• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Atatürk Üniversitesinden yardım seferberliği

GÜNDEM 8.02.2023 09:50:16 0
Atatürk Üniversitesinden yardım seferberliği

Atatürk Üniversitesinden yardım seferberliği

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından afetten etkilenen vatandaşlar için Atatürk Üniversitesi, ilk andan itibaren yardım harekâtını sürdürüyor.
Deprem haberinin hemen ardından kriz merkezi oluşturarak eylem planını hazırlayan ve ardından 53 kişilik bir yardım ekibiyle depremden etkilenen iller arasında yer alan Malatya’ya ulaşan Atatürk Üniversitesi, daha sonra yine ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere geniş çaplı bir yardım organizasyonu düzenledi.
Depremin olduğu gün yola çıkan ekip akşam saatlerinde Malatya’ya ulaştı ve anında görev dağılımı yaparak mağduriyet yaşayanların yardımına koştu. 53 kişiden oluşan ekip arasında yer alan doktor ve hemşireler muhtelif hastanelerde göreve başladı. 33 kişilik teknik ekip ise Malatya merkezde arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.
Atatürk Üniversitesi, İnsan Kaynağı ve Yardım Malzemeleri ile Depremzedelerin Yanında
Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı aracılığıyla başlatılan yardım kampanyasına ise kısa sürede önemli bir katılım sağlandı. Özel Vakıf Okulları velileri, akademik ve idari personel ile hayırseverler başta olmak üzere vatandaşların katkılarıyla temin edilen yardımlar iki ağır tonajlı araçla deprem bölgesine hareket etti.
Deprem bölgesine doğru harekete geçen araçlarda; 3 bin 500 adet battaniye, 2000 adet ayakkabı, 1950 adet çocuk montu, 1175 adet yetişkin montu, 3150 adet çocuk bezi, 3500 adet ıslak bez, 2000 adet çocuk maması, 1856 adet eldiven, 1625 adet şapka-bere, 300 adet atkı, 2000 adet temizlik malzemesi, 50 adet elektrikli ısıtıcı, 5 adet çadır, 30 bin su, 250 koli dezenfektan, 500 koli gıda malzemesi, 20 bin ekmek, 20 çuval patates ve baklagil malzemesi yer aldı.
Yardım malzemesi yüklü araçları; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile rektör yardımcıları, genel sekreter, Özel Vakıf Okulları ailesi ile çok sayıda personel uğurladı.
Kısa Sürede Ciddi Oranda Yardım Malzemesi Temin Edildi
Kahramanmaraş merkezli depremi yakından hisseden şehirler arasında yer alan Erzurum’un ilk andan itibaren örgütlenerek afetzedelerin yardımına koştuğunu belirten Rektör Çomaklı: “Sağlık personeli ile teknik ekipten oluşan yardım heyeti Malatya’ya ulaştı ve anında saha çalışmalarına başladı. Elim haberi aldığımız andan itibaren de başlatmış olduğumuz yardım çağrısına duyarlı birçok vatandaşımız anında dönüş yaptı ve kısa sürede ciddi oranda yardım malzemesi temin edildi” dedi.
“Acı Haberler Yüreğimizi Sızlattı”
Depremden etkilenen vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerin ivedilikle toplanarak araçlara yerleştirildiğini aktaran Rektör Çomaklı: 'Atatürk Üniversitesi olarak bir kez daha tüm depremzedelerimize ve milletimize geçmiş olsun diyoruz. Yüreğimizi sızlatan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak haberi aldıktan sonra hemen bir koordinasyon toplantısı düzenledik. Depremzedelerimiz için neler yapabilirizi değerlendirdik. Öncü ekibimizi hemen deprem bölgesine uğurladık. Sonrasında ise iki gün süren yardım toplama kampanyamız vatandaşlarımızdan yoğun bir ilgi gördü. Dün olduğu gibi bugün de araçlarımızı yine deprem bölgesine yolcu ediyoruz. Sağ salim gidip vatandaşlarımıza ulaşsınlar. Atatürk Üniversitesi olarak bu zor günlerde ülkemizdeki bu acı durumu yaşayan vatandaşlarımıza elimizden geleni yapma gayreti içinde olacağız” diye konuştu.
[gallery ids=',88845,88846,88847,88848,88849,88850,88851,88852,88853,88854,88855,88856,88857,88858,88859,88860,88861']

Siyonist rejim Qalqilya’da 6 Filistinliyi esir aldı

Batman'da hırsızlık ve silah suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

Adana'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek

Şanlıurfa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Siyonist rejimin bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda 23 Filistinli daha şehit oldu

Altın satıcılı seyir izliyor

Genç çiftlere büyük destek: Batman'da evlilik süreci kolaylaşıyor

Döviz kurlarında son durum

Pakistan Ordusu: Hindistan saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Cezaevi firarisi düğün salonunda saz çalarken yakalandı

Siyonist Bakan Smotrich: Profesyonelce çalışıyoruz, Filistin devletini fiilen öldürüyoruz

İşgalciler Nur Şems Mülteci Kampı'nı haritadan silmeye çalışıyor

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ