• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması

10 Nisan 2025, Perşembe 16:00
10 Nisan 2025, Perşembe 16:00
Anamur
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği Umre ödüllü bilgi yarışmasının tarihini ve detaylarını duyurdu.

Yarışma 12 Nisan Cumartesi günü yüz yüze Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacak.

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan riyasetinde Diyanet İşleri başkanlığın lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenleyeceği umre ödüllü bilgi yarışması değerlendirme toplantısı yapıldı.

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen toplantıya İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Okul Müdürü Mustafa İsmet Keskin ve Müftülük personeli katıldı.

Yarışmanın usul ve esaslarının ele alındığı toplantıda, yarışmanın tanıtımı yapılarak, sınavda görev alacak personele detaylı bilgiler aktarıldı.

Anamur’daki gençlerin yoğun ilgi gösterildiği Yarışma hakkında ayrıntılı bilgileri yarisma.diyanet.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Sınava katılacak öğrencilerin kimlik kartları ile sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları ve sınav saatinden en az yarım saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları, yanlarında cep telefonu ve kitap v.s bulundurmamaları gerektiği hatırlatıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, "Bütün gayemiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav)’in örnek hayatı ile temel dini bilgileri konu alan kitapları mümkün olan en yüksek sayıda öğrenciye okutmaktır. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, öğrencilerimiz bu yarışmayla hem Peygamber Efendimiz SAV i tanıyacak, bilecek, hem hayatı boyunca lazım olacak ilmihal bilgilerini, dini bilgileri öğrenmiş olacak. İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde yapılan çalışmalar sonucu bugüne kadar iki yüz yediye yakın öğrenci başvuru yaptı. Gösterilen çabayla birçok öğrencimizin dereceye girip umreye gitmeye hak kazanacaklarını umuyorum.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla satın aldığımız kaynak kitapları, Bu da öğrenci kardeşlerimize gerek temel dini bilgilerini pekiştirmede ve gerekse Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanımada güzel fırsat sunuyor. Bu imkanı bizlere sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mesai mefhumu gözetmeden, öğrenci kardeşlerimize destekte bulunan müftülük çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesinde, İlçe Müftülüğünce 12 Nisan'da 2025 tarihinde yapılacak Yarışma sonunda, Gençlik Bilgi Yarışmasında Türkiye genelinde derece elde eden ilk 90 öğrenci Diyanet Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilecek

İlçe Müftülüğü de her kategoride, yani Üniversite ve Lise kategorilerinde ayrı ayrı her bir birinciye 10.000 TL, her bir ikinciye 7.000 TL, her bir üçüncüye 5.000 TL, her bir dördüncüye 3.000 TL, her bir beşinciye 1.000 TL ve her kategorinin 6 ve 10. sıra arası puan alanlara da ise 500TL ödül verilecektir.

Ayrıca yarışma sonrasında, tarihi daha sonra belirlenecek uygun bir zamanda, Anamur İlçe Müftülüğünce yarışmaya giren tüm lise ve üniversite öğrencilerine yönelik piknik etkinliği düzelecektir. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi