• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

ASKO Holding Kanada’da Şirket Satın Alıyor

22 Aralık 2023, Cuma 03:45
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
ASKO Holding Kanada’da Şirket Satın Alıyor
Tarih: 03:45 - 22 Aralık 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

ASKO Holding Kanada’da Şirket Satın Alıyor

ASKO, dev traktörler üreten Kanada’lı VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşmaya imza attı.
1.3 milyar TL’si hisse sahiplerine, 900 milyon TL’si banka borçları ve diğer masraflar olmak üzere toplamda yaklaşık 2.2 milyar TL ödeme yapılacağı öğrenildi.
Winnipeg / KANADA- ASKO Holding, dünyanın en güçlü traktör üreticilerinden biri olan VERSATILE ve tarım ekipmanları üreticisi Farm King markalarının sahibi Kanada’lı Bühler Endüstri hisselerinin satın alınmasına yönelik anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Bühler Endüstri’nin hisselerinin yüzde 96.7’si ASKO Holding tarafından satın alınmaktadır. Dünyanın en güçlü traktör üreticilerinden biri olan VERSATILE 170 beygirden başlayan 620 beygire kadar uzanan ürün gamına sahiptir. VERSATILE’in 1934 yılından bu yana ürettiği 100 binden fazla özel ve güçlü traktör dünya tarım sektörüne hizmet etmektedir. Farm King ise tarımsal faaliyetlerin mekanizasyonu için tarım aletleri üretimi gerçekleştirmektedir.
ASKO Holding tarafından yapılan açıklamada, satın almanın orta ve uzun vadeli stratejiler neticesinde belirlendiği ve global bir üretim şirketi olma vizyonunun önemli bir adımı olduğu belirtildi. Açıklamada, ASKO Holding’in markaları BAŞAK Traktör, MST Makine ve diğer şirketlerinin ihracatının gelişeceği ASKO şirketlerinin dünya markası olma yolunda önemli bir adım atacakları vurgulandı.
ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu yaptığı açıklamada, “Toprağın işlenmesine, metalin şekillendirilmesine, inovasyon ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Kanada’da kurulan, Kuzey Amerika başta olmak üzere bütün dünyaya hitap eden VERSATILE Traktör ve Farm King Tarım Ekipmanları markalarının sahibi Bühler Endüstri’yi ASKO ailesine dahil ettik” dedi.
Sami Konukoğlu, “Yerel düşünüp, global hareket eden ASKO, orta ve uzun vadeli stratejileri doğrultusunda inovasyona, teknolojiye, sürdürülebilirliğe çalışanlara ve verimlilik artırıcı faaliyete yatırım yapmaya devam ediyor” diye konuştu.
Heyecanlıyız
Bühler Endüstri tarafından yapılan açıklamada ise, “Bu anlaşma ile birlikte şirketin tarım makinaları sektöründeki konumu güçlenecektir” denildi. Çiftçilere ve bayilere yüksek kalitede traktör sunma taahhüdünü sürdürmeyi amaçladıklarını ifade eden Bühler Endüstri Operasyon Direktörü Grant Adolph, 'ASKO Holding ile ortaklık kuracağımız için çok heyecanlıyız. ASKO Holding’in tarım ekipmanları sektöründeki derin anlayışı ve katkısının, Şirketin büyümesine ve inovasyon kültürünün gelişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Bühler Endüstri’nin VERSATILE ve Farm King markaları ASKO ile çalışmaktan heyecan duymaktadır” diye açıklama yaptı.
ASKO Holding Hakkında
ASKO Holding, Türkiye’nin katma değerli üretim yeteneklerinin sergilendiği ender kuruluşlardan biridir. İş makinaları, tarım makinaları, enerji ve teknoloji gibi 4 farklı sektörde faaliyetlerine devam eden ASKO Holding, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Holding bünyesinde faaliyet gösteren BAŞAK Traktör, 110 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en eski sanayi kuruluşlarından biri olarak bilinmektedir.

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor