• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

17 Mayıs 2025, Cumartesi 11:46
17 Mayıs 2025, Cumartesi 11:46
Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen Arap Birliği'nin 34. Zirvesi Sonuç Bildirisi'nde Filistin halkının topraklarından göç ettirilmesini reddederek, Gazze Şeridi'de ateşkesin derhal sağlanması için çağrı yapıldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Diyalog, Dayanışma ve Kalkınma" temasıyla düzenlenen 34. Arap Birliği Zirvesi'nin Sonuç Bildirisi yayımlandı.

Bildiride, Arap ülkeleri olarak temel amacın, ortak çabaları birleştirerek bölge halklarının çıkarlarını gerçekleştirmek olduğu belirtilerek, Filistin halkının zorla göç ettirilmesini kesin bir dille reddeden bildiride, "Gazze Şeridi'ne acil insani yardım ulaştırılması zorunludur. Gazze Şeridi'nde kan dökülmesinin durdurulması için uluslararası topluma çağrı yapıyoruz. Filistin meselesi bölgenin merkezi sorunudur ve Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanmalıdır" denildi.

Sonuç bildirisinde, uluslararası topluma, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için siyasi, mali ve hukuki destek sağlama çağrısı yapılarak, "Filistin halkının zorla göç ettirilmesine kesinlikle karşıyız. Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yönelik Arap-İslam planına destek veriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bildiride, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), iki devletli çözümün uygulanması ve bu sürece zaman sınırı getirilmesi için gerekli adımları atması çağrısı yapıldı.

Arap liderler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Suriye topraklarının birliğine desteğimizi yineliyor, iç işlerine tüm müdahaleleri reddediyoruz. İsrail'in Suriye'ye yönelik sürekli saldırılarını da şiddetle kınıyoruz" görüşünü dile getirdi.

Sudan'daki çatışmalara da değinilen bildiride, "Sudan'daki çatışmaların sona ermesi için siyasi çözüm bulunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

İspanya Başbakanı Sanchez onur konuğu olarak katılmıştı

Irak'ın 13 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı zirveye Katar, Filistin, Mısır, Yemen, Somali, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Lübnan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Suriye, Tunus, Cezayir, Bahreyn, Cibuti, Komorlar, Fas, Moritanya ve Libya'nın yanı sıra onur konuğu İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Mahmud Ali Yusuf, AB Körfez Özel Temsilcisi Luigi Di Maio ve Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov katıldı. (İLKHA)

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı

Bingöl'de, kavurucu sıcakta fırıncılar 250 derecelik fırının başında ter döküyor

7 aylık bebeğin nefes borusuna süt kaçması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist rejimin eski kara kuvvetleri komutanı: Gazze'de kalmakla felakete yaklaşıyoruz

Hasankeyf'te tarihe ışık tutuluyor: Arkeopark ve Şaab Vadisi ziyarete açıldı

BATMAN AŞİRETLER PLATFORMU'NDAN YIKIMLARA TEPKİ: “BİR ŞEHİR, ORTAK AKLIYLA AYAKTA KALIR”

Sarıyer’de uyuşturucu sevkiyatı yapan kurye suçüstü yakalandı

Katil rejim sabahtan bu yana 33 Filistinliyi daha katletti

Kavurucu yaz sıcakları, esnafın çalışma koşullarını olumsuz etkiliyor

İngiliz Doktor Groom: Gazze’de Orta Çağı aratmayacak bir vahşet yaşanıyor

Batman aşiret derneklerinden kaçak yapı yıkımına tepki!

Gaziantep'te temmuz ayında 866 milyonluk ihracat yapıldı

Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

BM: Gazze'de 10 bin aileye nakdi yardım yapıldı, ama gıda bulunamıyor

Gazze'de kıtlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklığında kurutma mesaisi

"Soykırıma suçuna karışan çifte vatandaşlar tespit edilip yargılanmalı"

UNICEF: Gazze'de çocuklar eşi görülmemiş bir hızla ölüyor

Kanada'nın ABD ile göçmenlerin sınır dışı edilmesinde iş birliği yaptığı ortaya çıktı

ABD ve NATO'dan Ukrayna'ya silah için yeni finansman mekanizması

Şanlıurfa’da fıstık üretimi düştü, fiyatlar rekor seviyeye ulaştı

Hasankeyf'te Arkeopark ve Şaab Vadisi Işıklandırıldı

Rus vekilden Trump’a denizaltı yanıtı: Uzun süredir kontrol altındalar

Bursa'da aylar sonra yağan yağmur serinletti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı

Bingöl'de, kavurucu sıcakta fırıncılar 250 derecelik fırının başında ter döküyor

7 aylık bebeğin nefes borusuna süt kaçması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist rejimin eski kara kuvvetleri komutanı: Gazze'de kalmakla felakete yaklaşıyoruz

Hasankeyf'te tarihe ışık tutuluyor: Arkeopark ve Şaab Vadisi ziyarete açıldı