• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Bahçeli’nin ’100 il, 1000 ilçe’ açıklamasından sonra Cizrelileri il olma heyecanı sardı
GÜNDEM
Tarih: 15.06.2023 17:00
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Bahçeli’nin ’100 il, 1000 ilçe’ açıklamasından sonra Cizrelileri il olma heyecanı sardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bahçeli’nin ’100 il, 1000 ilçe’ açıklamasından sonra Cizrelileri il olma heyecanı sardı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı '100 il, 1000 ilçe' açıklamasından sonra Cizrelileri il olma heyecanı sardı.
Cizrelilerin il olma umudu devam ediyor. MHP lideri Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı '100 il, 1000 ilçe' mesajının AK Parti tarafından olumlu karşılanmasından sonra daha önce il olacağı kararı alınan ancak hala ilçe konumunda bulunan 200 bin nüfusluk Cizre ilçesinde il olma umutları yeniden yeşermiş oldu.
Cizre’nin yıllar öncesinden il yapılması gerektiğini ifade eden Alibey Mahalle Muhtarı Saithan Tuncer, cumhurbaşkanının da bu konuda daha önceden vermiş olduğu il sözünü hatırlattı.
Devlet büyüklerinin Cizre’nin il olması konusunun dile getirildiğini belirten Tuncer, 'Cizre’nin il olması gençlerimize iş imkanlarının çıkması demektir. İlçenin sağlık sektörü başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi demektir. Cizre, hem nüfusu hem yerleşim yeri olarak zaten il olmayı hakkediyor. Cizre’nin il olması tabi ki de bizim için büyük bir sevinç olur' dedi.
Araştırmacı Yazar Abdulaziz Bilge, Cizre’nin geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan köklü ve kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, aynı zamanda İpekyolu’nun tarih boyunca buradan geçmesinden dolayı önemli bir ticaret merkezi olarak karşılarına çıktığını kaydetti.
Cizre’nin il olması gerekliliği tarih boyunca dile getirildiğine vurgu yapan Bilge, ”Eski Cizre müftüsü ve aynı zamanda dedem rahmetli Mahmut Bilge 1960’larda Cizre Gazetesine yaptığı açıklamada Cizre’nin il olması gerektiğini ifade etmiş ve bunu söylerken de belli dayanak ve kriterleri ön plana alarak söylüyor. Cizre’nin merkezi konumda olması, İpekyolu ticaretinin buradan geçmesi ve kadim bir medeniyete sahip olması yönüyle de il olması gerektiğini o yıllarda ifade etmiş. O zamanlardan bu zamana kadar yapılan çalışmalar ister kozmopolittik, ister stratejik, ister siyasi, ister ticari olsun hangi noktadan bakarsanız bakın Cizre’nin bir olma kararlığı karşımıza çıkıyor. Bu nedenle Cizre’nin bu hakkı kendisine verilirse biz Cizreliler olarak ta bu karardan dolayı da memnun olduğumuzu ifade etmek isteriz” diye konuştu.
Cizre’nin il olmasının daha önceden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını hatırlatan esnaf Edip Ataç, ”Cizre’nin il olması bizim için mutluluk verici bir şey ve Cizre il olursa bizler için çok güzel şeyler olacak. Çünkü Cizre il olursa iş imkanları artacak, şehir daha da büyüyeceği ve işsiz olan gençlerinde iş sahibi olacağı kanaatindeyim” ifadelerinde bulundu.

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz