11012,56%1,02
40,64% -0,01
47,42% 0,01
4413,18% 0,24
7070,52% 0,16
Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, 2025–2026 kampanya dönemine ilişkin yağlık ayçiçeği ön alım fiyatının kilogram başına 24,00 TL’den 25,50 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Yapılan bu artış, bölgedeki üretici ortaklar için sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
“Üretici Ortaklarımızın Yanındayız”
Yapılan kapsamlı değerlendirmeler ve mevcut piyasa koşulları doğrultusunda alınan bu kararın, üreticilerin emeğini karşılayacak düzeyde olduğunu belirten Başkan Kağba, şunları kaydetti:
“Birliğimiz, her zaman olduğu gibi bu yıl da üretici ortaklarımızın yanında yer alarak güçlü bir tarımsal üretim sezonu için gerekli adımları atmıştır. Belirlenen bu fiyat, emek veren çiftçilerimiz için önemli bir teşviktir.”
Batman’da 3.000 Dekar Alanda Ekili
Kağba, Batman ilinde bu sezon yaklaşık 20 çiftçinin katılımıyla 3.000 dekara yakın alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade ederek, ürünün stratejik önemine vurgu yaptı:
“Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği açısından yağlık ayçiçeği kritik bir üründür. Bu nedenle bu ürüne gereken önemi göstermeli ve ekim alanlarını artırmalıyız.”
Sürdürülebilir Kalkınma Vurgusu
Açıklamasının sonunda, yeni sezonun tüm üreticiler için bereketli ve kazançlı geçmesini temenni eden Kağba, Çukobirlik’in sürdürülebilir tarımsal kalkınma anlayışıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.
“Biz üreticimizi yalnız bırakmayız. Üretici kazanırsa, ülke kazanır.”