-
BIST 100
17473,87%1,26
-
DOLAR
46,25% 0,15
-
EURO
53,53% -0,16
-
GRAM ALTIN
6276,26% 0,31
-
Ç. ALTIN
10092,26% 2,97
Axios: Washington, israilin çekincelerine rağmen İran'la anlaşmanın yakın olduğuna inanıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD basınında yer alan haberlere göre Donald Trump, siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İran'la yürütülen anlaşma sürecinin "harika" olduğunu söyledi. Washington yönetimi anlaşmanın günler içinde sonuçlanmasını beklerken, Netanyahu'nun müzaker
ABD merkezli Axios haber sitesi, Başkan Donald Trump ile siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ayrıntılarını yayımladı. Haberde, Trump'ın İran'la yürütülen müzakereler konusunda Netanyahu'ya güven verdiği ve anlaşmanın kısa süre içinde tamamlanabileceğini ifade ettiği belirtildi.
Amerikalı bir yetkiliye dayandırılan habere göre Trump, Netanyahu'ya İran'la yapılacak anlaşmanın son derece olumlu olduğunu söyledi ve artık savaşın sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. ABD Başkanı'nın anlaşmanın birkaç gün içinde sonuçlanmasını beklediği aktarıldı.
Haberde, Netanyahu'nun görüşme sırasında Trump'ın anlaşma sürecini durduramayacağını anladığı ve İran'la uzlaşı sağlandığı yönündeki açıklamadan şaşkınlık duyduğu ileri sürüldü. Netanyahu'nun, İran'ın nükleer programına ilişkin ortak kaygıların giderilmesi konusunda Trump'a güvendiğini söylediği ancak müzakerelerin dışında kaldığı için Washington'daki müttefiklerinden bilgi almaya çalıştığı ifade edildi.
ABD yönetiminin, siyonist rejimin sonunda ateşkesi kabul edeceğine inandığı belirtilirken, İran'ın Hizbullah'a desteğinin sürmesi veya Hizbullah'ın saldırılarının devam etmesinin anlaşmanın ihlali olarak değerlendirileceği kaydedildi.
Haberde ayrıca Trump'ın son anda Netanyahu'nun İran'daki enerji tesisleri ve altyapı hedeflerine yönelik geniş çaplı saldırı planlarını engellediği öne sürüldü. Washington'daki bazı yetkililerin ise Netanyahu'nun anlaşma imzalansa bile süreci zorlaştırabilecek bir tutum sergileyebileceğini düşündüğü aktarıldı.
Öte yandan, Amerikan basınına konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, İran'la anlaşmanın tamamlanacağına dair güveninin yüksek olduğunu söyledi. Yetkili, İran'ın nükleer programının nasıl tasfiye edileceğine ilişkin ayrıntıların mutabakat zaptının imzalanmasının ardından ele alınacağını belirtti.
Aynı yetkili, İran'daki arabulucular ve askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre İran İslam Cumhuriyeti liderliğinin de müzakere sürecinden memnun olduğunu ifade etti. Anlaşmanın daha geniş kapsamlı bölgesel bir barış çerçevesinin önünü açacağını savunan yetkili, İran'ın yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumu teslim etmesi halinde belirli mali desteklerden yararlanabileceğini söyledi.
Bu arada siyonist rejimin Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için gelecekte de tek başına hareket edebilme kabiliyetini korumaları gerektiğini belirtti. Katz, Trump'ın İran'la anlaşma arayışının Amerikan çıkarlarından kaynaklandığını ancak işgal ordusuna olası senaryolara hazırlıklı olunması yönünde talimat verildiğini açıkladı.
Trump, daha önce yaptığı açıklamada İran'a yönelik planlanan saldırıları iptal ettiğini duyurmuş ve üzerinde çalışılan mutabakatın çeşitli tarafların, aralarında siyonist rejimin de bulunduğu aktörlerin onayını aldığını öne sürmüştü.
Siyonist rejimde erken seçim tartışmalarının sürdüğü bir dönemde konuşan Benjamin Netanyahu ise görevde kaldığı sürece İran'ın nükleer silaha sahip olamayacağını savundu. Netanyahu, Trump ile bu konuda tam bir görüş birliği içinde olduklarını ileri sürdü. (İLKHA)
İsviçre'de halk "10 milyon nüfus" referandumu için oy kullandı
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eurydice platformunda yayımlandı
Pakistan'da şiddetli yağışlar etkili oluyor: 7 ölü, 33 yaralı
HAMAS: Filistinli gruplar Gazze barış yol haritası planına verdiği yanıtı iletti
Bozova Belediyesi'nin skandal kararına HÜDA PAR'dan tepki
HÜDA PAR Milletvekili Demir’den tarla yangınları öncesi 'eylem planı' çağrısı
Romanya'da yeni başbakan belli oldu
Isparta’da bir haftada 28 aranan şahıs yakalandı
Bakan Kurum, dip çamuru temizlenen İzmit Körfezi’nde dalış yaptı
İşgalciler, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine saldırdı
Batman'da avcılar ödüllü 'Trap Yarışması'nda buluştu
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor
TBMM bu hafta emniyet ve basına ilişkin düzenlemeleri görüşecek
HÜDA PAR Elazığ Merkez İlçe Başkanlığına Hüseyin Kaya yeniden seçildi
İnönü Üniversitesi mezunlarını uğurladı
İran medyası: Tahran, Trump'ın doğum günü nedeniyle bugün anlaşma imzalamayı reddetti
İngiliz askerleri, Rus gizli filosuna ait bir petrol tankerini alıkoydu
Artvin'de imam ve müezzin girdikleri gölette boğuldu
ABC: Antarktika'da Fransa büyüklüğünde bir deniz bölgesi donmadı
Kongo'da Ebola nedeniyle ölenlerin sayısı 149'a yükseldi
HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kolları "Bahar Etkinlikleri" finalini gerçekleştirdi
Rusya: Son 24 saatte 540 Ukrayna İHA'sı düşürüldü
Washington'da savaş uçağı düştü
Filipinler'deki depremde ölü sayısı 61'e yükseldi
Türkiye'nin günlük elektrik verileri açıklandı
Afganistan Maliye Bakan Yardımcısı Mansoor’dan HAKSİAD’a ziyaret
Pakistan, ABD-İran anlaşması için sanal imza törenine ev sahipliği yapacak
Gazze'de bir ajan hücresi çökertildi, 3 işbirlikçi idam edildi
Batman'da belediye otobüsü ile minibüs çarpıştı
Kocaeli’deki iş yeri kurşunlama olayının azmettiricilerinden biri tutuklandı
Yükleniyor







