• BIST 100

    10861,45%1,07
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,04% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4392,44% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7037,45% 0,00

Araştırmacı-Yazar Yaman: Gazze davası salt bir coğrafya meselesi değildir

12 Aralık 2024, Perşembe 12:43
12 Aralık 2024, Perşembe 12:43
Araştırmacı-Yazar Yaman: Gazze davası salt bir coğrafya meselesi değildir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Gazze meselesinin salt bir coğrafya meselesi olmadığının altını çizdi.

Gaziantep Üniversitesi Rehber Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen "Kudüs Davası ve Sorumluluklarımız" konulu söyleşiye katılan Yaman, Kudüs'ü geçmişte olduğu gibi günümüzde de yiğit insanların savunduğunu kaydetti.

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gazze davasının yiğit insanların omuzlarında yükseldiğini dile getiren Yaman,"Selahattin-i Eyyubi'ye 'Efendim Kudüs'ü fethettik. Bir daha elimizden alabilirler mi? diyorlar.  Öyle bir cevap veriyor ki, 'Bizim bu beldemize asla geri dönemezler. Biz yiğit olduğumuz sürece. Yiğitlik olmayınca sadece Kudüs değil, 800 yıllık bir devlette yıkılıyormuş. Muhammed Mursi 366 gün iktidarda kaldı. Hapse girdiğinde ona diyorlar ki 'Bittik kaybettik.' O diyor ki, 'Hayır biz kaybetmedik. Bizim çocuklarımız ecdadımız adamdı, yiğitti zulmü kabul etmediler. Asla fesatçılar boyun eğmediler. Bizim dedelerimiz adamdı diyecekler.' Muhammed Mursi 366 günlük iktidarında Gazze'ye on binlerce tır füze sokmuş, silah sokmuş, tünel açma makinaları sokmuş. Şimdi biz onun için adammış, yiğitmiş diyoruz." dedi.

"O yiğitler sayesinde kendimizi teselli ediyoruz"

Gazze'deki mücahitlerin direnişin ümmet için bir teselli olduğuna değinen Yaman, "Öyle yiğitlere ihtiyacımız varmış ve o yiğitler bugün tekrar geldiler. Elhamdülillah şu an artık mersiye söylemiyoruz. Artık ağıt yakmıyoruz. Artık nerde bu ümmet demiyoruz. O yiğitler çıktılar tünelden dediler ki 'Buradayız.' Bu adamlar demek ki tarihte Selahattin-i Eyyubi'nin askerleri olarak geçip gitmemişler. O adamlar bugün de varmış, aramızdalarmış. Yiğitlik olmasa, dik durulmasa, dava nedir? Önemli olan odur. Bugün elhamdülillah karamsar değiliz. Belki bundan 30 sene önce farklı şeyler konuşabiliyorduk. Ama şehit Şeyh Ahmet Yasin'den sonra başka şeyler konuşuyoruz. Şu an ki şehitlerden sonra çok farklı şeyler konuşuyoruz. Konuşacak şey çıkıyor ortaya. Yoksa dilsiz kalırdık. O katliamları görünce nasıl teselli oluyoruz. Her gün Gazze'de yüz kişi, çoluk çocuk katledilince kendimizi nasıl teselli ediyoruz. Ama orda yiğitler orada işgal rejiminin yenilmez olmadığını insanlığa ispat ettiler. Ama elhamdülillah o yiğitler sayesinde kendimizi teselli ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davası bizi birbirimize kenetleyen davadır"

Yaman, Kudüs davasının önemine değinerek, "Kudüs davası salt bir coğrafya davası değildir. Kudüs davası aynı zamanda ümmet davasıdır. Nerede bir mazlum varsa onlara yetişen davasıdır. Kudüs davası aynı zamanda Kur'an davasıdır. Nerede olursak olalım Kur'an-ı Kerim'in hizmetinde bulunma, yaşamaya çalışma davasıdır. Kudüs davası Hazreti Ömer, Selahattin-i Eyyubi, Sultan Abdulhamit'in davasıdır. Kudüs davası bizi birbirimize kenetleyen, kendimize getiren çok önemli bir husustur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Senegal, Mali sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Ruhun vitamini, gerçek arkadaşlık!

Bakan Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

Gazze'de siyonist soykırım durmuyor: Şehit sayısı 60 bin 933'e yükseldi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klima sorunu gideriliyor

"Ebeveynler çocuklarıyla birlikte izlenecek içeriklere karar vermeli"

Yardım bekleyenler katledildi: Sabahtan bu yana Gazze'de 34 şehit

Avustralya’dan Gazze’ye 20 Milyon dolarlık insani yardım

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Bingöl'de hırsızlık operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Gazze için birlik çağrısı: Bu bir vicdan meselesidir

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği'nden UMKE Haftası mesajı

Cildinizde renk değişiklikleri varsa yaz mantarı olabilir

Temmuz'da Batı Şeria'da 1821 saldırı: Yahudi çete terörü tırmandı

Siirt’te çimento krizi: Beton fiyatları neden el yakıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan kritik uyarı: Çocuklarda artan felç ve Guillain-Barré sendromu vakaları

İran’da siyonist rejime karşı Ulusal Savunma Konseyi kuruldu

Temmuz ayı ihracat verileri açıklandı

Birçok ilçede 5 Ağustos’ta elektrik kesintisi uygulanacak

Bisikletçi Murat Usta: 40 yıldır çocukların gönlünde taht kuruyor

Şanlıurfa’da klimasız toplu taşımaya ceza

Şanlıurfa’da ata tohumlarıyla yerel üretim destekleniyor

Şehit Yusuf İmad El-Amer'in ardından HAMAS'tan direniş çağrısı

Battalgazi'de çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

İran'da komisyon, paradan 4 sıfırı atmayı onayladı

Gazze'deki katliamlarda ABD'li paralı asker itirafı

Gaziantep'te gümrük kaçağı ürünlere el konuldu

Sıcak Havalardan bunalan vatandaşlar Hazar Gölü’ne akın etti

Gazze'ye giren yardım tırları "toplumu bölmek ve direnci kırmak" amacıyla yağmalanıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 9 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Senegal, Mali sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Ruhun vitamini, gerçek arkadaşlık!

Bakan Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

Gazze'de siyonist soykırım durmuyor: Şehit sayısı 60 bin 933'e yükseldi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klima sorunu gideriliyor

"Ebeveynler çocuklarıyla birlikte izlenecek içeriklere karar vermeli"

Yardım bekleyenler katledildi: Sabahtan bu yana Gazze'de 34 şehit