GÜNDEM 26.04.2025 07:34:01 0

Ankara Valiliği: Yasa dışı eylem yapan 30 kişi gözaltına alındı

Ankara Valiliği: Yasa dışı eylem yapan 30 kişi gözaltına alındı
Haberi Sesli Oku

Ankara Valiliği, Çya ilçesinde eylem yapan 9'u kadın, 21'i erkek olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Valiliği, 25 Nisan 2025 Cuma günü Çya ilçesi Konur Sokak'ta düzenlenen izinsiz gösteriye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, saat 21.00 sularında toplanan yaklaşık 300 kişilik grubun, güvenlik güçlerinin dağılma uyarılarına rağmen yürüyüşe geçmesi ve polise mukavemet göstermesi üzerine müdahalede bulunulduğu belirtildi. Olayla bağlantılı olarak 9'u kadın, 21'i erkek olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik açıklamasında, bazı basın ve sosyal medya mecralarında paylaşılan "erkek polislerin bir kadını gözaltına aldığı sırada vücudunun bir kısmının göründüğü" şeklindeki görüntülere de değinildi. Yapılan incelemelerde görüntülerdeki kişinin 1998 doğumlu M.B. isimli erkek bir şahıs olduğu, eylem sırasında yüzünü kırmızı kaşkol ile kapattığı ve kot pantolon, deri ceket ile tişört giydiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, gözaltı işlemi sırasında şahsın polise direnmesi nedeniyle oluşan görüntülerde kadın iç giyimi kullandığının fark edildiği ifade edildi. M.B'nin daha önce de çeşitli yasadışı eylemlere katıldığı, müstehcen içeriklerin yayılmasına aracılık ettiği suçlamasıyla hakkında süren davaların bulunduğu ve 2020 yılında da yasadışı örgüt propagandası yapma suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Ankara Valiliği, kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilerek oluşturulan algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sosyal medyada dolaşıma sokulan kasıtlı ve yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. (İLKHA)

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Yükleniyor