• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,33% 0,08
  • EURO

    49,12% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5469,00% -0,48
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

Ana sınıfı öğrencileri, şenlikli havasında mezun oldu

01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
Ana sınıfı öğrencileri, şenlikli havasında mezun oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ana sınıfı öğrencileri, şenlikli havasında mezun oldu

Ana Sınıfları Yıl Sonu Şenliği programında öğrencilerin ilk mezuniyet heyecan ve mutluluğunu paylaşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ama diğer taraftan sanat, sportif etkinlikler de en az o dersleri kadar önemli' dedi.
Merveşehir Stadyumu’nda düzenlenen Ana Sınıfları Yıl Sonu Şenliği etkinliğine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Alçık, mezun olacak ana sınıfı öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezleri içerisinde yer alan 48 ana sınıfından 810 öğrencinin katıldığı şenlikte geleneksel çocuk oyunları, beceri koordinasyon parkurları, oyun parkı etkinlikleri, akıl ve zeka oyunları, çeşitli boyama etkinlikleri, ve görsel reaksiyon oyunları, çocuk zumbası ve drama etkinlikleri gerçekleştirildi. Katılımcı tüm öğrencilere, yiyecek ve içecek ikramlarının yanı sıra kumbara ve kupa bardak armağan edildi.
Çocukların ve velilerin heyecan ve mutluluklarını paylaşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, etkinliğe katılan çocukların yüzlerini boyadı, onlarla birlikte oyun oynadı.

“Ana sınıfları, bizim için de çok büyük bir değer taşıyor”
Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber kurumlararası iş birliği çerçevesinde yıllardır devam ettirmiş olduğumuz aile merkezlerimizdeki ana sınıflarımızın yıl sonu etkinliğinde bugün beraberiz. Aslında şu ana kadar bu etkinlikleri genelde salonlarda yapıyorduk. Fakat bugün bir şenlik havasında olsun istedik. Geçmiş dönemlerdeki pandemiden kaynaklanan sıkıntılarımız oldu. Depremden kaynaklanan sıkıntılarımız oldu. Çocuklarımız, açık alanda enerjilerini boşaltabilsin, buradaki etkinliklerde eğlensinler diye böyle bir etkinliği arkadaşlarımız uygun görmüş. Benim de çok hoşuma gitti. Özellikle çocuklarımızın akademik eğitimi, hepimiz için önemli. Ama diğer taraftan sanat, sportif etkinlikler de en az o dersleri kadar önemli. Ben de bir veli olarak şuna inanıyorum ki okul çağından önce ana sınıfındaki eğitim, ilerideki eğitimlerini çok etkiliyor. Aile merkezlerimizde hayata geçirmiş olduğumuz bu ana sınıfları, bizim için de çok büyük bir değer taşıyor. Velilerimizin desteğiyle çocuklarımızın daha nitelikli gelişebilmesi adına bu etkinlikleri devam ettiriyoruz. Bu konuda hem Halk Eğitim Merkezi’nden almış olduğumuz destek, diğer taraftan Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu destekler var. Farkımız yoktur. Milletin kaynakları, millete hizmet ediyor. O açıdan çok rahatız. Amacımız; hiçbir çocuğumuz, okul öncesi eğitimden geri kalmasın. Bu okul öncesi eğitim, yalnızca sınıflarda, dar alanlarda olmasın. Bu şekildeki sportif etkinliklerle daha aktif hale gelsin. Bunun yanı sıra ilkokullarımızda yine ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi etkinliklerini devam ettiriyoruz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, mantığıyla hareket ederek çocuklarımızın akademik çalışmalarının yanında aynı zamanda birer sporcu olarak yetişmesini sağlıyoruz. Ki çok şükür velilerimizin vermiş olduğu destekle bugün Gaziantep’ten yüzmede dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları çıkarttık. Baskette, satrançta, milli sporcular çıkarttık. Bu, şehrimiz için ve ülkemiz için çok önemli bir değer. Bunu devam ettirebilmek adına altlığını oluşturan bu şenlik, hakikaten çok güzel bir organizasyon. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Saygıdeğer velilerimizin vermiş olduğu destek için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Tarihi köyün bozuk yol çilesi halkı canından bezdirdi

Sessiz ama tehlikeli bir hastalık: Aort anevrizması

Gaziantep'te 38 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

Şırnak'ta Gazze için düzenlenen hayır çarşısının geliri TDV hesabına aktarıldı

Malatya'da öğrenciler "EkoVizyon" çalıştayı ile çevreye değer katan fikirler üretti

Lübnan'da siyonist rejim saldırısı: Bir şehit

Marmara’nın en fazla tescilli ürüne sahip şehri: Bursa

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayyıldız: Gıda zehirlenmeleri arttı, etikete, hijyene ve soğuk zincire dikkat!

Adana Valiliği'nden öğretmenler tuvaletine gizli kamera yerleştirilmesine ilişkin açıklama

Siirt Şirvan’da iki kamyon çarpıştı: 1 yaralı

Ankara'da "Çatışmadan İstikrara ve Umuda Sudan" paneli düzenlenecek

HÜDA PAR heyeti, TOKİ hak sahipleriyle görüştü: Mağduriyetin takipçisi olacağız

İşgal ordusunda gizlenen kriz: Binlerce askerde beyin hasarı

Ani dolu yağışı tarım alanlarında büyük zarara yol açtı, çiftçi destek bekliyor

Batman Havalimanı 67 bin yolcuya hizmet verdi

Şırnak’tan Medine’ye ilk defa direk uçuş yapacak umre adayları dualarla gönderildi

Rusya, Kiev'le müzakereler konusunda Türkiye'de yapılacak temaslara katılmayacak

Mescid-i Aksa'ya yeni baskın: Hedef Kudüs'ü tamamen ele geçirmek

BESO Başkanı Çiftçi: Batman'ı e-ticaret üssü yapmaya kararlıyız

Batman'da koruyucu ailelere 450 bin liralık destek ödemesi yapıldı

Obezite ameliyatı olmak zorlaştı: Yeni yönetmelik değişiklikleri

Van'da üniversite ve ortaokul öğrencilerinden Gazze için etkileyici tiyatro

Özbekistan’dan 85 milyon avroluk yapay zekâ ve veri merkezi yatırım hamlesi

Siyonist rejim Han Yunus açıklarında Filistinli balıkçıları hedef aldı

İmam hatiplilerden Gazze için 81 ilde fidan dikimi

Gaziantep'te uyuşturucu ve silah operasyonu: 2 gözaltı

Palyatif bakım eğitim kursu için başvurular başladı

Bakan Işıkhan: İş gücü sayımızı artırmaya devam edeceğiz

Japonya'da küçük uçak düştü: 3 ölü

"Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor” projesi hayata geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarihi köyün bozuk yol çilesi halkı canından bezdirdi

Sessiz ama tehlikeli bir hastalık: Aort anevrizması

Gaziantep'te 38 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

Şırnak'ta Gazze için düzenlenen hayır çarşısının geliri TDV hesabına aktarıldı

Malatya'da öğrenciler "EkoVizyon" çalıştayı ile çevreye değer katan fikirler üretti

Lübnan'da siyonist rejim saldırısı: Bir şehit

Marmara’nın en fazla tescilli ürüne sahip şehri: Bursa