10642,6%-0,43
40,55% -0,49
47,59% -0,64
4341,12% -1,63
6999,67% -0,32
Ortak açıklamada, işgalin bu hamlesinin, 1967'den bu yana işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetleri de dahil olmak üzere işgali meşrulaştırmaya yönelik tüm tedbir ve kararların geçersizliğini teyit eden uluslararası hukukun ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının "açık bir ihlali" olduğu değerlendirildi.
Açıklamada, Arap Birliği (AB), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Bahreyn, Mısır, Endonezya, Ürdün, Nijerya, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, işgalci rerijimin, işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde egemenliğinin bulunmadığını teyit ettiği belirtildi.
Açıklamada, işgalin tek taraflı hamlesinin hukuki bir dayanağının bulunmadığı ve işgal altındaki toprakların hukuki statüsünü değiştiremeyeceği vurgulandı.
Ülkeler, "israilin eylemleri, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırganlığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan insani felaketle daha da kötüleşen bölgedeki artan gerilimi daha da tırmandırıyor" ifadesini kullandı.
Uluslararası toplumu, bölgede adil ve kalıcı bir barış umudunu baltalayan işgalin yasadışı politikalarına son vermek için acilen harekete geçmeye çağıran ülkeler, ayrıca, "iki devletli çözüme ve 4 Haziran 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına olan bağlılıklarını" teyit etti.
İşgal parlamentosu Knesset, Çarşamba günü Batı Şeria'nın ilhakını dayatan ancak bağlayıcı olmayan bir önergeyi onayladı. (İLKHA)