• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli açılış ve sergi gezilerini dolaştıktan sonra Sur Kültür Yolu Festivali’nin gala gecesine katıldı. Gecede konuşan Bakan Ersoy, festivalde yüzlerce etkinliğin olacağını ve geleneksel hale geleceğini açıkladı. Bakan Ersoy, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’da bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Sur Kültür Yolu Festivali’nin açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizde kültür ve sanat etkinliklerini daha geniş yelpazeye yaymak halkımızı kültür ve sanat erişimini kolaylaştırma hedefiyle yola çıktığımız kültür yolu festivallerimiz birer marka haline geliyor. Eylül ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz Troya Kültür Yolu Festivali dolu dolu programlarıyla çok büyük ilgi gördü. 300 binden fazla sanatseverin ilgi gösterdiği Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nde yakaladığımız başarıda bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bakanlığımızın himayesine aldığımız Konya Mistik Müzik Festivali’nde ünü. Kendi sınırlarını aşan müzisyenlerimizi misafir ettik. Konya’daki tüm etkinliklerimiz beğeniyle takip edildi.' dedi. Bakan Ersoy, '23 Ekim tarihine kadar sürecek olan başkent ve Beyoğlu Kültüroğlu Festivallerimiz de çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra beklentimizin ötesinde misafir ağırlıyor. Bu sene toplamda 5 ilimizde kültür yolu festivalleri düzenliyoruz. Gelecek sene bu 5 ilimize İzmir Efes Kültür Yolu Festivali, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Gaziantep’teki Gastronomi Festivali’de daha iyi olacak. Bu kadim topraklarda festival coşkusu yaşamanın mutluluğunun tarifi bizim için çok çok büyük. Bu çerçevede sizlere birbirinden güzel etkinlikler hazırladık. Bugün startını verdiğimiz etkinliklerimiz 16 Ekim tarihine kadar devam edecek. 2 binden fazla sanatçı ve 600’den fazla etkinlikle Diyarbakırlılar ve çevre illerden gelecek sanatseverlerimiz buluşacaklar.' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserine Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan Eyvan Geceleri’ne tüm değerler bu festivallerde yer alacak' diyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:
'Gençlerimiz için birbirinden güzel konserler organize ettik. Ta ki bu meydanı açık hava sahnesinde Yavuz Bingöl, Bedri Ayseri, Oğuzhan Koç, Zara, Murat Dalkılıç, Zeynep Pastık, Yüksek Sadakat Grubu ve Ziynet Sali birer konser verecekler. Aynı mekanda Anadolu Ateşi de güzel bir gösteri sunacak. Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde Yılmaz Erdoğan Münakaşa, Demet Akbağ’da Aydınlıkevler isimli tiyatro gösterisini sergileyecek. Mezopotamya’nın yetiştirdiği büyük şair kuşlarla ilgili oluşturduğu bakış açısı bilinçlendiği müzikalde yine bu mekanda izleyiciler ve konuşacak. Keçi Burcu Meydanı’nda açık hava sinema gösterimi yapılacak. Cemil Paşa Konağı’nda Gastro Diyarbakır buluşmaları yapılacak. Çocuklarımız için de birbirinden renkli etkinliklerimiz olacak. Kapadokya’nın balonları Diyarbakır’da yükselecek. Keçi Burcu terasından gökyüzü gözlem etkinliğiyle festivalimiz daha da renklenecek. Ben istesem de tüm etkinliklerimizi bugün buradan duyuramam. Çünkü yüzlerce etkinlik var. Say say yetmez. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Artık su kültür yolu festivali her sene bu tarihlerde bizlerle birlikte olacak. Yani tek seferlik bir festival değil” dedi.
[gallery ids=',48271,48272,48273,48274,48275,48276']

Hint Okyanusu'nda 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de yeni yıla Filistin için dualarla girildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hint Okyanusu'nda 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de yeni yıla Filistin için dualarla girildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli kar, fırtına ve çığ tehlikesi

İstanbul'da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin'i unutmuyoruz" yürüyüşü

2025'te Kudüs: Rakamlarla derinleşen işgal, sıradanlaşan ihlaller

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak