• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bakan Bozdağ: 'Cezaevlerinde anadilde konuşma yasağını biz kaldırdık'

04 Nisan 2023, Salı 09:10
04 Nisan 2023, Salı 09:10
Bakan Bozdağ:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Bozdağ: 'Cezaevlerinde anadilde konuşma yasağını biz kaldırdık'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Batman’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlarla iftar yaptı.
İftar programında konuşan Bakan Bozdağ, “Bu ülkenin huzurunu istikrarını bozmak için onca saldırı yapıldı. Hendek teröründen, gezisine, 25 Aralık’tan 15 Temmuz darbe girişimine, dolar saldırısından daha nice saldırılara kadar nice oyunla, saldırıyla karşı karşıya kaldık. Rusya, Ukrayna savaşı, pandemi ve Suriye’de yaşanan kriz göçler bütün bunların içerinden Türkiye’nin ekonomisi Allah’a şükür dimdik ayakta. Bugün bazı sorunlarımız var ekonomide daralmalar gördük, fiyatlarda artışlar var. Şu kadarını söyleyeyim, geçmişte dünya finans krizini yaşadık. Onların Allah’ın izniyle dayanışma içerisinde, büyük bir şekilde ve büyük bir cesaret ile atlattık. Doğru adımları atarak doğru işleri yaparak, ülkemizi bu krizlerin ulaşmadığı, teğet geçtiği bir ülke haline getirdik. Allah nasip ederse ülkemizde yaşanan bu ekonomik daralmayı da ortadan biz kaldıracağız” dedi.

“Bizim servetimiz siyasi istikrar iyi yönetim ve güvendir”
'Bizim servetimiz siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve bunun doğurduğu güvendir' diyen Bakan Bozdağ, 'Son 20 yılda yaşadığımız onca saldırıya rağmen Türkiye güçlüyse, dayanıklıysa bağışıklığı varsa her türlü olumsuzluğa karşı bu bağışıklığı sağlayan şey siyasi istikrardır, güçlü iktidardır, iyi yönetimdir güven ortamıdır. Onun için de ülkemizin istikametini bozmak isteyenlerin hedefi siyasi istikrardan yoksun, güçlü iktidarı olmayan, iyi yönetilmeyen her alanda güvensizliğin hakim olduğu bir ülke haline getirmek için uğraştılar. İşte 7 masa 2’ de Belediye Başkanı koysanız işte 9’lu masa. 9 başlı bir yönetim. Dünyanın neresinde 1 tane Cumhurbaşkanı adayı onunda topluma vadettiği, 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı adayıyla yönetilmiş ya da yönetilen bir ülke var?” diye konuştu.

“Kürtçenin üzerindeki yasakları tek tek biz kaldırdık”
Bölgede demokratikleşme adına pek çok adımlar attıklarını söyleyen Bakan Bozdağ, “Kürt kardeşlerimizle ilgili çok önemli tarihi reformlara imza attık. Belki bu ülkede bizden önceki dönemlerden kimsenin konuşmaya cesaret edemediği şeyleri biz konuştuk, konuşturduk, tartıştık, yaptık ve Türkiye’nin gündeminden biz çıkardık. Kürtçenin üzerindeki yasakları tek tek biz kaldırdık. Rahmetli Ahmet Kaya Kürtçe şarkı söylemek istediğini ifade edince bugün Sayım Kılıçdaroğlu’nun etrafına çöreklenmiş olanların rahmetliye nasıl linç uyguladıklarını yakinen o dönemdekileri bilenler bilir. Şimdi bu ülkede Kürtçe Türkü, şarkı her türlü müzik, sanat, tiyatro oyunları oluyor. Dün mümkün müydü değil. Bugün bunlar Türkiye’nin normalleri haline geldi. Cezaevinde olanlar analarıyla kendi ana dilleriyle konuşamazdı, konuşma yasağı vardı, onu biz kaldırdık. Kürtçe siyasi propaganda yapma hürriyetini bu ülkeye biz getirdik. Köy boşaltmalar var mı? Allah’a şükür meralarında, yaylalarında vatandaşlarımızın güvenlikle özgürlük duygularını doya doya yaşadığı bir Batman ve bir Türkiye var. 14 Mayıs 2023 seçimi esasında siyasette riyakarlığı çıkanlara da halkımızın basiret ve ferasetiyle sandıkta vereceği büyük bir cevap olacaktır. Yine samimiyet, istikrar, dürüstlük, aldatmayanlar, istismar etmeyeler kazanacak. Yine milletiyle yürüyen, ABD’den, AB’den başka yerlerden destek alan değil, terörden güç bulan değil, milletinden güç bulan kazanacaktır” diye konuştu.

Trump'tan "Gazze'ye yemek" çağrısı: Uluslararası tepkileri yumuşatmaya yönelik vitrin

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı

Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor

Yemen ordusu, siyonist hedeflere 3 İHA operasyonu düzenledi

HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor

Siyonist zindanlarda şehit olanların sayısı 76'ya yükseldi

Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan "Gazze'ye yemek" çağrısı: Uluslararası tepkileri yumuşatmaya yönelik vitrin

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı

Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor

Yemen ordusu, siyonist hedeflere 3 İHA operasyonu düzenledi

HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor