Baba ile anne kaçırılan çocukları için HDP önünde evlat nöbetine katıldı

Tarih: 25.11.2023 13:25
Baba ile anne kaçırılan çocukları için HDP önünde evlat nöbetine katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Baba ile anne kaçırılan çocukları için HDP önünde evlat nöbetine katıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 9 gün önce oğlunun kandırılarak terör örgütü PKK’ya katıldığını iddia eden Ayhan ve Hatice Aksoy çifti, gözyaşları içinde evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını öğrenen baba ile oğlu HDP önündeki evlat nöbetine katılarak, eyleme destek vermişti.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi HDP il binasının önünde kararlılıkla devam ediyor. Bin 545 gündür süren HDP önündeki evlat mücadelesine 3 gün önce katılan Ayhan ve Hatice Aksoy çifti, Ergani ilçesinden gelerek 9 gün önce kaybolan çocuğu Erhan için nöbetini sürdürüyor.
Ergani ilçesi Elmalı mezrasında ikamet eden baba Ayhan Aksoy, oğlu Erhan’ın dedesini aradığında “Ben Suriye’deyim” demesiyle PKK’lılar tarafından kaçırıldığını öğrendi.
9 gündür Erhan’ın herhangi bir izine rastlamadıklarını belirten Aksoy, “Ergani ilçesi Elmalı mezrasından HDP önündeki evlat nöbetine geldim. Oğlum 16 yaşında kandırılarak dağa kaçırıldı. Oğlumla birlikte hayvancılık işiyle uğraşıyorduk. Kasım ayının 15’inde sabah kalktığımızda çocuğumuzun evde olmadığını fark ettik. İlçeye gittim arkadaşlarına söyledim oğlumun nerede olduğunu ama hiçbir yerde bulamadım. Daha sonra dedesi oğluma telefon açtı kendisi Suriye’de olduğunu söyledi. Oğlum PKK’nın yanında olduğunu söyledi. 9 gündür oğlumu hiçbir izine ulaşamadık. Çocuğumuzdan tek isteğimiz bize haber vermesidir. Evladım ölü mü, sağ mı? Bilmiyoruz” dedi.

“Oğlumun terör örgütüyle bir bağlantısına hiç rastlamadık”
Evladının telefon üzerinden kandırıldığını düşünen Aksoy, “Oğlumun daha önce terör örgütüyle bir bağlantısına hiç rastlamadık. Evladım okulu terk ettikten sonra sadece hayvan işiyle uğraşıyordu. Her sabah hayvanları otlatıp eve gelirdi. Ne olduysa telefonla oldu. Oğlumun gelmesini istiyorum. Oğlumu kandırdılar. Oğlum gel, devletimize teslim ol” diye konuştu.

“Ben oğlumu yıllarca bekleyemem”
Oğluna gözyaşı içinde ‘teslim ol’ çağrısında bulunan anne Hatice Aksoy ise şunları kaydetti:
“Erhan, oğlum neredesin? Artık evine dön. Senin derdinden ölmek üzereyim. Onlar seni kandırdı. Erhan, devletimize teslim ol. Herhangi bir suçun yok. Bundan dolayı devletimiz sana bir şey yapmayacak. Oğlum, seni HDP il binasının önünde bekliyorum. Oğlumun fıtık hastalığı vardı. Evladım bir yere takılmıyordu. Oğlum ben seni yıllarca bekleyemem.”

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

Yükleniyor