GÜNDEM 24.01.2025 12:31:19 0

Av. Sari: Gazze'deki saldırılarda savaş hukuku hiçe sayıldı

Av. Sari: Gazze
Haberi Sesli Oku

Gazze'deki saldırılarda hastaneler, ambulanslar ve sağlık çalışanlarının kasıtlı olarak hedef alındığını belirten Özgür Der Bursa Şube Başkanı Av. Oktay Sari, işgal rejimi ve egemen güçlerin, kendi yazdıkları savaş hukukuna dahi riayet etmediklerini ifad

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" bu yıl 23-30 Ocak tarihlerinde idrak ediliyor.

Her sene Recep ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Haftası" ile Mescid-i Aksa ve Filistin için farkındalık oluşturulup halkın bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Özgür Der Bursa Şube Başkanı Avukat Oktay Sari, İLKHA muhbirine yaptığı açıklamada, Gazze'deki saldırılarda savaş hukukunun hiçe sayıldığını, hastaneler, ambulanslar ve sağlık çalışanlarının kasıtlı olarak hedef alındığını belirtti.

 Sari, işgal rejimi ve egemen güçlerin, kendi yazdıkları savaş hukukuna dahi riayet etmediklerini vurguladı.

"Soykırımı el birliğiyle yaptılar"

Savaşın arkada bıraktığı izlerin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığını belirten Sari, "Öncesinde de dünya, canlı yayınlarda bir soykırımı izledi. Soykırım işlenirken sadece camiler, hastaneler ve evler bombalanmadı. Bir insanlık bombalandı. Dünya, soykırıma sessiz kaldı. İki milyonluk bir şehre, dünyanın büyük güçleri bütün teknolojik silahlarıyla saldırdılar. Soykırımı el birliğiyle yaptılar." şeklinde konuştu.

Özgür Der Bursa Şube Başkanı Av. Oktay Sari

siyonistlerin savaş hukukunun hiçbir kaidesine riayet etmediğini vurgulayan Sari, "Gazze'de her yerin bombalandığı bir sahne gördük. Müslümanlar olarak, Hazreti Peygamberin savaş hukukuyla bize öğrettiklerini hatırlamamız gerekiyor. Hazreti Peygamber, savaşa çıkarken yanındaki Müslümanlara savaş hukuku konusunda nasihatlerde bulunurdu. Savaşlarda yaşlılara, kiliselere, ibadet yerlerine, size saldırmayana sizde saldırmayın diye talimat verirdi. Müslümanlar olarak savaş hukukunu Peygamberimizden öğrendik. Batılı hegemonik egemen güçler, buradaki savaş hukukunu sonradan kendileri yazdılar. BM, NATO ve İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bunlara dair belli kurallar bulunuyor. İbadethaneler, hastaneler, sağlık çalışanları ve gazetecilere dokunulmaması gerektiği yazıyor. Ancak bu kuralların hiçbirine riayet edilmediğini net ve canlı bir şekilde gördük." şeklinde konuştu.

"İşgal rejimi ve hegemonik güçler sınıfta kalmıştır"

Gazze'de bile isteye ambulansların bombalandığını ve hastanelerin kuşatıldığını vurgulayan Sari, "Birebir hastaneler basıldı, hastalar ve sağlık çalışanları katledildi. Bu yaşananlar, bırakın savaş hukukunu, insan vicdanının bunu kabul etmesi mümkün değildir. Resmen gazetecilere ve sağlık çalışanlarına bile isteye katliamlar yapıldı. Çünkü gazeteciler, oradaki zulmü insanlara duyurdu. İşgal rejimi, savaş hukukunun sesine riayet etmedi. İşgal rejimi ve hegemonik güçler sınıfta kalmıştır." dedi.

"Esirlere nasıl davranılması gerektiğini Gazze'deki mücahitler, insanlara net bir şekilde gösterdiler"

Sari, "Ateşkesin ilk gününde esir takasında Hazreti Peygamber'in bize öğrettiği şekilde esirlere nasıl davranılması gerektiğini Gazze'deki mücahitler, insanlara net bir şekilde gösterdiler. Gazze'de 50 binden fazla insan şehit oldu. Ama insanlar şunu gördü; Müslümanların izzetini ve şerefini gördüler. Müslümanların nasıl insan olduklarını canlı bir şekilde tüm dünyaya gösterdiler. Bu nedenle Gazze'deki direniş, büyük bir iftihar kaynağıdır. Gazze'deki durum, inşallah Kudüs'ün ve dünyanın farklı yerlerindeki eziyet çeken mazlumların kurtuluşuna vesile olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yıldırım isabet eden genç hayatını kaybetti

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetimde 7 kişi gözaltına alındı

ABD'nin yeni Türkiye büyükelçisi Barack Ankara'da

Sudan'ın yakıt depolarına saldırı

Suudi Arabistan'da şiddetli kum fırtınası

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Romanya'da Başbakanı Ciolacu istifa etti

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Bin Zayid ile görüştü

İşgalci ABD'den başkent Sana’ya 3 hava saldırısı

Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler Gazze'de bir bebeği daha açlıktan öldürdü

HÜDA PAR heyetinden Genç ilçesine ziyaret

Hindistan, Pakistan'a olan su akışını kesti 

BM'den Hindistan ve Pakistan'a çağrı

Siirt'te maddi hasarlı trafik kazası

Sivas'ta trafik kazası: 3 yaralı

Ters Lale koparmanın cezası 577 bin TL

Trump, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çalışma arzusunu bildirdi

Bingöl’de başıboş hayvanlar kazaya davetiye çıkarıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde evlilik için özel tarih yoğunluğu

İstanbul'da Gazzeli öğrenciler için "kardeşlik buluşması" düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Bingöl Belediyesinden vergi uyarısı: Son gün 30 Mayıs

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Enflasyon, başlı başına bir yoksullaşma aracıdır

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Yeşilyurt Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde "05.05.2025" yoğunluğu!

Mahaçkale'de çatışma: 2 polis öldü

Malatya Valisi Yavuz'dan güvenlik ve asayiş değerlendirmesi

Taş: Toplumsal sorunların temelinde aile yapısının bozulması yatar

Yükleniyor