• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Avrupa şampiyonunun yeni hedefi olimpiyat şampiyonluğu

27 Ekim 2022, Perşembe 15:10
27 Ekim 2022, Perşembe 15:10
Avrupa şampiyonunun yeni hedefi olimpiyat şampiyonluğu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Avrupa şampiyonunun yeni hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Romanya’da düzenlenen Paralimpik Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazanan Şanlıurfalı milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı. Avrupa şampiyonu Ocakoğlu, yeni hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.
Yaklaşık 6 yıl önce başladığı bilek güreşinde hem engellilerde hem normal kategoride Türkiye ve Avrupa’da başarılar kazanan Haliliye Belediyesi sporcusu Abdulsamet Ocakoğlu (22), mayıs ayında Romanya’da düzenlenen Para Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Ocakoğlu, belediyenin spor salonunda çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa şampiyonu Ocakoğlu, yeni hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.
“Dünya şampiyonasında 5’inci oldum”
Ocakoğlu, “Haliliye Belediyesi Spor Kulübünde bulunmaktayım. 6 yıl önce bilek güreşi branşına başladım. İlk derecem liseler arası bilek güreşi şampiyonasında Türkiye ikincisi oldum. Ondan sonra milli takım seçmelerine katıldım. Türkiye şampiyonu oldum. Ardından Polonya’da Avrupa üçüncüsü oldum. En son 2022’de hem paralimpikte hem de normal bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldum. Romanya’ya gitmeye hak kazandım. Avrupa Şampiyonasına. Orada da Avrupa Şampiyonu oldum. Ondan sonra 56 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonasında, dünya 5’inciliği elde ettim. Şimdi çalışmalarımı artırarak, 2024 Paris olimpiyatlarına hazırlanıyorum. İnşallah orada ülkemi temsil etmek istiyorum. Orada şampiyon olmak istiyorum” dedi.
'Bileğimin gücünü abim fark etti'
Ağabeyi ile bilek güreşi yaptığı sırada gücünün farkına vardığını belirten Ocakoğlu, “Bir gün abimle bilek güreşi yaparken onu yendim. O anda abim bilek gücümü fark etti. Güçlüsün falan derken hocalarıma kadar gitti. Ondan sonra okul hocalarım beni milli takım hocalarına yönlendirdi. Öyle daha sonra antrenmanlara başlayarak buraya kadar geldim. Üzerimde emeği olan herkese teşekkür ederim. 6 yıldır Haliliye Belediyesi bünyesindeyim. Burada hem antrenmanlarımı devam ettiriyorum hem de küçük çocuklara bilek güreşi eğitimi veriyorum. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın destekleri ile burada bütün spor malzemelerine sahibiz. İnşallah küçük şampiyonlar yetiştireceğiz geleceği iyi sporcular yetiştireceğiz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',53975,53976,53977']

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Soğukpınar köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi

TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 120 lira olarak açıkladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması