-
BIST 100
13420,62%2,27
-
DOLAR
48,67% 0,05
-
EURO
55,98% 0,28
-
GRAM ALTIN
6806,70% 2,07
-
Ç. ALTIN
10851,75% 0,13
Bakan Çiftçi: PKK'nın tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İranlı mevkidaşı Eskandar Momeni ile görüşmesinde bölgesel güvenlik gündemini değerlendirirken, PKK'nın Suriye, Irak ve İran'daki uzantılarına ilişkin sürecin önemine dikkati çekti.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Eskandar Momeni ve beraberindeki heyeti İçişleri Bakanlığında kabul etti.
Bakan Çiftçi, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşık 560 kilometrelik sınırı paylaşan Türkiye ve İran'ın iki köklü komşu ülke olduğunu belirtti.
Görüşmede terörle mücadele, sınır güvenliği, düzensiz göç, uyuşturucu kaçakçılığı ve yeni nesil suç şebekeleriyle mücadele başta olmak üzere ortak güvenlik gündeminin kapsamlı şekilde ele alındığını ifade eden Çiftçi, "Terörsüz Türkiye" sürecinde gelinen aşamanın da değerlendirildiğini kaydetti.
Bakan Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen süreç kapsamında PKK/KCK'nın kendini feshetmesi ve silah bırakmasının ardından örgütün farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecinin önemini vurguladıklarını belirtti.
Bölgenin huzur ve güvenliği açısından PKK'nın Suriye ve Irak'taki uzantılarının yanı sıra İran'daki PJAK yapılanmasının da tasfiye sürecine dahil edilmesinin önemine dikkat çektiklerini aktaran Çiftçi, bu alandaki güvenlik riskleri ve atılabilecek müşterek adımların değerlendirildiğini bildirdi.
Bakan Çiftçi, Türkiye'nin hedefinin ülkede tesis edilen huzur ve güven ortamını bölgenin tamamında kalıcı hale getirmek olduğunu belirterek, komşularla dayanışma ve eşgüdüm içerisinde sınır aşan tehditlere karşı kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Bölgenin barışına, istikrarına ve güvenliğine katkı sunmayı sürdüreceklerini kaydeden Bakan Çiftçi, Momeni ve beraberindeki heyete ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. (İLKHA)
Elazığ'da Gazzeli çocuklar için uçurtmalar gökyüzüne bırakıldı
ABD'de Esad döneminin eski yetkilisine işkence suçundan 80 yıla kadar hapis talebi
Rusya Savunma Bakanlığı: Harkov ve Zaporojye'de iki yerleşim kontrol altına alındı
Vietnam'da sel alarmı: Binlerce ev sular altında kaldı
Kocaeli'de okul ve yurt çevrelerinde denetim: 13 aranan şahıs hakkında işlem yapıldı
MSB: israilin saldırıları bölgedeki istikrarsızlığı derinleştiriyor
Siirt’te 180 bin liralık altın bileziklerin kaybolduğu olay kameralarla aydınlatıldı
8 ilde organize suç örgütlerine yönelik operasyon: 76 şüpheli yakalandı
Afyonkarahisar’da 14 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Diyarbakır'da TEKNOFEST heyecanı sürüyor: Gençler projelerini sergiliyor
Kayıtlı ve sosyal güvenceli çoban istihdamında ilk adımı atıldı
Meteoroloji'den bazı bölgeler için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Battalgazi Belediyesi GES projesinde yeni etaplara başladı
Şanlıurfa'da 22 yıl 8 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Ankara'da 838 kilogram süt ve süt ürünü imha edildi
Şanlıurfa'da 27 yıl ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Malatya'da Gazzeli çocuklar için uçurtmalar gökyüzüne bırakıldı
TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sonuçları erişime açıldı
Yıllardır dünyada huzur bırakmayan ABD, şimdide gözünü uzaya dikti
Muğla merkezli "Sokaklar Güvende" operasyonu: 20 şüpheli adliyeye sevk edildi
Helene Kasırgası'nda kaybolan son kişinin kalıntıları iki yıl sonra bulundu
Mersin'de 100 bin sentetik ecza ele geçirildi
Otomotivde kalite kontrolü için akıllı sistem geliştiriliyor
Dr. Dinç: Çocukların sağlığı için temel alışkanlıklar küçük yaşta kazandırılmalı
Mersin'de balık sezonu açıldı
Yiğit: Konut satışlarında mevcut poliçe yeni ev sahibine devredilemiyor
Suriçi Çarşısı’nın 3. etabının temeli atıldı
Emlak piyasasında sonbahar durgunluğu beklentisi
Yemen’de Suudi savaş uçağı düştü iddiası
Ramanlı: Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşması bütün vatandaşların ortak arzusudur
Yükleniyor







