• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Araştırmacı Zekeriya Gezer: Gazze direnişi, Allah'ı tanıyanların mücadelesidir

22 Ekim 2024, Salı 15:15
22 Ekim 2024, Salı 15:15
Araştırmacı Zekeriya Gezer: Gazze direnişi, Allah
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Araştırmacı Zekeriya Gezer, Gazze direnişinin temelinde Allah'ı tanıyan insanların cesaretle sergilediği bir mücadele olduğunu ve bu direnişin, Allah’a olan bağlılıklarının bir tezahürü olduğunu belirtti.

İLKHA’ya konuşan Araştırmacı Zekeriya Gezer, Gazze direnişinin temelinde Allah'ı tanımanın yattığını vurgulayarak, Allah'ı tanıyan insanların cesaretle sergilediği bir mücadele olduğunu ifade etti.

Ümmetin ölüm korkusuyla yaşamasının, aslında reddedilmesi gereken bir durum olduğunu dile getiren Gezer, Gazze direnişinin ardındaki ruhun cihat ruhu ve secde ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Gazze’deki insanların kime secde ettiklerini çok iyi bildiklerini vurgulayan Gezer, bu direnişin hayatın her anında Allah’a olan bağlılıklarının bir tezahürü olduğunu ifade etti.

“Ümmetin ölüm korkusuyla yaşaması, aslında reddedilmesi gereken bir durumdur”

Gezer, "Bu direnişin temelinde yatan tek saik, Allah'ı tanımış olmalarıdır. Allah'ı tanıyanın namaz sorunu olmaz. Biz namazı tanımaya çalışıyoruz; oysa Allah'ı tanımamız lazım. 'Allah kimdir?' sorusunu herkes kendine sormalı. Kul, haddini bilip kul olduğunu bilirse, âlemlerin Rabbini tanırsa, kime secde ettiğini bilirse, ölüm onun için bir hiç mesabesine düşer. Yani, ümmetin ölüm korkusuyla yaşaması, aslında reddedilmesi gereken bir durumdur. Allah'ın ayetleri o kadar çok ki; yerin dibindeki hayat da Allah'ın ayetidir, yeryüzündeki hayat da Allah'ın ayetidir. Hayat ne kadar Allah'ın ayetiyse, ölüm de Allah'ın ayetidir. Onlar, ölümü öldürmüşlerdir; ölüm diye bir kavram yok onların nazarında. Bu da Allah'ı tanımaktan geçer. Allah'ı tanıyan bir insan için ölmüş, kalmış, ayakta ya da yerde olmanın hiçbir önemi yoktur. İşte Gazze'deki direniş, bize bunu gösterdi. Bu müthiş mücadelenin arkasında yatan tek ruh, cihat ruhudur; secde ile bağlantılıdır. Onlar, kime secde ettiklerini çok iyi biliyorlar.” dedi.

“Allah ile buluşmak için hiçbir coğrafyaya ihtiyaç yoktur”

Camilerin yıkılması, enkaz altında olmasının namaza engel olamayacağına dikkat çeken Gezer, “Camiyi ben dört duvar olarak görmüyorum; cami, bir ruhtur, cami Allah ile buluşmadır. 'Hani müminin miracıdır' cümlesine yola çıkacak olursak, her yer mescittir bu bilinçte olan bir Müslüman için. Coğrafyanın çok bir önemi yoktur; yani enkaz da olsa, onlar içinde de olsa. Dedim ya, önemli olan kime secde etmeyi bilmektir. Allah ile buluşmak için hiçbir coğrafyaya ihtiyaç yoktur. Onlar, dağlarda akşam namazı kılarlar; eğer imkânları olsa, yerin altında da namaz kılarlar. Çünkü namaz, bir aşktır; Allah’a olan teveccüh, tevekküldür. Direnişin kalbi bir bilinçtir; şekilsel değildir. O açıdan, oraların yıkılması, camilerin yıkılması, demirlerin altında kalmış olmaları hiçbir şeyi değiştirmez. İnsan, elsiz ve ayaksız da olur ama namazı kalbiyle kılar. Aslında, namaz kalple yapılan secde anlamına gelir. Onun için oralar açısından çok önemi yoktur.” diye konuştu.

Gezer son olarak şunları söyledi:

“Namaz, Allah'ın ikram ettiği en büyük nimetlerden birisidir. Dilerim ki bu nimetin farkına herkes varsın. Namazı olmayan bir insanın Allah ile bağlantısı yoktur. Kulluk noktasında her şeyini kaybetmiştir. Allah, bir kuluna nimet ikram etmek isterse, onu o şekilde makama nail eder, huzuruna kabul eder. Onun için üzülmeleri lazım. 'Ne suç işledim de Allah beni huzuruna kabul etmiyor?' Bu soruyu herkes kendine sorarsa, cevabını bulacaktır diye ümit ediyorum." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi