• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

Bakan Akar, TCG Sancaktar’da depremzedeleri ziyaret etti

12 Şubat 2023, Pazar 11:45
12 Şubat 2023, Pazar 11:45
Bakan Akar, TCG Sancaktar’da depremzedeleri ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Akar, TCG Sancaktar’da depremzedeleri ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgelerinde hastane olarak hizmet veren Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Bayraktar’da incelemelerde bulunarak depremzedeleri ziyaret etti.
Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile hastane olarak hizmet veren gemide incelemelerde bulundu, tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. TCG Sancaktar’da Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Yalçın Payal’dan çalışmalara ilişkin brifing alan Bakan Akar, daha sonra beraberindeki Komutanlarla yaralıları ziyaret etti. Aralarında İskenderun’da 102 saat sonra enkazdan çıkarılan Yasemin Oktay’ın da bulunduğu vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Akar, sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Depremin oluşturduğu yıkımın acısını yaşayan vatandaşlar da sunulan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
İncelemelerinin ardından gemideki personele hitap eden Hulusi Akar, asrın felaketi sonrası meydana gelen sıkıntıları gidermek için Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir bütün halinde ilk andan itibaren milletinin yanında olduğunu belirtti. Depremin hemen ardından faaliyetlerin koordinasyonu için karargahlarda Afet Acil Durum Merkezlerinin faaliyete geçirildiğini vurgulayan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Bayraktar, Sancaktar ve İskenderun gemilerini, bölgede bulunan iki fırkateyn ile iki helikoptere İskenderun’a gitmeye hazır olmaları talimatını verdiğini söyledi.

“545 kişinin nakli gerçekleştirildi”
Oluşturulan “deniz yardım koridoru” ile deprem bölgesine yönlendirilen yardımlara büyük katkılar sağlandığını aktaran Akar, “TCG İskenderun ile şu ana kadar 328’i yaralı olmak üzere 545 kişinin naklini gerçekleştirdi” diye konuştu.
“Burada ciddi bir emek var”
Yaraların bir an önce sarılması için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Akar, “Burada ciddi bir emek, gayret var. Bütün personelimiz büyük bir istekle ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza yardım edebilmek, onların acısını bir nebze de olsa dindirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar” dedi.

“421 vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik”
Depremin ardından yardım ve kurtarma ekipleri ile malzemelerinin bölgele naklinin önemine vurgu yapan Akar, şunları söyledi:
”Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin uçakları, gemileri, helikopterleri önemli görevler üstlendi. TCG Bayraktar, TCG Sancaktar rol-2 düzeyinde hasta kabulüne devam ediyor. Şu ana kadar 421 vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik, vermeye devam ediyoruz. İskenderun Üs Komutanlığımız depreme maruz kalmalarına rağmen onlar dahi ellerindeki imkanları seferber ettiler ve şu anda dahi İskenderun’daki arama kurtarma faaliyetlerine, sağlık konusundaki tahliye faaliyetlerine azami düzeyde yardımcı olmaya devam ediyorlar. Gemilerimiz hem personel hem malzeme nakli için hazır bekliyorlar. İlgili kuruluşlarla koordinasyonumuz devam ediyor, ihtiyaç oldukça katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

67 uçak ve 57 helikopterle çalışmalar sürüyor
TSK’nın karadan 67 uçak ve 57 helikopter ile denizden de 24 gemi ve 5 helikopter ile aktif şekilde faaliyetlere katıldığını vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti:
“Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri bu zor günlerde diğer bakanlık ve kurumlarla birlikte asil milletimizin emrinde, ilk günden itibaren görevinin başındadır. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız ile silah ve mesai arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her türlü musibetten birlik ve beraberlik içinde alnının akıyla çıkan devletimiz ve milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak bu zor dönemi de atlatacaktır.”
[gallery ids=',108069,108070,108071']

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor