• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Bakan Bak, Adıyaman’da depremzede gençlerle buluştu

19 Temmuz 2023, Çarşamba 02:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Bakan Bak, Adıyaman’da depremzede gençlerle buluştu
Tarih: 02:15 - 19 Temmuz 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Bakan Bak, Adıyaman’da depremzede gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adıyaman’da voleybol oynadı, halat çekti, gençlerle sohbet etti.
Depremin vurduğu Adıyaman’da yürütülen çalışmalar ve eksikliklerin yerinde tespiti için Adıyaman’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk olarak Adıyaman Valiliğine geldi. Burada brifing alan ve ilgili kurumlar ile toplantı yapan Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan K2A konteyner kenti ziyaret etti.
Burada gençlerle voleybol oynayan Bakan Bak, küçük çocuklarla halat çekme yarışına katıldı. Kitap kafede gençlerle sohbet eden Bakan Bak, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Bakan Bak açıklamasında, “Bizim önceliğimizde, gençlerimiz, sporcularımız ve depremzede vatandaşlarımız var. Deprem döneminde yurtlarımız çok önemli bir görev ifa etti ve depremzedelerimizi misafir ettik. Eğitim öğretim dönemi başlıyor, onunla ilgili eksiklikleri sorunları yerinde tespit etmek için geldik. Deprem bölgesindeki illerimizi dolaşıyoruz. Bugün Adıyaman ve Kahramanmaraş, yarında Hatay Antakya’da üniversitelerdeki yurtlarımızdaki eksiklikleri, yapılması gerekenleri tespit etmek için geldik' dedi.
Konteyner kentimize geldik, çocuklarımızın burada spor yapmaları, onlar için alanlar oluşturulması için de çaba harcıyoruz. diyen Bak; 'Mekanımız biraz dar ama genişledikçe, alanla açıldıkça onlara da zamanlarını geçirecekleri imkanlar sağlamak amacındayız. Burada depremzede vatandaşlarımızın çocukları spordan faydalansın, onlarla beraber etkinliklerde yer alınsın ki depremin yaralarını süratli bir şekilde saralım. Gençlerin talepleriyle ilgili onlarla sohbet edeceğiz” dedi.
Yurtlarla ilgili olarak ise Bakan Bak, “Adıyaman’da yurt kapasitesi olarak 8 bine yakın yatağımız var. Bunu arttırmak için çaba harcıyoruz. Kabinemizin, hükümetimizin önceliği deprem bölgesinde yaraları sarmaktır. Bunun içinde bakanlarımız kendi alanlarıyla ilgili tespitte bulunmak için temaslarda bulunuyorlar. Deprem konutlarımız süratle yükseliyor. Adıyaman’ınımızı, bölgemizdeki diğer depremin vurduğu illerimizi suratla ayağa kaldıracağız. Sanayisiyle spor tesisleriyle, konutlarıyla sağlık sistemiyle, her şeyiyle ayağa kaldıracağız. Bizde bu gün hasar gören kendi tesislerimizin onarımlarıyla ilgili tespitleri yaptık, süratle onarımlara devam ediyoruz. Adıyamanspor’un da sahasıyla alakalı bazı talepler var, onları da suratla gidereceğiz” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam