• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Bakan Bozdağ: “Diyarbakır’da 133 kişi vefat etti, 871 kişi yaralandı”

08 Şubat 2023, Çarşamba 13:30
08 Şubat 2023, Çarşamba 13:30
Bakan Bozdağ: “Diyarbakır’da 133 kişi vefat etti, 871 kişi yaralandı”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Bozdağ: “Diyarbakır’da 133 kişi vefat etti, 871 kişi yaralandı”

Diyarbakır’da deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 133 kişinin hayatını kaybettiğini, 871 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Bozdağ, “Kusuru olanlar varsa hepsi bunun hesabını verecek” dedi.
Diyarbakır’da deprem sonrası yıkılan 7 bina ile ilgili incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, enkazdan 254 kişinin çıkarıldığını ve 133 kişinin öldüğünü açıklarken, şu ana kadar hastanelere yaralı olarak 871 kişinin başvurduğunu kaydetti. Bakan Bozdağ, hastanede yatan 129 yaralıdan 38’inin durumunun ağır olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin yaşadığı bu büyük felakette hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum. Diyarbakır’da 7 müstakil bina tamamı yıkıldı, bunlardan biri içerisinde insan olmayan bir bina. Ama 6 tanesi içerisinde vatandaşlarımızın olduğu bina. 184 daire olduğunu görüyoruz, 570 civarında vatandaşımızın kayıtlarda bu bölgede yaşadığı görünüyor, ancak enkazdan çıkan yaralılara baktığımızda kayıt dışı olan, misafirlik için o evlerde bulunan pek çok vatandaşımızın bulunduğunu ifade etmek isterim. Yıkılan 6 binadan şu ana kadar enkazın altından 254 vatandaşımız çıkartıldı, 133’ü vefat etti, 121’i sağ olarak çıkartıldı, tedavilerine devam ederken diğerlerine henüz ulaşılamadı. Enkaz çalışmaları devam ediyor. Hastaneye müracaat eden yaralı vatandaş sayımız 871, 742’si tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Şu anda yatan 129 yaralımız var, 38’inin durumunun ciddi olduğunu biliyoruz” dedi.

“10 bin 6 personel, bin 160 araç görevde”
AFAD, emniyet, jandarmanın da aralarında olduğu herkesin büyük bir seferberlikle çalıştığını kaydeden Bakan Bozdağ, Diyarbakır genelinde 10 bin 6 personel ve bin 160 aracın bu süreçte görevlendirildiğini aktardı. Bozdağ, “Şu ana kadar 773 çadır kuruldu, 7 bin civarında vatandaşımızı istekleri halinde burada ikametini sağladık. Ayrıca sosyal tesislerde 168 bin 421 vatandaşımızı barındırdık. İhtiyaç olması durumunda da barındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hediye Aslan isminde bir kardeşimizin de şu anda sağ salim çıkarıldığını öğrendik”
Açıklamalarına devam eden Bozdağ, “Şu anda Hediye Aslan isminde bir kardeşimizin arama kurtarma sırasında sağ salim çıkarıldığını öğrendik. Kendisine Allah’tan şifa diliyorum, kurtarmayı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kendisi şu anda arkadaşlarımız tarafından sağlık tesislerine ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kusuru olanlar varsa hepsi bunun hesabını verecek”
Bakan Bozdağ, vatandaşlarla diyalogu sırasında yargı sürecinin devam ettiğini, ihmali, kusuru olanlar varsa hepsinin bunun hesabını vereceğini, kimsenin yanına bırakılmayacağını söyledi.
[gallery ids=',90513,90514,90515']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama