-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Ateş ölçer dedektörle Avrupa'ya ihracat
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ateş ölçer dedektörle Avrupa'ya ihracat
Hava limanları, metrolar gibi insanların kalabalık olduğu kapalı yerlerde kullanılmak üzere 'maskematik' cihazları üretip kullanıma sunan Elektral AŞ, salgınla mücadele çözümlerine termal tarayıcılı dedektörü ekledi.
Elektral Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kökten Dinçsoy, 1978 yılında bu yana yüksek teknolojili yerli ve milli cihazlar üretmek için faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Kovid-19 ile mücadele kapsamında 2 ürün ürettiklerini ifade eden Dinçsoy, 'Bu ürünler Türkiye'de ilk defa üretilmiş ürünlerdir.' dedi.
Bunlardan ilkinin maskematik medikal otomat olduğunu aktaran Dinçsoy, bu otomatların 'hak tanımlı, ücretsiz' şekilde maske dağıtımı yaptığını anlattı.
Maskematiklerin ardından termal tarayıcılı modüller geliştirdiklerini belirten Dinçsoy, bu cihazın en önemli özelliğinin işlevini yapmak için ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri kendi içinde bulundurup, başka herhangi bir aparat ya da aksesuara ihtiyaç duymaması olduğunu vurguladı.
Dedektörün kişilerin ateşini ölçtüğünü, belirlenen sınırı aşanlar için alarm ürettiği, geçiş yapan kişi sayısını takip edip kaydettiğini anlatan Dinçsoy, cihazın röle çıkışı aracılığıyla turnike geçişi ya da fotoselli kapıyı kontrol edebildiğini söyledi. Dinçsoy, mıknatıslı termal tarayıcılı modüllerin aynı zamanda kapı tipi metal dedektörler üzerine yerleştirilerek kolayca kullanılabildiğini kaydetti.
Benzer çözümlerden daha ekonomik
Elektral AŞ’nin kullanıma sunduğu termal tarayıcılı dedektör, vücut ısısını 800 farklı noktadan ölçerek hassas tespit imkanı sunuyor.
Termal tarayıcılı dedektörle harekat halindeki kişilerin vücut ısısı 2-3 metreden ölçülebiliyor. Kişinin ateşi, ayarlanan sıcaklık seviyesinin üzerindeyse medikal alarm olarak yetkiliye bildiriyor.
Dedektör, termal kameraların aksine bilgisayara ihtiyaç duymadan, kimseyi durdurmaya gereksinim duymadan ölçüm yapıp, kayıt altına alıyor. Benzer şekilde çalışan muadil çözümlerden çok daha ekonomik olan termal tarayıcılı dedektör, oteller, alışveriş merkezleri, fabrikalar, hava alanları, metro istasyonları gibi mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor.
Yaklaşık 60 ülkeye kapı tipi metal dedektörler ihraç eden şirket, 2 farklı modeline termal tarayıcılı dedektörleri entegre etti ve üretime başladı.
Elektral AŞ, termal tarayıcılı dedektörleri kısa sürede başta İspanya, İtalya, Almanya ve Romanya olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmeyi başardı.
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Yükleniyor







