• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Atık cam şişeler, genç yeteneklerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor

14 Ağustos 2024, Çarşamba 11:20
14 Ağustos 2024, Çarşamba 11:20
Atık cam şişeler, genç yeteneklerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Atık cam şişeler, genç yeteneklerin ellerinde sanat eserine dönüşüyor

Gaziantep’te evlerden topladıkları atık cam şişeleri şalümoların ateşinde eriterek birer sanat eserine dönüştüren genç yeteneklerin yaptıkları birbirinden güzel süs eşyaları adeta göz kamaştırıyor.
Gaziantep’te Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştürülen eski adliye binasında kurulan cam atölyesinde genç yetenekler, atık cam şişeleri ve ince cam çubukları bin derece sıcaklıkta erittikten sonra çeşitli aşamalardan geçirerek birer sanat eserine dönüştürüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan Çocuk Sanat Merkezindeki cam atölyesine gençler yoğun ilgi gösteriyor.
Atölyedeki kursa katılan ve hünerlerini sergileyen genç yetenekler, atık cam şişeleri ve cam çubukları bin derece sıcaklıkta eriterek küçük oyuncaklar, boncuk, kolye, bileklik, yüzük, küpe, saat, anahtarlık gibi çeşitli sanat eserleri yapıyor.
Hafta içi her gün sabah erken saatlerde kursun yolunu tutan genç kursiyerler, atık cam şişeleri sanat eseri haline getirerek geri dönüşüme kazandırıyor.
Çevrelerinden ve evlerinden topladıkları atık gazoz, soda ve ilaç şişelerini şalümoların ateşinde eriten genç kursiyerler, daha sonra şekillendirdikleri cam parçalarını fırına koyuyor. Bileklik, yüzük, kolye, tabak, saat ve nazar boncuğu gibi çeşitli süs eşyaları üreten genç kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel el emeği ürünler adeta göz kamaştırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Birim Koordinatörü Zeliha Ağtaş, merkezdeki cam atölyesinde eğitimlerini tamamlayan genç yeteneklerin, atık cam şişeleri ve cam çubukları kısa bir sürede kolaylıkla takı ve diğer süs eşyalarına dönüştürebildiğini söyledi. Öğrencilerin merkezde özel olarak hazırlanan atölyelerde alanlarında profesyonel olan eğitmenlerin sayesinde kendilerini geliştirerek birbirinden güzel el emeği ürünler yaptıklarını belirten Ağtaş, 7-16 yaş aralığındaki çocukları merkezdeki kurslara katılmaya davet etti.

“Atık cam şişeler bu atölyede sanata dönüşüyor”
Çocuk Sanat Merkezinde 10 sanat branşının olduğunu belirten Ağtaş, “Bu branşlar geri dönüşüm üzerine çok fazla çalışmalar üretmektedir. Çocuklara her şeyini atılmayacağı, aslında tekrar geri dönüşüm ile nasıl kazandırılacağı ve bunu sanatsal faaliyetlerle nasıl sanata dönüştürüleceğini aktarıyoruz. Çocuklar bu süreçten çok mutlu oluyorlar. Tasarım atölyesinde pet şişelerden bez bebekler yapılmaktadır. Annelerin yanmış tavalarından çok güzel tasarım çalışmaları çıkmaktadır. Mozaik atölyesinde bozuk bir tost makinesinden, kahve makinesinden çok güzel mozaik çalışmaları elde etmekteyiz. Müzik enstrümanlarından bozulan enstrümanların üzerine yine mozaik döşeyerek çok güzel sanatsal çalışmalar yapmaktayız. Cam atölyesinde maden şişesinden gazoz kapağına kadar, tuvalet ve rulo kağıtlarına kadar biz her maddeyi kullanıyoruz. Öğrencilerimize bu noktada her şeyin atılmayacağını ve aslında her şeyin çok güzel işlenerek sanata dönüştürüleceğini öğretiyoruz” dedi.
“Cam atölyesine katılmayı çok seviyorum”
Atık cam şişeleri bin 200 derecelik ateşte eritip şekillendirerek sanat eserlerine dönüştürdüklerini belirten kursiyer Leyla Özkırmaz, “Çocuk Sanat Merkezindeki cam atölyesinde eğitim görüyorum. Haftada iki gün kursum var. Bin 200 derecelik ateşte camı eritiyoruz. Erittiğimiz cama çeşitli modeller ve desenler veriyoruz. Bu atölyeye geldiğimde çok rahatlıyorum. Camla ilgilendiğim zaman camide odaklanmış oluyorum ve bir şeyleri başarabildiğimi görüyorum. Bu atölye sayesinde başarı ve özgüven kazanıyorum. Bu kursa katıldığım için ailemde çok gururlanıyor. Yaptığım ürünleri anneme gösterdiğimde annem çok mutlu oluyor ve benimle gurur duyuyor. Bu kursa hep mutlulukla geliyorum. Cam atölyesine katılmayı çok seviyorum” diye konuştu.

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı