• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Baba ve amcanın 16 yaşındaki çocuğu zincirle bağlayıp işkence ettiği iddiası

24 Ağustos 2023, Perşembe 15:55
24 Ağustos 2023, Perşembe 15:55
Baba ve amcanın 16 yaşındaki çocuğu zincirle bağlayıp işkence ettiği iddiası
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Baba ve amcanın 16 yaşındaki çocuğu zincirle bağlayıp işkence ettiği iddiası

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iddiaya göre babası ve amcası tarafından ahırda zincirle bağlanarak işkence edilen çocuk, jandarma tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, 10 Ağustos’ta Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Karaca kırsal mahallesinde yaşandı. İddiaya göre 15 yaşındaki M.Ş., Mürşitpınar Jandarma Karakoluna giderek babası İzzet Ş., amcası Mahmut Ş. ve ağabeyi Ali Ş.’nin otomobille kendisine çarptıktan sonra ahıra götürüp zincirle bağlayarak işkence ettiklerini söyledi. Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan jandarma ekipleri abi Ali Ş.’yi 11 Ağustos günü gözaltına aldı. İfadeleri alınan şahıs daha sonra serbest bırakılırken firari amca ile babanın yakalanması için çalışma yürütüldü. Çalışmalarını sonunda amca Mahmut Ş., pazartesi günü yakalandı. İfadesi alınan amca serbest bırakılırken firari baba ise bugün gözaltına aldı.

Dayısını öldürmesini istediler
İddiaya göre M.Ş.’nin babası ve amcası, M.Ş. ile ağabeyinin eline silah verip dayılarını vurmasını istedi. Bunu kabul etmeyen M.Ş. evden kaçtı. Evden kaçtıktan sonra yaşadıklarını anlatan M.Ş., “Babamla amcamın dayılarıma karşı bir husumeti vardı. Bu yüzden babam ve amcam İzzet Ş. ve Mahmut Ş., ben ve abimin eline silah verdi, gidin dayılarınızı vurun falan. Ben de yapmadım. Bu yüzden bana tamam dedi, sen köye gideceksin sen iyi icraat ettin. Ben de eve gitmedim, evden kaçtım. Ben de Nizip’e gittim, otelde 3 gün yattım. 3 günden sonra Birecik’e arkadaşımın yanına geldim” dedi.
Amcasının arabayla kendisine çarptığını iddia eden M.Ş., “Onlar da bana pusu mu kurmuşlardı, bilmiyorum. Beni orada gördüler ve kovaladılar. İlk kovalamada beni yakalayamadılar. Sonra yine gördüler. İkincisinde beni arada yakaladılar. Arabayla bana çarptılar, ben duvara çarptım. Bu nedenle kaçamadım. Amcam Mahmut Ş., beni döve döve kaldırıp arabaya götürdü. Orada en yakın ev Naibe halamındı, Naibe Ş. Beni oraya götürdü. Orada vurdu. Orada bir tek halam vardı. Zaten ilk orada burnumu kırmıştı. Orada beni vurdu, burada daha rahat vuramayız dedi. Hem babası buna söz vermişti, zincire bağlayacak hem de biz buna rahat vuramayız, köye götürelim dedi” ifadelerini kullandı.

Zincirle bağlayıp işkence ettiler
Amcasının kendisini zincirle bağlayıp işkence ettiğini söyleyen M.Ş., “Beni köye götürdüler. Köyden de ahıra götürdüler. Elimi ve ayaklarımı hayvanların kancasına bağladılar. Yatırdılar, tişörtümü çıkarttılar. İlk önce işkence yaptılar, sonra da bunu kimseye anlatmayacaksın dediler. Kim ne derse öyle bir şey yok, abim yaptı, kardeşim yaptı. Öğle saat 14.00’dan gece saat 23.00’a kadar ben bunlardan işkence gördüm. Amcam gelin idrarınızı bunun üzerine yapın diyorlardı. Zaten gelip üzerime idrarlarını yaptılar. Gece halam geldi ve zincirimi açtı. Gidip duş aldım, sabah oldu annemi aradım. Ona her şeyi anlattım. Annem ve babam fiili ayrı. Sonra jandarma geldi. Jandarmaya benim kardeşimi gösterdiler. Beni de bir odaya kilitlediler. Büyük amcamın oğlunu da yanıma verdiler” dedi.

Jandarma inanmayınca kurtuldu
Jandarmanın amcasına inanmadığını ve bu sayede kurtulduğunu söyleyen M.Ş., “Jandarmaya kardeşimi göstermişler, jandarma bu değil demiş çünkü beni döverken vidomu çekmişlerdi. O videoyu da Mahmut Ş. amcam herkse atmış, kardeşime de atmış. Benim telefonumu almışlardı. Herkes uyuduğunda kardeşimin telefonundan annemi aramıştım. O videoyu da attım, o da jandarmaya atmış. Jandarma bu o değil demiş. Mecburen beni gösterdiler. İzzet Ş. geldi, bunu sana biz yapmadık, başkası yaptı. Ben de korkudan tamam dedim. Zaten jandarma anladı. Anladığında ben her şeyi söyledim. Bunların yaptığı yasadışı ama halen dışarıda geziyorlar. Ben ve annemin can güvenliği yok” diye konuştu.

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi