• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6401,05% -0,45
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Bakan Bozdağ’dan Muharrem İnce yorumu: 'Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları bir ilk değil'

11 Mayıs 2023, Perşembe 19:45
11 Mayıs 2023, Perşembe 19:45
Bakan Bozdağ’dan Muharrem İnce yorumu:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Bozdağ’dan Muharrem İnce yorumu: 'Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları bir ilk değil'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle ilgili, 'Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları bir ilk değil' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’da genç sporcularla bir araya geldi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen programda gençlerin sorularını cevaplandıran Bakan Bozdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini de değerlendi. Terör örgütlerinin kaset kumpasları ile Türk siyasetini dizayn etmelerine izin vermemeleri gerektiğini söyleyen Bozdağ, buna en iyi cevabın ise Türk halkı tarafından sandıkta verileceğini belirtti.
FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin daha önceki yıllarda da çeşitli kaset kumpaslarıyla milletin iradesine müdahale etmeye çalıştığını belirten Bakan Bozdağ, 'Türkiye’nin ana gündemi maalesef yaşanan itibar suikastleri, kumpas kasetleri, pek çok gayriahlaki, gayrihukuki ilişkiler. İşin doğrusu İnce’nin başına gelenler karşısında herkesin onun başına bu kumpası getiren kirli oyun oynayan ve ona bunu yaşatanlara karşı milletin bir olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları bir ilk değil. Gençlerimiz biraz hafızalarını tazelerse merhum Deniz Baykal’ı böyle bir kaset kumpasıyla FETÖ’nün teröristleri yaptılar. Sonra arkasından hatırlarsanız Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkan yardımcılarına önce bir kaset kurmasını yine FETÖ’cü teröristler yaptılar. Sonra hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 17 - 25 sürecinde benzer bir kaset operasyonu yapıldı. Şimdi İnce’ye yaptılar. Onun için ben buradan aziz milletimize diyorum ki bu terör örgütünü ve terör örgütlerinin kaset kumpasları ile Türk siyasetinin dizayn etmelerine, dizayn ettirmelerini izin vermemiz lazım. Bu itibar suikastçılarına, bu itibar cellatlarına, bu haysiyetsizlere, kirli, gayriahlaki, gayrihukuki yol ve yöntemleri kendileri için usul edinenlere karşı bir Osmanlı tokadını sandıkta hep beraber vurmamız lazım” dedi.

“Cumhurbaşkanımızı yeniden ve de daha güçlü bir şekilde başkan seçerek cevap vermemiz gerektiğine inanıyorum”
Bakan Bozdağ konuşmasının devamında, 'Kılıçdaroğlu’nun önünü kumpaslarla açmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu’nu Pensilvanya’nın ve Kandil’in ve başka yerlerin destekleri ile iktidara taşımak isteyenlere, bu yolda her türlü gayri hukuki ve gayri ahlakiliği kendileri için hak görenlere, bizde Cumhurbaşkanını yeniden ve de daha güçlü bir şekilde başkan seçerek cevap vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bunların karşısında aziz milletimiz, teröristlerin terör örgütlerinin ya da kumpasçıların kirli hesap yapanların, bu ülkenin siyasetçilerine, itibarlarını haksız bir şekilde aşağı çekmelerine karşı tavır koymazsak, daha nice insanın başına böyle bir hadise gelebilir. O yüzden de herkesin bu konular karşısında basiretle hareket etmesinde fayda olduğunu görüyoruz. Pazar günü seçim var, Türkiye’de önemli bir partinin genel başkanına karşı yapılan bir kumpas nedeniyle bu milletin evlatlarının da ona göre tutum almasında fayda var. Kılıçdaroğlu’nun önünü kumpaslarla açmak isteyenlere, Kılıçdaroğlu’nu Pensilvanya’nın ve Kandil’in ve başka yerlerin destekleri ile iktidara taşımak isteyenlere, bu yolda her türlü gayri hukuki ve gayri ahlakiliği kendileri için hak görenlere, sandıkta Recep Tayyip Erdoğan diyerek bütün bunların korkulu rüyası olan Cumhurbaşkanımızı yeniden ve de daha güçlü bir şekilde başkan seçerek cevap vermemiz gerektiğine inanıyorum' diye konuştu.

Lavabo açıcı için toplatma kararı

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Önümüzdeki iki ay dalgalanma olabilir

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması için başvurular sürüyor

Toplanan inek sütü yüzde 4 azaldı

Başakşehir’de 3 İETT otobüsü çarpıştı: 5 yaralı

Yarıyıl tatili başlıyor: Karne zili yarın çalacak

Gümrük denetimlerinde 13,6 milyar TL ceza kesildi

Trump ile Rodriguez görüştü

Güneydoğu'nun 2025 hububat ihracatı 3,6 milyar dolar oldu

İhtiyaç sahiplerine 2026 yılında da kömür yardımı yapılacak

Bursa’da silah operasyonu: 2 gözaltı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Malatya'da hafızlık öğrencileri umre yolculuğuna dualarla uğurlandı

Gaziantep'te silahlı kavga: 9 gözaltı

Altın fiyatları bugün düşüş seyrinde

Mersin Limanı'nda 298 kilo kokain ele geçirildi

Meteoroloji'den birçok il için yağmur ve kar uyarısı

Miraç Kandili bugün idrak edilecek

İngiltere, Tahran Büyükelçiliğini kapattı

Trafik cezalarında büyük artış: Kanun teklifinin 10 maddesi daha kabul edildi

Wall Street Journal: Washington askeri saldırıdan geri adım atıyor

İran: ABD gerilimi büyütürse sonuçları ağır olur

İran hava sahasını geçici olarak kapattı

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lavabo açıcı için toplatma kararı

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Önümüzdeki iki ay dalgalanma olabilir

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması için başvurular sürüyor

Toplanan inek sütü yüzde 4 azaldı

Başakşehir’de 3 İETT otobüsü çarpıştı: 5 yaralı

Yarıyıl tatili başlıyor: Karne zili yarın çalacak

Gümrük denetimlerinde 13,6 milyar TL ceza kesildi