• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Bakan Göktaş: 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dönemi için SYDV’lere yaklaşık 1 buçuk milyar lira kaynak aktardık

08 Eylül 2025, Pazartesi 14:27
08 Eylül 2025, Pazartesi 14:27
Bakan Göktaş: 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dönemi için SYDV’lere yaklaşık 1 buçuk milyar lira kaynak aktardık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 1 buçuk milyar lira kaynak aktardıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler için uyguladıkları eğitim yardımlarına yeni eğitim-öğretim döneminde de kapsam ve miktar artırarak devam edeceklerini bildirdi. 

Kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabı, kışlık kıyafet gibi temel okul ihtiyaçlarının eğitim materyali yardımı başlığı altında öğrencilere ulaştırıldığını aktaran Bakan Göktaş, taşımalı eğitim uygulaması dışında kalan öğrencilere de barınma-taşınma, yemek giderleri gibi yardımlar yapıldığını kaydetti. 

Lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrencilerin de sınavlara hazırlık materyallerinin temin edildiğini, ayrıca ihtiyaç sahibi hanelerin öğrencilerinin gezi ve sportif faaliyetlere katılımının desteklendiğini anlatan Bakan Göktaş, yükseköğretim kurumlarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere de çeşitli eğitim yardımları yapıldığını bildirdi. 

Göktaş, ailelerinden uzakta örgün eğitime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilerin, ailelerinin yanına gidip-dönmekte kullanacakları yıllık 2 gidiş-2 dönüş toplam dört bilet hâlindeki Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Destek Programından da yararlanabildiklerini hatırlattı. 

“Mutlu aile ve başarılı öğrenci, sağlıklı bir toplum ve müreffeh bir ülke demektir”

Bakan Göktaş “Aile Yılı’nda öğrencilerimizi aileleriyle bir araya getirmek için farklı destek programlarını hayata geçiriyoruz.  Çünkü mutlu aile ve başarılı öğrenci, sağlıklı bir toplum ve müreffeh bir ülke demektir. ” dedi. 

2025 Aile Yılı’nın Ocak-Temmuz döneminde yapılan çalışmalar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Fonundan 64 milyon lira kaynak aktarıldığına vurgu yapan Bakan Göktaş, 2021 yılından bu yana SYDT Fonundan SYDV’lere 2 buçuk milyar liradan fazla ilave kaynak aktarıldığını ifade etti.

Bakan Göktaş, aynı amaçla 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dönemi için de yaklaşık 1 buçuk milyar lira tutarında ilave kaynak aktarıldığının altını çizerek,  tüm kaynakların ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrencilere yapılan eğitim yardımlarının etkinliğini ve verimliliğini artırmaya yönelik kullanıldığını belirtti. (İLKHA)

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

İstanbul’da DAİŞ'e yönelik operasyon: 19 gözaltı

HÜDA PAR’dan siyonist rejimin Katar'da HAMAS'a saldırısına tepki: Cevapsız bırakılmamalı!

Ruh sağlığında yapay zeka kullanımı doğru mu?

Mardin’de iki grup arasında taşlı sopalı kavga: 8 yaralı

Sosyal medyada provokasyon yapan 3 kişi tutuklandı

Sigara ve kanserle mücadelede mobil tim dönemi

Adana’da büyükbaş hayvan taşıyan tır alev aldı

İspanya, israilin iki bakanına giriş yasağı getirdi

El Cezire: HAMAS liderliği heyeti suikasttan sağ kurtuldu

Katar'dan işgalcilerin HAMAS liderlerine yönelik saldırısına tepki

Bin 300’den fazla sanatçı, siyonist film endüstrisini boykot edeceğini açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bayrou’nun istifasını onayladı

İşgalci siyonistler, Katar'da HAMAS liderlerinin bulunduğu binayı bombaladı

Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

İspanya’dan işgal rejimine 9 maddelik yaptırım yürürlüğe girdi

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret