• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler
GÜNDEM
Tarih: 9.02.2023 15:15
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Antalya’daki otellere yerleştirilen depremzedelerden iç yakan sözler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya’daki otellere getirilen depremzedeler, bölgedeki otellere yerleştirilmeye devam ediyor. Odalara yerleştirilen depremzedelerden Serpil Subaşı, '4 yaşındaki torunum evimizin yıkıldığını bilmiyor, tatile geldik sanıyor' diyerek gözyaşı dökerken, bir başka depremzede Engin Kubilay da, 'Ben şu an gurur duyuyorum, ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum' diyerek duygularını ifade etti.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede, deprem bölgesinden toplu olarak Antalya’ya getirilen depremzedeler, daha önceden belirlenen 3 bölgedeki otellere yerleştiriliyor. Dün akşam saatlerinde 600 depremzede, Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel’e otobüslerle getirildi. Odalarına alınan depremzedelere konaklama, yemek ve sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor. Halen depremin etkisinde olan vatandaşlar için psikolog ve doktorların bulunduğu 3 oda kliniğe çevrildi.

'Canlı bomba patladı zannettim'
Adıyaman’dan gelen depremzedelerden Serpil Subaşı, deprem anında büyük bir ses geldiğini belirterek, 'Canlı bomba patladı zannettim. Kafama tavan düştü. Birinci kattaydık, kendimizi kızımla dışarıya attık. Yağmurun altındaydık. Kaldığımız apartmanın alt 3-4 katı yıkıldı. Ablam, eniştem, amcamın çocukları henüz meydanda yoklar. Adıyaman merkezinde itfaiyenin hemen aşağı tarafında, o bölgede kazı yapılmıyor. Cenazelerin kefeni, hiçbir şeyi yok. Dün ve önceki gün yardım çok geldi' dedi.

'4 yaşındaki torunum tatile geldiğini zannediyor'
Otelde çok iyi şekilde ağırlandıklarını ifade eden Subaşı, 'Allah razı olsun bize kapılarını açtılar. Herhangi bir eksiğimiz yok. Akşam geldik. 4 yaşındaki torunum ’Biz ne kadar güzel yere gelmişiz’ diyor. Evimizin yıkıldığını bilmiyor, tatile geldik sanıyor. ’İyi ki buraya gelmişiz, en azından sallanmıyoruz’ diyor. Her dakika sallanıyorduk çünkü' ifadelerini kullandı.

'Telefonumdan 61 kişinin ismini sildim, çünkü dostlarımı kaybettim'
Malatya’dan gelen bir başka depremzede Engin Kubilay, deprem anını şu sözlerle anlattı:
'İlk deprem 1,5 dakika sürdü. Evin tüm malzemeleri yer değiştirdi. Odalar birbirine girdi. Can havliyle herkes bir şekilde kendini dışarıya attı. Dışarısı kar dolu ve soğuktu. 4-5 saat bekledik ve normale dönüldü, hesabı yapıldı. Herkes üşümeye başlayınca herkese bir cesaret geldi ve evine girip giysilerini almak istediler. O sırada yine büyük deprem olunca içeride kalanlar oldu. Gözümüzün önünde koca koca rezidansların çatıları yola sıfır oldu. Bir yer değil, şehir komple gitti. Malatya’da şu anda hiçbir ev oturulacak durumda değil. Psikolojimiz şu an için iyi değil. Telefonumdan 61 kişi sildim, çünkü dostlarımızı kaybettik.'

'Ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum'
Otelde personelin kendileriyle çok ilgilendiğini dile getiren Kubilay, manevi desteğin önemine vurgu yaparak, 'Bizi buraya aldılar. Bu bizim için velinimet. Otele geldiğimiz günden bu yana, personel seferber oldu. İç çamaşırımıza kadar kaç beden giydiğimizi sordular. Maddiyat önemli değil, manevi olarak bize verdikleri destek önemli. Yemeğimizi, suyumuzu her şeyimizi destekliyorlar. Ben şu an gurur duyuyorum. Ne mutlu bana ki Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyorum' diye konuştu.

'600 misafirimizi yerleştirdik, 400 misafir ilave alma ihtimalimiz var'
Yenilenme sebebiyle bu kış boyunca otelin kapalı olduğunu ancak deprem sonrası açma kararı aldıklarını belirten Rixos Sungate Otel Genel Müdür Yardımcısı Özgür Bozbaş, şu ana kadar 600 depremzedenin otele giriş yaptığını bildirdi. Misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını aktaran Bozbaş, 'Dün itibarıyla otobüslerimiz inmeye başladı. Öncelikle Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan depremzedelerimiz gelmeye başladı. Turizm Bakanlığı ve Valiliğimiz aracılığıyla bu organizasyonu yapıyoruz. Şu an için 600 misafirimizi yerleştirdik. 3 öğün yemekleri, otel konforundaki odaları bulunuyor. Sağlık hizmetleri adına da 3 odamızı da klinik haline çevirdik. Tüm istek ve talepleri ilçe kaymakamlığı aracılığıyla alıp karşılıyoruz. Şu an için 400 ilave kişi daha alma ihtimalimiz var. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız' ifadelerine yer verdi.
Bozbaş, otel olarak deprem bölgesi Malatya’ya ekip gönderdiklerini ve günlük 5 bin kişiye yemek verebilecek bir organizasyon yaptıklarını aktardı.
[gallery ids=',96511,96512,96513,96514,96515,96516,96517,96518']

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız