• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor: “Gazeteciler, habercilik refleksini kaybediyor”

GÜNDEM 17.05.2024 15:50:13 0
Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor: “Gazeteciler, habercilik refleksini kaybediyor”

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor: “Gazeteciler, habercilik refleksini kaybediyor”

Anadolu Basını, sorun sarmalı içerisinde ayakta kalma mücadelesi verirken, yeni sorunların değil, çözümlerin konuşulması gerektiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Ekonomik sıkıntılar, dezenformasyon yasası, internet yasası derken gazeteciler, habercilik refleksini kaybetmeye başladı. Etki Ajanlığı tasarısı da basın için yeni bir sorun olarak karşımızda duruyor” dedi.
Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, gazetelerin son dönemde dezenformasyon yasası, internet yasası ile görev yapamaz hale getirildiğini, son olarak taslak halindeki Etki Ajanlığı’nın basın üzerindeki ablukayı daha da arttıracağını ileri sürdü.
Zor, özellikle son internet yasası ile birlikte sitelerine trafik alacak, tıklamaya yönelik haber yapmaya yönelen gazetecilerin asli görevlerinden uzaklaştığını, habercilik refleksini kaybetmeye başladığını dile getirdi.
“Basın sektörü bir yükü daha kaldıramaz”
Anadolu Basın Birliği, 31 Mayıs Cuma günü 22. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da gerçekleştirecek. 50 yıldır basın sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda aktif olarak rol aldıklarını hatırlatan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, “Derneğimiz 31 Mayıs Cuma günü 22. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Yeni oluşacak yönetimimiz, basının artan sorunlarına çözüm için daha sıkı bir çalışma içerisine girecek. Dezenformasyon Yasası ile birlikte gazeteci artık eli yüreğinde haber yapar hale geldi. Yeni internet yasası, Anadolu basınına ciddi yükler bindirirken, gazetecileri asli görevlerinden uzaklaştırmaya başladı. Tıklama ve trafik alma kaygısı, gazetecilerin habercilik refleksini bitiriyor. Ekonomik sıkıntılar, haber alma özgürlüğü, dezenformasyon sorunlarıyla boğuşan sektörümüz, yeni bir yükü kaldıramayacak durumda. Ancak 9. Yargı Paketi taslağı içerisinde yer alan Etki Ajanlığı ile gazeteciler için yeni bir suç tanımı daha getiriliyor. Bu tasarı basını iyice abluka altına alacak düzenlemeler içeriyor. İnternet Yasası’nda, Dezenformasyon Yasası’nda gazeteciler ve sektör temsilcilerinin paydaş yapılmamasının, görüşlerinin alınmamasının sıkıntısını şimdi gazeteciler yaşıyor. Gazetecilerin üzerine bir de Etki Ajanlığı yükünü yüklemeyin” şeklinde konuştu.
“Çözüme yönelik çalışmalara hız vereceğiz”
31 Mayıs Cuma günü Ankara’da gerçekleştirecekleri genel kurulda Anadolu basının sorunlarını yerel basın temsilcilerinden dinleyeceklerini belirten Zor, “ Kongremizde basının sorunlarını bir kez dile getireceğimiz, mini bir çalıştay da gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde basın sektörünün sorunlarına çözüm arayışında ilgili kurumlarla iletişimimizi arttırarak, çözüme yönelik arayışlarımıza hız vereceğiz. 50 yıldır Anadolu Basını için çalışan Anadolu Basın Birliği, yeni dönemde daha sıkı bir çalışma içerisinde olacak” diye konuştu.

Şırnak'ta ticari araç şarampole yuvarlandı: 3 ölü 3 yaralı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

BM: İki devletli çözüm için haziran konferansı tarihi bir fırsat

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1035 gözaltı

Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı

Besiciler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından şikayetçi

Gaziantep'te düzensiz göçmen operasyonu: 4 gözaltı

Washington'da siyonist elçiliğe saldırı sonrası alarm: Güvenlik önlemleri artırıldı

Umut Kervanı'ndan kurban çağrısı: Vekaletlerinizi gönül rahatlığıyla bize emanet edin

Haiti'de silahlı saldırı: 50 ölü

Doktor anneye yürek yakan acı: 9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı

Seyrantepe trafiği adeta çileye dönüştü

İşgalin saldırısında 8 Filistinli daha şehit oldu

Ali Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize getirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık giydirdi

Avrupa Raportörü Cluit: israilin Gazze'deki eylemleri soykırım ve etnik temizliğe işaret ediyor

UNRWA: Gazze'ye ulaşan yardımlar, samanlıkta iğne aramak gibi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de açlık tehlikesi büyüyor

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Euro-Med: Gazze'de soykırım ve zorunlu göç durmalı

Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı Ebu Ras: Siyonistler tarihten silinmeli

ABD'den Suriye'ye yönelik yaptırımlarda geri adım

Zini'nin "esir takasına karşı olduğu ve Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağı" sözlerine tepki

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nde tasfiye: Onlarca personel işten çıkarıldı

Siyonist saldırılar yine çadırları, evleri ve sivilleri hedef aldı: 76 şehit

ABD Kongre üyesinin "Gazze'ye nükleer atılması" söylemi tepki çekti

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ