• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonundan ’Korucu Kanunu’ talebi

GÜNDEM 18.10.2022 23:10:03 0
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonundan ’Korucu Kanunu’ talebi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonundan ’Korucu Kanunu’ talebi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, kalıcı bir ’Korucu Kanunu’nun çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.
Güvenlik korucularının iş ve işlemlerinin halen 1924 yılından 442 sayılı Köy Kanununa göre yürütüldüğünü söyleyen Sözen, bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek kalıcı bir ’Korucu Kanunu’nun çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi. Taleplerini sıralayan Sözen, “442 Sayılı Köy Kanunu’nun yerine bütün ihtiyaçlarımıza cevap verecek görev tanımımızın yer alacağı, disiplin hükümlerinin net bir şekilde belirlendiği, resmi iş ve işlemlerimizin çerçevesinin net bir şekilde belirlendiği güncel bir ’Korucu Kanunu’ çıkarılmasını istiyoruz' dedi. Korucuların maaşlarının en az en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini, emekli olan güvenlik korucularının maaşlarının da en az en düşük emekli devlet memuru maaşına endekslenmesini ve kıdem tazminatı hakkı getirilmesini isteyen Sözen, '45 yaşını doldurmuş, en az 15 yıl görev yapmış güvenlik korucularımızın emekli edilip yerlerine çocuklarından birinin, çocuğu yoksa kardeşlerinden birinin korucu olarak istihdam edilmesini talep ediyoruz. Bilindiği üzere daha önce yapılan kanuni düzenleme ile güvenlik korucularımızın uzman çavuş olarak görev yapmalarının önü açılmıştı. Bu çerçevede daha önce iki defa koruculuktan uzmanlığa geçmek isteyenlerle ilgili alımlar yapılmıştı. Bu bağlamda talebimiz alım şartlarında kanuni değişiklik yapılarak 27 yaşının 32 olarak, lise mezunu şartının da ortaokul mezunu olarak değiştirilerek yeniden koruculuktan uzman çavuş alımının tekrarlanmasını talep ediyoruz. Daha önce yapılan düzenleme ile güvenlik korucularımızdan silah harç parası alınmamaktadır. Bu anlamda yapılacak düzenleme ile gönüllü güvenlik korucularımızdan da silah harç ücreti alınmamasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizin mecliste görüşülecek torba yasalarla düzenlenmesi, korucu camiamızın ve ailelerimizin en büyük arzusu ve beklentisidir. Bu kanuni düzenlemelerin yapılması kurucularımızı ve ailelerini sevindirecek, moral ve motivasyonlarını artıracaktır” diye konuştu.

'Taleplerimizin karşılanması ile koruculuk sistemi daha da kurumsallaşacaktır'
“Bu taleplerimizin hepsi karşılanabilir insani taleplerdir” diyen Sözen, “ Bu taleplerimizin karşılanması devletimizi fakirleştirmeyecek bilakis, devletimizi sosyal devlet ilkesi bağlamında daha da güçlü kılacaktır. Bu taleplerimizin karşılanması ile koruculuk sistemi daha da kurumsallaşacak ve verimliliği en üst seviyeye ulaşacaktır. Ayrıca bu düzenlemelerin yapılması ile yıllardır süre gelen ’koruculuk kaldırılacak mı’ tartışmalarının da son bulmasına, koruculuğun kaldırılmasını isteyen şer odaklarının da heveslerinin kursaklarında kalmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ