• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Bağlar’da 100’e yakın öğretmene bilişim ve kodlama eğitimi verildi

24 Ekim 2022, Pazartesi 14:50
24 Ekim 2022, Pazartesi 14:50
Bağlar’da 100’e yakın öğretmene bilişim ve kodlama eğitimi verildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bağlar’da 100’e yakın öğretmene bilişim ve kodlama eğitimi verildi

Diyarbakır’da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 100’e yakın bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenini Microsoft ile buluşturuyor.
Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Şube Müdürü Hakan Çetinkaya ve Özel Büro Proje Ekibi Seda Coşkun Eliküçük ile Benan Torğul koordinesinde, Microsoft birlikteliğiyle Diyarbakır Öğretmen Evinde “Üretici Öğretmenler Programı” başladı. 100’e yakın öğretmenin faydalanabileceği program 25 Ekim’de sona erecek. Program, lise bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenlerine yönelik; veri bilimi (yapay zeka), front-end web geliştirme, oyun geliştirme ve Microsoft teknolojileri atölyelerini içeriyor.
Programda konuşan Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, öğretmenliğin içinde üretkenlik olan, güzellik olan, geçmiş, gelecek olan bütün bunları içine alan kavram olduğunu söyledi. Pendik, “Başına hiçbir sıfatın gelmesine gerek olmayan bir meslek. Öğretmenlik, hepimizi şekillendiren, tüm mesleklerin anası olan ve bizlerin de buraya gelmesine vesile olan en büyük etkene sahip olan insanlar topluluğu ve faaliyet alanıdır. Bugün burada artık her şey dijitalleşiyor. Özelikle pandemi süreci hayatı tamamen dijitale yönlendirme mecburiyetinde kaldı. Geleceği de yapay zekalar, kodlamaların inşa edeceğini görüyoruz. Bu etkinlik büyük bir önem taşıyor, büyük bir değer veriyoruz. Böylesine güzel bir etkinliği planlayan ilçe milli eğitim müdürlüğümüze ve beraber çalıştıkları kodluyoruz ekibine huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Bağlar’ın 400 bin nüfusu olan, 100 bin öğrencisi, 4 bin öğretmeni olan bir ilçe olduğunu ifade etti. Bulut, “Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece akademik değil, aynı zamanda projeler bazında farklı bir noktada duruyoruz. Bugün de ilk kez üretici öğretmenler etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı proje ekibine de teşekkür ediyorum. Güzel çalışmalarımız devam ediyor, devam edecektir” diye konuştu.
Şube Müdürü Hakan Çetinkaya ise Microsoft’tan kodluyoruz ekibi tarafından daha önce online olarak verilen bir eğitimi Türkiye’de ilk defa Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yüz yüze planladıklarını dile getirdi. Çetinkaya, “Şu anda bunun eğitimini gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimle birlikte üretici öğretmenler programını geliştirdik. İlçemizdeki matematik ve bilişim öğretmenlerini Microsoft ekibiyle birlikte eğime aldık” ifadelerindi kullandı.
Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda görevli proje koordinatörü Seda Coşkun Eliküçük ise, “’Bağlar projeler ile büyüyor’ ismini bir slogan belirleyip çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Bilişim ve matematik öğretmenlerimize yönelik olarak üretici öğretmenler programını ilk kez Diyarbakır’da gerçekleştiriyoruz. Daha önce online olan programları yüz yüze verilecektir. Yüz yüze eğitimlerimizde web geliştirme, yapay zeka, ileri düzey excel eğitimlerinin yanında oyun geliştirme eğitimlerini vereceğiz öğretmenlerimize. Bu eğitimlerimizde asıl hedeflediğimiz şu; öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği projelere bilişim gücünü katarak öğrencilerimizin daha nitelikli projeleri ortaya çıkartmasını sağlamak” dedi.
[gallery ids=',52896,52897,52898,52899,52900,52901']

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı