Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, deprem bölgesinde 79 kişiyi kurtardı

Tarih: 13.02.2023 13:25
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, deprem bölgesinde 79 kişiyi kurtardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, deprem bölgesinde 79 kişiyi kurtardı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 10 ili etkileyen depremlerde, vatandaşlara bir umut, enkaz altındakilere bir can olabilmek için deprem bölgesine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 79 kişiyi moloz yığınlarının altından sağ kurtardı. Yaşananlar ve gördükleri karşısında acıyı, hüznü, yorgunluğu bir kenara bırakan itfaiyenin isimsiz kahramanları enkazdan çıkartılan her canla moral buldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak 79 kişiyi enkaz altından kurtardı. Kimi zaman elleriyle avuç avuç toprak kazarak depremzedeye ulaştılar, kimi zaman buraya bir insan nasıl sığar denilen yerlere girerek canlı bedenleri koskoca bir enkazın altından çıkardılar. Şartlar ne kadar zor ve ağır olsa da enkaz altında kendilerine bakan bir çift göz, ’buradayım’ diyen bir ses onlara ayakta durmaları için güç verdi. Bazen bir saatte 4 kişiyi ardı ardına çıkardılar enkazdan, bazen bir kişiyi canlı çıkarabilmek için bir gün boyunca uğraştılar.
'Depremzedelerin gönüllerini kazandılar'
Enkaz yanında nöbetleşe birkaç saat uyuyarak, moloz yığınlarının arasında yaktıkları ateşte ısınarak, bir bardak çay içimi mola vererek, kurtarılmayı bekleyenlere yardıma devam ettiler. Kimi zaman girdikleri enkazda buldukları bir kafesteki kuşu sahiplenip, hayatta tuttular. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bölgede yaptıkları başarılı çalışmalarla Hatay halkının gönlünü kazandı. Yakınlarının enkazdan çıkarılmasını bekleyen Remziye Güngören Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne teşekkür ederek, “Bir haftadır buradalar, canla başla çalışıyorlar. Burada öyle güzel çalışmalara imza attılar ki kendilerine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
'70 kişi ses verdi'
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri de arama kurtarma ekiplerinin en büyük destekçisi oldu. İçme suyu hatlarındaki kayıp kaçakları bulmak için kullanılan akustik sismik cihazlarla Hatay’da 70’in üzerinde kişinin göçük altındaki yerini tespit eden ASAT personeli, depremzedenin sesi, kurtarma ekiplerinin kulağı oldu. Bölgedeki kurtarma ekipleri ile koordineli şekilde çalışan 12 ASAT ekibi, yıkılan binalarda hassas dinleme yaptı. Hassas cihazlarla belirlenen konumları belirlenen afetzedeler, arama kurtarma ekiplerince çıkartıldı.
[gallery ids=',111963,111964,111965,111966,111967']

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

Yükleniyor