GÜNDEM 22.10.2024 11:09:47 0

Antalyalı çiftçi devletten, özendirici ve faizsiz kredi desteği bekliyor

Antalyalı çiftçi devletten, özendirici ve faizsiz kredi desteği bekliyor
Haberi Sesli Oku

Antalya ilinin taşra ilçelerinden olan Korkuteli'nde Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı heyeti, çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindekiler, Korkuteli ilçesinde çiftçilerin sorun ve beklentilerini dinlemek üzere Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin'i ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Büyükçetin, bu sene yağışın yağmamasından dolayı çiftçinin memnun olmadığını belirtti.

Büyükçetin, devletin çiftçilere yönelik özendirici ve faizsiz krediler vermesi gerektiğini dile getirdi.

Çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledikten sonra değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz ise, yağışların yağmaması ve göletlerin kurumuş olmasının çiftçiyi zorda bıraktığını söyledi.

Çiftçiler açısından girdi fiyatlarının sürekli artığının altını çizen Durmaz, "Sürekli artan girdi fiyatları çiftçiyi zorda bırakıyor. O yüzden devletin çiftçiyi koruyan politikalar ve yeni projeler üretmesi gerekir. En başta faizsiz kredi sistemi olmalıdır. Faizli sistem, çiftçiyi sömürüyor ve bazen de istemediği işler yapmaya mecbur bırakıyor. Kimi çiftçi bundan dolayı üretimi bırakıp maalesef sermayesini faize yatırmak zorunda kalıyor. Faiz inancımıza uygun bir sistem değildir. Devlet faize özendirici sistemleri teşvik etmemelidir. Devlet ayrıca tarımsal desteklerden alınan yüzde 2 ile yüzde 4 arasında değişen stopaj kesintisini de kaldırmalıdır." dedi.

Durmaz ve beraberindeki heyet, Ziraat Odası Başkanlığı ziyaretinden sonra Korkuteli programları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Canboğazoğlu, İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Ekinci ziyaret ederek ilçenin sorunları ve HÜDA PAR'ın memleket meselelerine bakışı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. (İLKHA)

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Yükleniyor