Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis'e sunulacak

Tarih: 16.03.2025 07:12 Güncelleme: 16.03.2025 07:12
Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 16 yaş altındaki çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, "Çalışmamızı son aşamaya getirip bu yıl içinde Meclisimize sunmayı ve hayata geçirm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göktaş, kadınların güçlendirilmesi ve aile yapısının korunmasına yönelik çalışmaları aktardı.

Küresel ölçekte demografik değişimlerin yaşandığını vurgulayan Göktaş, Türkiye’nin 2024-2028 Aile Eylem Planı kapsamında önemli adımlar attığını belirtti.

Sosyal medyanın 16 yaş altındaki çocuklar üzerindeki etkisine değinen Göktaş, bu alanda iki aşamalı bir düzenleme planladıklarını söyledi.

Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan başvuruların 72 bini aştığını açıklayan Göktaş, gençlerin fondan daha fazla yararlanabilmesi için kriterlerin esnetileceğini duyurdu.

"Dünya genelinde doğurganlık azalıyor, nüfus yaşlanıyor"

Aile konusunun ABD dahil birçok ülkenin gündeminde olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi:

“Dünya genelinde doğurganlığın azaldığı, nüfusun yaşlandığı, demografik farklılıkların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bazı ülkelerde nüfus hızla artarken, bazılarında gerileme yaşanıyor. 2024-2028 Aile Eylem Planımız kapsamında sağlıklı aile yapısını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attık. Önümüzdeki süreçte de aileyi ve toplumun her bir ferdini desteklemeye devam edeceğiz. Aile ve kadını birbirinin rakibi gibi gösteren anlayışı tamamen reddediyoruz. Kadın güçlüyse çocuklar, aile ve toplum da güçlü olur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sosyal medya düzenlemesi iki aşamalı olacak

16 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Göktaş, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’deki kaygıların dünya genelinde de yaşandığını belirten Göktaş, “Çocuklarımızı korumak için araştırmalar yaptık, diğer ülkelerdeki uygulamaları inceledik. Akademisyenler, çocuklar, aileler ve sosyal medya platformlarının temsilcileriyle çalıştaylar düzenledik. Bu kapsamda 13 yaşına kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için ayrı olmak üzere iki aşamalı bir düzenleme hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sosyal medya platformları ve ailelere de önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Göktaş, "Sosyal medya platformlarının belirli algoritmalar oluşturması ve belli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu düzenlemeler için onlara da belirli bir süre vereceğiz. Dolayısıyla bir yıl içinde bu düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu’nda 72 bin 38 başvuru

Aile ve Gençlik Fonu’ndaki son duruma ilişkin bilgi veren Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ve Meclis’in desteğiyle hayata geçirilen uygulamaya yoğun ilgi olduğunu söyledi.

İlk olarak deprem bölgesinde pilot uygulama olarak başlatılan ve ardından ülke geneline yayılan programın olumlu sonuçlar verdiğini belirten Göktaş, “Bugüne kadar 72 bin 38 başvurumuz var” dedi.

Program kapsamında gençlere eğitimler verildiğini hatırlatan Göktaş, “Daha fazla gencimizin fondan faydalanabilmesi için bazı kriterlerde esnetme çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu konudaki detayları kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor