Blockchain, Bulut Bilişim, Web 2.0 Web 3.0 ve Elektronik Haberlerin Kullanımı konuları ele alındı.
“Programa emek veren herkese teşekkür ediyorum”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Sanayi Odası olarak yalın üretim, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm hedefiyle yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda AmCham Dijital Akademi Projesi’ni çok değerli bulduklarını belirterek, 'AmCham Dijital Akademi Projesi’nin temel amacı deprem bölgesinde üniversitelerin bilişim, bilgisayar, bilgi teknolojileri bölümlerinden mezun olmuş ve bu alana ilgilisi olanlara siber güvenlik, veri yönetişimi, ux, bulut bilişim ve buna benzer ana konularında eğitimler sunmak olarak belirlenmiştir. Programa seçilen katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ve alanında uzman profesyoneller tarafından hazırlanan çevrimiçi eğitimlere katılmıştır. Eğitimlerimiz 3 aylık süreçte başarılı bir şekilde gerçekleşti ve eğitim sonucunda 30 kişiyi mezun ettik. Bugün de kendilerine sertifikalarını veriyoruz. Mezunlarımızı tebrik ediyor, programa emek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
“Üretim ve hizmet alanlarında bölgesel bir merkez haline getirmek”
Mezuniyet töreninde katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren AmCham Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “AmCham Türkiye olarak bu anlamlı projeyi desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. AmCham olarak en önemli önceliklerimizden biri dünya çapında yeteneklerin yetişmesi ve Çeşitlilik-Kapsayıcılık unsurlarının gelişimine katkı sağlamak. Bu program ile depremden etkilenen üniversite mezunlarımıza bilişim teknolojilerinin ana konularında eğitim sunmayı hedefledik. Temmuz-Ekim aylarında gerçekleşen bu değerli programa 30 yetenek katıldı. Bizleri bu projede destekleyen Gaziantep Sanayi Odası’na ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü’ne ve programın tasarlanmasını sağlayan Prof. Leyla Keser’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Turnaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep Türkiye’de sanayinin gelişimi ve ihracatın ilerlemesi noktasında çok önemli bir şehir. Gaziantep’te pek çok iş ortağımız var. Bu anlamda AmCham olarak Türkiye’de yatırımları artırmak, ülkemizi Ar-Ge, lojistik, üretim ve hizmet alanlarında bölgesel bir merkez haline getirmek, ekosistemimizdeki yerel şirketleri küresel pazarlara taşımak, yetenek gelişimine katkıda bulunmak ve ülkemizin yenilenen sanayi liginde dijital ve yeşil dönüşümde ön planda olmasına katkı sağlamak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor.’’
Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere mezuniyet sertifikaları verildi.

Öğretim Üyesi Dr. Kurşun, HÜDA PAR'ın kanun teklifini değerlendirdi

Bingöl’de yaklaşık 6 bin kök kenevir ele geçirildi

Bingöl'de silah operasyonu: 2 gözaltı

Kur'an kurslarına yoğun ilgi: Batman'da 357 noktada Kur'an eğitimi başladı

Şırnak’ta çalınan altın ve döviz Mardin’de ele geçirildi

Eski tip ehliyetleri yenilemek için 1 Ağustos'a kadar süre var

Gazze'de yakıt yokluğu nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'nde diyaliz hizmeti durdu

Avukat Ceylan: Peygamber Efendimiz'e has bir kanun maddesinin ülkemizde çıkarılması elzemdir

Gazze'de çocuklar arasında menenjit vakalarında tehlikeli artış

Battalgazi'de "yerinde dönüşüme" 755 başvuru

Siirt’te çocuk endokrinoloji kliniği hizmete girdi

Bursa Valiliği’nden deprem açıklaması: Herhangi bir olumsuzluk yok

510 milyon dolarlık katliam onayı: ABD'den siyonist rejime mühimmat

Gaziantep Diyanet-Sen Şube Başkanı Göral: Leman Dergisinin ahlaksız yayınını lanetliyoruz

Adıyaman Diyanet-Sen: Leman Dergisini lanetliyoruz

Son 5 günde 342 yangın: En kritik nokta Antakya, tahliyeler sürüyor

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan Leman’a Tepki: Bu ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık!

HÜDA PAR'dan Leman'ın alçak hakaretine sert tepki!

Bursa'da 3,9 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

Gazze'de katliam sürüyor: Siyonist rejim saldırılarında en az 20 şehit

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Emekliler Günü" mesajı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan "Leman Dergisi"ne sert tepki!

Bursa'da 250 keklik zararlı böceklere karşı doğaya salındı

Beyoğlu'nda etkinlik yasağı: Taksim ve çevresi bariyerle kapatıldı

Malatya'da torbacı operasyonu: 8 tutuklama

Peygamber Sevdalıları Vakfından alçak saldırıya sert tepki

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan yerli İslam düşmanlarına tepki

Yardım bekleyen Filistinli sivillere yeni saldırı

Batman Belediyesi’nden kırsal okullara sağlık seferberliği

Başkan Şahin'den ‘Emekliler Günü’ mesajı

Yükleniyor