• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Artvin’de heyelan bölgesi için profesyonel dağcılar bölgede çalışma başlattı

GÜNDEM 24.02.2023 18:20:06 0
Artvin’de heyelan bölgesi için profesyonel dağcılar bölgede çalışma başlattı

Artvin’de heyelan bölgesi için profesyonel dağcılar bölgede çalışma başlattı

Artvin’de heyelan nedeniyle kapanan Artvin-Erzurum karayolunun güvenli bir şekilde yeniden trafiğe açılması için profesyonel dağcılar devreye girdi. Yamaca tırmanan ekipler levye, çekiş yardımıyla riski bulunan kayları kontrollü bir şekilde düşürüyor.
Artvin-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Deriner-4 Tüneli üzerinde dün meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu ulaşıma kapanmıştı. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 profesyonel endüstriyel dağcı heyelanın meydana geldiği alanda bulunan riski olan kayaların temizlenmesi için çalışmalara başladı.
Trafiğe kapalı olan yolda yamaca tırmanan ekipler levye, çekiş gibi insan gücüne dayalı materyallerle karayoluna düşme riski bulunan kayları kontrollü bir yerinden sökerek yuvarlatıyor. Dağcı ekiplerin çalışmasının tamamlanmasının ardından bölgede hazır halde bekleyen karayolları ekiplerinin yolunu temizlemesinin ardından yolun yeniden trafiğe açılması bekleniyor.
Profesyonel endüstriyel dağcı ekip sorumlusu Orhan Şimşek, 'Endüstriyel dağcı olarak karayolları güzergahlarında tehlike oluşturan kayaların dökümünü yapıyoruz. Dün burada bir heyelan olmuş ve yol kapanmış. Heyelanlı bölgede akıntı devam ettiği için yolun trafiğe açılması çok riskli. Bizde ekip arkadaşlarımızla bölgeye geldik ve yamaca çıkarak kaya temizleme çalışmasına başladık. Öncelikli hedefimiz akıntıyı durdurmaktı bunu sağladık. Şimdi de yamaçta askıda olan büyük kütleleri düşürmek için çalışıyoruz.
5 kişilik bir ekibiz. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak çalışıyoruz. Tüm Karadeniz Bölgesinde ihtiyaç bölgesinde yamaçlardan taş kaya dökümünü yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı genellikle bahar ve son bahar aylarında yapıyoruz. Burada çalışmalarımız tahminen iki gün daha sürecektir. Heyelanların sebebi coğrafyanın zemin yapısı ve sürekli etkili olan yağışlar. Hava durumu, yağış zeminin yapısı gibi birçok etken var” ifadelerine yer verdi.

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ