Av yasağının sonlanması ile balıkta durum nasıl?

Tarih: 03.10.2024 14:32 Güncelleme: 03.10.2024 14:32
Av yasağının sonlanması ile balıkta durum nasıl?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Eylül ayı ile birlikte av yasağının sonlanmasının ardından tezgâhlarda balıklar sergilenmeye başlanırken balıkçılar bereketli bir sezon geçirmeyi umuyor.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yeni sezonunun açılması ile balıkçılar, tüm balık çeşitlerini tezgahlarda müşterilerin önüne serdi.

Eylül ayının gelmesiyle beraber Ankara'da balık sezonu başlarken bu sene tezgahlarda palamut bolluğu yaşanacağı açıklandı. Balıkların tezgaha gelmeye başlamasıyla beraber fiyatlar da belli oldu. Ankara'da palamut tanesi 75 lira ile 100 lira arası değiştiği belirtiliyor.

"Fiyatlar bazılarına pahalı gelirken bazılarına da uygun geliyor"

Ali Ören

Balık sezonuyla balık durumunun çok iyi olduğunu aktaran balıkçılardan Ali Ören, "Balık sezonu başlamış ve şu anda tezgahlarda satılıyor. Fiyatlar gayet ucuz normaldir. Fiyatlar bazılarına pahalı gelirken bazılarına da uygun geliyor. Ulus halinde balık ucuz. Burada balık ucuz olur. Tezgahlarda palamut hamsi başta olmak üzere tüm balık çeşitleri bulunur. Şu anda en çok palamut satılıyor. Palamut 90-100 lira arası, istavrit 100 lira, hamsi 100 lira fiyatlar sürekli değişiklik gösteriyor. Fiyatlar bazen düşüyor bazen kalıyor. Fiyatlar günü birlik belli olmuyor. Balığın standart bir fiyatı yok. Fiyatlar hem durgun hem de iyidir. Gıda olduğu için satışlar sürekli oluyor." dedi.

"Ankara balık konusunda çok zengin bir memlekettir"

Sefer Yurttaş

Yarım asırdan fazladır balık esnafı olduğunu belirten Sefer Yurttaş, "1970'ten beri Ankara Ulus Halinde balıkçılık yaparım. 1 Eylül'de avlanma yasağı kalktı. Allah çok vermiş. Palamut boldur. Ankara balık konusunda çok zengin bir memlekettir. Karadeniz, Karadeniz balığını yer. Akdeniz, Akdeniz balığını yer. Ege, Ege balığını yer. Marmara, Marmara balığı yer. Ama Ankara bütün denizlerden gelen balıkları yer. Balıklar günlük geliyor ve günlük satılıyor. Vatandaşımız şunu öğrensin; Türkiye'de palamut taneyle satılır kiloyla satılmaz. Bir de buzlanan balık diye bir balık yoktur. Günlük geliyor günlük tüketiyoruz. 1 Eylül'den bu yana palamut 50 liraydı şimdi büyüdü. 100 lira 120 liraya satılıyor. Günlük Ankara'da vatandaş hali tercih ediyor. Palamut tane 100 lira 1 kilo 20 gram gelir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor