• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
Araştırmacı -Yazar Kasadar: Kudüs'ün özgürlüğü, İslam dünyasının özgürlüğüyle paraleldir
GÜNDEM
Tarih: 23.01.2025 11:49
Güncelleme: 23.01.2025 11:49
Kaynak: ILKHA
Araştırmacı -Yazar Kasadar: Kudüs
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kudüs'ün İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Araştırmacı -Yazar Mustafa Kasadar, tarih boyunca Kudüs özgür olduğunda İslam dünyasının da özgür olduğunu belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından Kudüs'ü ve halkını desteklemek amacıyla ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" bu yıl 23-30 Ocak tarihlerinde idrak edilecek.

Her sene Recep ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Haftası" ile Mescid-i Aksa ve Filistin için farkındalık oluşturulup halkın bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Araştırmacı-yazar Mustafa Kasadar, Kudüs'ün Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu ve tarih boyunca Kudüs'ün özgürlüğünün, İslam dünyasının özgürlüğüyle paralel olduğunu vurguladı.

Kasadar, "Tarih boyunca Kudüs özgür olduğunda İslam dünyası özgür olmuştur. Kudüs düştüğünde ise İslam dünyası da düşmüştür" dedi.

"Kudüs: Müslümanların vahdet ve özgürlüğünün sembolü"

Kudüs'ün tüm Müslümanların vahdetinin ve özgürlüğünün sembolü olduğunu belirten Kasadar, "Tarih boyunca bütün tarihi evrelerde Kudüs özgür olduğunda İslam dünyası özgür olmuştur. Kudüs düştüğünde ise İslam dünyası da düşmüş, parçalanmıştır. Bugün de bir kez daha bunu görüyoruz. İnşallah bu son Gazze zaferi, Afganistan zaferi ve diğer zaferler, Müslümanların tekrar dönüşünün müjdesidir. Kudüs'ün de yakın bir zamanda özgürlüğüne kavuşacağının müjdesidir." dedi.

Kudüs'ün İslam âlemi için çok önemli olduğunu vurgulayan Kasadar, "Millet olarak Kudüs için koca devletler batırmış bir milletiz. Osmanlı, Sultan Abdülhamit Han bunun örneğidir. Abdülhamit Han, Kudüs ve Filistin topraklarından taviz vermediği için tahtından indirildi. Osmanlı batırıldı. Ama Kudüs'e her şey değer. Bütün Filistinli gençlerin, Müslümanların haykırdığı gibi, malımız, canımız, Kudüs'e feda olsun." diye belirtti.

"siyonistler, fırsatını bulduklarında hile ve tuzaklarla hareket ederler"

siyonistlere güvenilmeyeceğini ifade eden Kasadar, " Yalancı, şımarık siyonistler fırsatını bulduklarında hile ve tuzaklarla hareket ederler. Ama bu sefer bu sulhun uzun süreceğini düşünüyor, ümit ediyorum. Çünkü onlar, Gazze'deki mücahitlerden ve Gazze halkından daha fazla bu işi sürdüremez durumdalar. Onun için bu savaşın artık bir daha zor olacağını, onlar açısından düşündüğümde, görüyorum. Peygamberimiz (Aleyhissalatu Vesselam), Medine muhasarasından sonra Hendek Savaşı'nda, Kureyşlilerin eli boş geri döndüklerinde söylediği bir sözü var; 'Artık bundan sonra Kureyş bize gelmeyecek, biz onlara gideceğiz.' Ben de diyorum ki, israil artık bize saldıramayacak. Biz ona saldıracağız ve onu çok yakın bir zamanda Kudüs'ten çıkaracağız." diye konuştu.(İLKHA)

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu