• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Bakan Fidan: Suriye'de yaşananlar dış müdahale ile açıklanamaz

02 Aralık 2024, Pazartesi 15:18
02 Aralık 2024, Pazartesi 15:18
Bakan Fidan: Suriye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısında Suriye'deki son gelişmelerin dış müdahale ile açıklanamayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da İran Dışişleri Bakan Abbas Erakçi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye'de yaşanan son gelişmelere değinen Fidan, Esad rejiminin siyasi çözüme yanaşmadığını ifade etti.

"Suriye'deki olayları herhangi bir dış müdahaleyle açıklamaya çalışmak bu aşamada yanlış olacaktır. Bu, Suriye ile ilgili gerçekleri anlamak istemeyenlerin sığındığı bir sığınaktır, hatadır." diyen Fidan, son gelişmelerin, Şam'ın kendi halkıyla ve meşru muhalefetle uzlaşı sağlaması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Fidan, "Milletimiz müsterih olsun. Türkiye terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyecektir." diye ekledi.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, "teröristlerin bölgede istikrarsızlıktan istifade etmesine izin vermeyeceklerini" ifade eden Fidan, şöyle konuştu:

"Kurumlarımız yoğun bir eş güdüm ile hareket ediyor. Olası sorunlara ilişkin gerekli tedbirleri alıyoruz. Sorunlar 13 yıldır var. Esad rejimi siyasi çözüme yanaşmadı. Taraflar hem muhalefet hem de rejim 3 ülkenin ortaya koyduğu tavrı takip ettiler. İran ve Rus makamlarıyla bu süreçte gerekli iletişimi her zaman sağladık. Cumhurbaşkanımız bu sorunun diyalog ile çözülmesi için gerekli girişimi başlattı.

Nüfusun yarısının yerinden edilmesi, terörle ilgili konular meseleyi daha yönetilmesi zor bir hale getirdi. Çözüme yönelik arayış eksiklikleri sorunları bu noktaya kadar getirdi.

Türkiye ve İran'ın Suriye meselesindeki görüşlerini samimi şekilde ortaya koyması Suriye için hayati bir konudur. Yakın zamanda Astana sürecini tekrar hayata geçireceğiz."

Son 48 saatte Suriye ile ilgili mevkidaşlarımızla görüşmelerimizi sağladık. Bölgesel ve uluslararası aktörleri bir arada tutmak çok önemli. Geçmişteki acı olaylara baktığımızda görmek istemediğimiz durumlar var. İç savaşın devam etmesini, şehirlerin bombalarla yıkılmasını, insanların yerlerinden edilmesini istemiyoruz. İnsanların tekrar evlerine dönmesini, mülteci akımının tersine dönmesi önemli. Terör örgütlerinin tekrar fırsat kazanmaması önemli. Rejim ile diyalog kanallarının açılması da önem arz ediyor.

İç savaşın daha da tırmanmasını istemiyoruz. Tekrar insanların yerlerinden edilmesini başka yerlere gitmesini istemiyoruz. Yerlerinden edilmiş insanların tekrar evlerine dönmesini istiyoruz." (İLKHA)

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı

Karlı yolda kamyonetle drift atan sürücüye ceza yağdı

Afyonkarahisar'da kaza: 1 ölü, 6 yaralı

HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü

Edirne'de otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

Rusya: Donbass’ta bir yerleşim daha Rus ordusunun kontrolüne geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor

Fransa'dan ABD'nin Venezuela saldırısına tepki: Uluslararası hukukun ihlalidir

BMGK'ya ABD'nin Venezuela'ya saldırısına ilişkin acil toplantı çağrısı

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürüyor

Çin'den ABD'nin Venezuela saldırısına kınama

Siyonist rejim destekçisi Machado: Venezuela'da hükümeti devralmaya hazırız

5 Ocak etkinlikleri nedeniyle Adana’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Malatya'da konteyner iş yerinde yangın

Dışişleri Bakanlığı: Venezuela'da tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz

​Bitlis’te köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor

HÜDA PAR'dan Venezuela açıklaması: Amerika küresel bir haydut gibi hareket ediyor

Batmanlı minikler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı

Karlı yolda kamyonetle drift atan sürücüye ceza yağdı

Afyonkarahisar'da kaza: 1 ölü, 6 yaralı

HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar