-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,31% 0,12
-
GRAM ALTIN
6447,47% 3,23
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Bakan Fidan: Suriye'de yaşananlar dış müdahale ile açıklanamaz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısında Suriye'deki son gelişmelerin dış müdahale ile açıklanamayacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da İran Dışişleri Bakan Abbas Erakçi ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Suriye'de yaşanan son gelişmelere değinen Fidan, Esad rejiminin siyasi çözüme yanaşmadığını ifade etti.
"Suriye'deki olayları herhangi bir dış müdahaleyle açıklamaya çalışmak bu aşamada yanlış olacaktır. Bu, Suriye ile ilgili gerçekleri anlamak istemeyenlerin sığındığı bir sığınaktır, hatadır." diyen Fidan, son gelişmelerin, Şam'ın kendi halkıyla ve meşru muhalefetle uzlaşı sağlaması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.
Fidan, "Milletimiz müsterih olsun. Türkiye terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyecektir." diye ekledi.
Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, "teröristlerin bölgede istikrarsızlıktan istifade etmesine izin vermeyeceklerini" ifade eden Fidan, şöyle konuştu:
"Kurumlarımız yoğun bir eş güdüm ile hareket ediyor. Olası sorunlara ilişkin gerekli tedbirleri alıyoruz. Sorunlar 13 yıldır var. Esad rejimi siyasi çözüme yanaşmadı. Taraflar hem muhalefet hem de rejim 3 ülkenin ortaya koyduğu tavrı takip ettiler. İran ve Rus makamlarıyla bu süreçte gerekli iletişimi her zaman sağladık. Cumhurbaşkanımız bu sorunun diyalog ile çözülmesi için gerekli girişimi başlattı.
Nüfusun yarısının yerinden edilmesi, terörle ilgili konular meseleyi daha yönetilmesi zor bir hale getirdi. Çözüme yönelik arayış eksiklikleri sorunları bu noktaya kadar getirdi.
Türkiye ve İran'ın Suriye meselesindeki görüşlerini samimi şekilde ortaya koyması Suriye için hayati bir konudur. Yakın zamanda Astana sürecini tekrar hayata geçireceğiz."
Son 48 saatte Suriye ile ilgili mevkidaşlarımızla görüşmelerimizi sağladık. Bölgesel ve uluslararası aktörleri bir arada tutmak çok önemli. Geçmişteki acı olaylara baktığımızda görmek istemediğimiz durumlar var. İç savaşın devam etmesini, şehirlerin bombalarla yıkılmasını, insanların yerlerinden edilmesini istemiyoruz. İnsanların tekrar evlerine dönmesini, mülteci akımının tersine dönmesi önemli. Terör örgütlerinin tekrar fırsat kazanmaması önemli. Rejim ile diyalog kanallarının açılması da önem arz ediyor.
İç savaşın daha da tırmanmasını istemiyoruz. Tekrar insanların yerlerinden edilmesini başka yerlere gitmesini istemiyoruz. Yerlerinden edilmiş insanların tekrar evlerine dönmesini istiyoruz." (İLKHA)
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Uluslararası Güncel Gelişmeler Forumu Mart Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Otomotiv sanayii derneği olağan genel kurulu
Bakan Güler, Katar heyetini kabul etti
İstanbul’da trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücünün ehliyeti iptal edildi
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde başhekimlik görevinde devir teslim gerçekleştirildi
Başakşehir’de cezaevi araçlarının karıştığı kazada 15 kişi yaralandı
Afyonkarahisar’da narkotik operasyonu: 2 kişi tutuklandı
İDEV okullarda Mescid-i Aksa bilinci için etkinlikler düzenliyor
Yiğit: Tarımsal üretimin devamı için çiftçi desteklenmelidir
Şırnak’ta düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı
Lisede patlama: Dört öğrenci yaralandı
Şanlıurfa’da tek taraflı trafik kazası: 3 yaralı
Malatya'da otizm yaşam merkezi açılacak
Et fiyatlarının artması, vatandaşı sakatata yönlendirdi
Batman'da "işgalci asker istemiyoruz" açıklaması yapılacak
Putin’den ekonomi ve savunma çerçevesinde iş dünyasına çağrı
HÜDA PAR: Ali Şükrü Bey'i şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz
STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara tepki
Yüksekova–Hakkari karayolu geçici olarak trafiğe kapatılacak
İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü
Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor
Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı
Yükleniyor







