DÜNYA 22.10.2024 00:31:33 0

Arnavutluk'un eski Cumhurbaşkanı Meta yolsuzluk iddialarıyla gözaltına alındı

Arnavutluk
Haberi Sesli Oku

Arnavutluk savcıları, sol görüşlü Özgürlük Partisi liderinin yolsuzluk, kara para aklama ve kişisel gelir ve mal varlığını gizleme gibi faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle eski Cumhurbaşkanı İlir Meta'yı gözaltına aldırdı.

Arnavutluk'ta polis, sol görüşlü Özgürlük Partisi lideri eski Cumhurbaşkanı İlir Meta'yı yolsuzluk, kara para aklama ve kişisel gelir ve mal varlığını gizleme şüphesiyle gözaltına aldı.

2017-2022 yılları arasında başkanlık yapmış ve şu anda mevcut Başbakan Edi Rama'nın açık sözlü eleştirmeni olan Meta'nın avukatı, davayı bir muhalefet liderine yönelik siyasi amaçlı bir saldırı olarak niteledi. Arnavutluk'taki eski AB büyükelçisi Romana Vlahutin, gözaltıyı Arnavutluk'ta hiç kimsenin kanunun üstünde olmadığının bir işareti olarak memnuniyetle karşıladı.

Üst düzey siyasi ve devlet yetkilileriyle ilgilenen Yolsuzluk ve Örgütlü Suçla Mücadele Özel Yapısı, yaptığı açıklamada Meta'nın gözaltına alınmasının beş yıllık bir soruşturmanın ardından gerçekleştiğini belirtti.

Soruşturma devam ediyor ve savcılar henüz resmi ceza davası açmadı. Meta 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

55 yaşındaki Meta, başkent Tiran'da polis tarafından gözaltına alındı. Televizyon kanalları, Meta'nın komşu Kosova'dan bir basın toplantısı düzenlemeden önce döndükten sonra maskeli, sivil polis memurlarının onu aracından aldığını gösterdi.

Polis, Meta'nın arabasını terk etme emrine uymayı reddetmesi ve memurlara ve adalet görevlilerine karşı saldırgan ifadeler kullanmasının ardından "güç kullanımına" başvurulduğunu söyledi.

Savcılar, Meta'nın ekonomi, ticaret ve enerji bakanı olduğu dönemde, Kryemadhi ile birlikte önemli miktarda para kazandığı çeşitli işletmeleri etkilemek için yetkisini kötüye kullandığını söyledi.

Savcılar, Meta'nın 2017'de cumhurbaşkanı olmadan önce siyasi partinin lideri olarak ABD'de lobi faaliyetleri için kullandığı yaklaşık 460 bin doları açıklamadığını söyledi.

Meta ve Kryemadhi'nin ayrıca yasadışı parayla mülk satın almak veya kişisel sağlık harcamalarını beyan etmemekle suçlandığı belirtiliyor. (İLKHA)

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Yükleniyor