• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Ateş ölçer dedektörle Avrupa'ya ihracat

13 Haziran 2020, Cumartesi 18:42
13 Haziran 2020, Cumartesi 18:42
Ateş ölçer dedektörle Avrupa
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ateş ölçer dedektörle Avrupa'ya ihracat

Hava limanları, metrolar gibi insanların kalabalık olduğu kapalı yerlerde kullanılmak üzere 'maskematik' cihazları üretip kullanıma sunan Elektral AŞ, salgınla mücadele çözümlerine termal tarayıcılı dedektörü ekledi. 

Elektral Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kökten Dinçsoy, 1978 yılında bu yana yüksek teknolojili yerli ve milli cihazlar üretmek için faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında 2 ürün ürettiklerini ifade eden Dinçsoy, 'Bu ürünler Türkiye'de ilk defa üretilmiş ürünlerdir.' dedi.

Bunlardan ilkinin maskematik medikal otomat olduğunu aktaran Dinçsoy, bu otomatların 'hak tanımlı, ücretsiz' şekilde maske dağıtımı yaptığını anlattı.

Maskematiklerin ardından termal tarayıcılı modüller geliştirdiklerini belirten Dinçsoy, bu cihazın en önemli özelliğinin işlevini yapmak için ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri kendi içinde bulundurup, başka herhangi bir aparat ya da aksesuara ihtiyaç duymaması olduğunu vurguladı.

Dedektörün kişilerin ateşini ölçtüğünü, belirlenen sınırı aşanlar için alarm ürettiği, geçiş yapan kişi sayısını takip edip kaydettiğini anlatan Dinçsoy, cihazın röle çıkışı aracılığıyla turnike geçişi ya da fotoselli kapıyı kontrol edebildiğini söyledi. Dinçsoy, mıknatıslı termal tarayıcılı modüllerin aynı zamanda kapı tipi metal dedektörler üzerine yerleştirilerek kolayca kullanılabildiğini kaydetti.

Benzer çözümlerden daha ekonomik 

Elektral AŞ’nin kullanıma sunduğu termal tarayıcılı dedektör, vücut ısısını 800 farklı noktadan ölçerek hassas tespit imkanı sunuyor.

Termal tarayıcılı dedektörle harekat halindeki kişilerin vücut ısısı 2-3 metreden ölçülebiliyor. Kişinin ateşi, ayarlanan sıcaklık seviyesinin üzerindeyse medikal alarm olarak yetkiliye bildiriyor.

Dedektör, termal kameraların aksine bilgisayara ihtiyaç duymadan, kimseyi durdurmaya gereksinim duymadan ölçüm yapıp, kayıt altına alıyor. Benzer şekilde çalışan muadil çözümlerden çok daha ekonomik olan termal tarayıcılı dedektör, oteller, alışveriş merkezleri, fabrikalar, hava alanları, metro istasyonları gibi mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yaklaşık 60 ülkeye kapı tipi metal dedektörler ihraç eden şirket, 2 farklı modeline termal tarayıcılı dedektörleri entegre etti ve üretime başladı.

Elektral AŞ, termal tarayıcılı dedektörleri kısa sürede başta İspanya, İtalya, Almanya ve Romanya olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmeyi başardı.

Erzurum Havalimanı 1,1 milyon yolcuya hizmet verdi

Bakan Fidan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

BM: İran’daki gelişmeler konusunda BM’ye üye tüm devletler askeri söylem yerine diplomasiyi savunmalı

Ağrı'da okullar tatil edildi, idari izinler açıklandı

Ağrı'da ilk beyin tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Batman'da zincirleme kaza: Çok sayıda araçta maddi hasar

İzmir’de 65 kilogram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Gazze’de yağış ve fırtına insani felaketi derinleştiriyor

Mersin’de karla karışık yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi

Gümüşhane’de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara

Batman-Bismil yolunda seyir halindeki otomobil alev aldı

Rusya, Ukrayna'daki enerji ve askeri tesisleri vurdu

Afyonkarahisar’da durdurulan araçta 335 adet sentetik ecza ele geçirildi

Eski Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'ye hapis cezası

Japonya ile Güney Kore'den kritik görüşme

Malatya'da çok sayıda mahalle yolu ulaşıma açıldı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Konya Akşehir’de eğitime bir gün ara verildi

Mersin’de aile hekimlerine tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi verildi

Rusya: İran'ın iç siyasi süreçlerine yönelik yıkıcı dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Kar tatili olan iller: 14 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yapıcıoğlu: Kürt meselesini kardeşlik ve adalet temelinde çözme mecburiyetimiz var

ABD’de cezaevinde mahkumlar arasında kavga: 3 ölü, 12 yaralı

Şırnak'ta beklenen kar yağışı başladı, eğitime ara verildi

Adalet Bakanı Tunç Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Washington, Müslüman Kardeşler'in üç kolunu "terör örgütü" olarak tanımladı

AB: Kendi halkına ait olan Grönland'ın yanındayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum Havalimanı 1,1 milyon yolcuya hizmet verdi

Bakan Fidan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

BM: İran’daki gelişmeler konusunda BM’ye üye tüm devletler askeri söylem yerine diplomasiyi savunmalı

Ağrı'da okullar tatil edildi, idari izinler açıklandı

Ağrı'da ilk beyin tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Batman'da zincirleme kaza: Çok sayıda araçta maddi hasar

İzmir’de 65 kilogram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı