• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Avukat Kanat: Soykırıma ortak olan canilerle aynı memlekette yaşamak istemiyoruz

06 Aralık 2024, Cuma 11:36
06 Aralık 2024, Cuma 11:36
Avukat Kanat: Soykırıma ortak olan canilerle aynı memlekette yaşamak istemiyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR'ın, Türkiye vatandaşı soykırımcı siyonistlerle ilgili kanun teklifinin öncelenip hızla yasalaşması gerektiğini belirten Avukat Mustafa Kanat, "Çünkü cani bir vatandaşla aynı memlekette yaşamak istemiyoruz" dedi.

HÜDA PAR milletvekillerinin Gazze'deki soykırıma katkıda bulunan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili kanun teklifinin acilen Meclis'te görüşülüp yasalaşması gerektiğini ifade eden Avukat Mustafa Kanat, tüm siyasi parti ve milletvekillerini bu kanun teklifine destek vermeye çağırdı.

Gazze'de bir yılı aşkındır halen katliam ve soykırımların devam ettiğini hatırlatan Kanat, dünyanın gözü önünde ve uluslararası hukuka rağmen bu katliamların devam ediyor olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kanat, "Bu çağda dünyayı yönlendirdiklerini düşünenlerin ağızlarından insan haklarının, hukukun eksik olmadığı bir dünyada bu kadar haksızlıkların, hukuksuzlukların, işgalin ve katliamların, soykırımın yaşanıyor olması çok düşündürücüdür. Bu var olan ve devam eden katliamın destekleri de oldukça fazladır. Birçok ülke destek açıklamaları yapmakta, katliamdan zevk alırcasına devamını istemektedirler. Bu ülkelerin milletleri ise katliamlara tepki olarak gösteriler düzenlemektedirler. Bu durum bize dünyayı yönettiklerini iddia edenlerin ikiyüzlü olduklarını göstermektedir." dedi.

"Bu teklif oldukça değerlidir"

Katliamların durdurulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Kanat, "HÜDA PAR'ın aylar öncesinden çifte vatandaşlıkla alakalı vermiş olduğu bir kanun teklifi var. Hem Türkiye hem de israil vatandaşı olan ve terör şebekesindeki orduya hizmet etmekte, canice işler yapmakta olan bu insanlara karşı bir yaptırım uygulamak isteyen bir kanun teklifi var. Bu kanun teklifi, soykırıma ortak olan bu çifte vatandaşların Meclis kararıyla yargılanabilmelerinin önünü açmasını kapsamaktadır. Bu oldukça değerlidir. Çünkü Adalet Bakanlığının herhangi bir sebepten dolayı böyle bir girişimde bulunmaması, çifte vatandaş olan bu canilerin halen bizim sokaklarımızda dolaşması anlamına gelecektir. Ki bu bizim için kesinlikle bir utanç tablosu olur." diye konuştu.

"Bu kanun teklifi insanlar için bir umuttur"

Kanat, teklifin, soykırıma destek veren çifte vatandaşların sadece vatandaşlıktan çıkarılmalarını değil, aynı zamanda mal varlıklarına el konulmasını da kapsadığını belirterek şöyle devam etti:

"HÜDA PAR'ın kanun teklifinin çifte vatandaş olan bu canilerin vatandaşlıktan çıkarılmalarını da konu almaktadır. Biz de bu teklifin çok yerinde ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hiçbir vicdan bunun aksini söyleyemez. Hiçbir vatandaş, kendini bir caniyle aynı vatandaş sınıfında değerlendirmek dahi istemez. Kanun teklifi, vatandaşlıktan çıkarılacak olan, işgale ortak olan bu canilerin mal varlıklarına da el konulmasını kapsamaktadır. Bu kanun teklifi insanlar için bir umuttur. Bu, insanların beklentisidir. Bu milletin isteğini de en çok yerine getirmesi gerektiğini düşündüğümüz insanlarda bu milletin vekilleridir."

"Siyasi partilerin kanun teklifine desteği kıymetlidir"

Bu teklifin öncelikli bir konu olduğunu belirten Kanat, "Genel kurulda görüşülmesi kabul edilen bu teklifin önümüzdeki zamanlarda yasalaşıp yasalaşmaması adına oylaması yapılacaktır. Bizler bu teklifin görüşülmesini kabul eden siyasi partilere bu anlamda destek verdikleri için çok kıymetli bulduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki yapılacak olan oylamada da bütün milletvekili ve partilerin bu teklifi destekleyerek oy kullanmasını ve yasalaşması konusunda kendilerinin de destek sunmalarını çok kıymetli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Acilen bu teklifin yasalaşması gerekir"

Avukat Mustafa Kanat, tüm sivil toplum örgütlerinin bu konuda destek açıklamaları yapmalarını ve duruş sergilemelerini talep etti.

"Bu yasa teklifi beklemektedir. Bizce bu kanun teklifinden daha aciliyeti olan bir kanun teklifinin olduğunu düşünmüyoruz" diyen Kanat, "Çünkü devam eden suç şebekesi var, katliamlar var. Bu kanun teklifinin oldukça öncelenmesi ve hemen Meclis'te görüşülmesini talep etmekteyiz. Çünkü biz cani bir vatandaşla aynı memlekette yaşamak istemiyoruz. Millet hiçbir şekilde böyle bir şey istemiyor. Acilen bu teklifin yasalaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda tüm sivil toplum örgütlerinin destek açıklamaları yapmalarını ve bu konuda tavır takınmaları gerektiğini belirtiyoruz." dedi. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız