• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Ayetullah Hamanei: ABD ve siyonist rejim mutlaka sert bir karşılık alacak

02 Kasım 2024, Cumartesi 13:14
02 Kasım 2024, Cumartesi 13:14
Ayetullah Hamanei: ABD ve siyonist rejim mutlaka sert bir karşılık alacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Ali Hamenei, "Hem ABD hem de siyonist rejim düşmanları, İran'a ve direniş cephesine karşı yaptıklarına mutlaka sert bir karşılık alacaklarını bilmelidirler." dedi.

ABD'nin casusluk merkezi olarak kullandığı büyükelçiliğin 4 Kasım 1979 tarihinde İmam Humeyni'nin takipçileri olan öğrenciler tarafından ele geçirilmesi olayının yıldönümü dolayısıyla Ayetullah Ali Hamanei, gençlerle bir araya geldi.

İmam Humeyni'nin Hüseyni'sinde gerçekleşen buluşmada konuşan Hamanei, "Gerek askeri, gerek silah, gerek siyasi konularda İran milletinin hazırlanması için yapılması gereken her şeyi mutlaka yapacağız ve elhamdülillah şu anda biz yapmakla meşgulüz." Dedi.

İrna'ya göre Hamanei, şunları kaydetti:

"İran halkının ve ülke yetkililerinin genel hareketi, küresel istikbara ve bugünkü dünya düzenini yöneten zalim sisteme karşı mücadele yönünde hiçbir gevşeklik göstermeyecektir; bundan emin olun.

Mesele sadece intikam değil; bu mantıklı bir harekettir; dine, ahlaka, şeriata ve uluslararası yasalara uygun bir karşı koymadır ve İran halkı ile yetkililer bu yönde asla tereddüt etmeyecek ve gevşeklik göstermeyecektir. Bundan emin olun.

Casus yuvası meselesi tartışmaya veya şüpheye yer bırakmaz. ABD Büyükelçiliği sadece bir diplomatik ve istihbarat merkezi değildi; aynı zamanda devrime karşı iç kışkırtma, devrimi yok etme ve hatta büyük imamımızın (İmam Humeyni) hayatını tehdit etme merkeziydi."

Meselenin, uluslararası zulme karşı durmak olduğunu söyleyen Hamanei, İslam öğretilerinden ilham alan İran halkı için zulme karşı koymanın bir vazife olduğunu belirterek, İstikbara karşı mücadele bir farzdır. İstikbar; ekonomik, askeri ve kültürel tahakkümle halkları her yönden küçük düşürmek demektir; İran halkını da yıllarca küçük düşürdüler. Bu nedenle İran halkının istikbara karşı mücadelesi vardı ve bundan sonra da kesinlikle devam edecektir." dedi.

Hamanei, "Amerika ve siyonist rejim gibi düşmanlar, İran ve direniş cephesine karşı yaptıklarının kesinlikle karşılık bulacağını bilmelidirler. İran halkının istikbara karşı akılcı, mantıklı ve insanî, İslamî ve uluslararası ilkelere uygun mücadelesi sürmelidir. İran halkının istikbara karşı mücadelesini sürdürmesi, bilim, düşünce, teknoloji ve bir yol haritası gerektirir." diye konuştu. (İLKHA)

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü