Bakan Göktaş: Nice zorlukları ailemizin gücüyle aştık

Tarih: 16.05.2025 20:05 Güncelleme: 16.05.2025 20:05
Bakan Göktaş: Nice zorlukları ailemizin gücüyle aştık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

 Gaziantep'te "Aile Yılı" dolayısıyla düzenlenen aile festivalinde  konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailenin sadece aynı sofrayı paylaşmak değil, aynı yüreği taşımak olduğunu belirtti.

Festivalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" olarak ilan etmesiyle beraber toplumun temel taşı olan aile yapısının güçlendirilmesi, yuvaların birliği, çocukların sağlıkla zihinsel ve bedensel gelişimi için çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın aileye, gençlere, yaşlılara yönelik yaptığı çaptığı çalışmaları anlatarak Aile Yılı kapsamında yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Göktaş, "Festival, aile olma sevincini hissettiğimiz, birliğin ve dayanışmanın en güzel ifadesi. Aynı zamanda burada değerlerimizi yaşattığımız kuşaklararası bir araya getiren çok değerli bir buluşma. Başkanımız beni davet ettiğimden 'En güzel festival Gaziantep’te olacaktır.' dedim ve Gaziantep bugün fark yarattı. Aile sadece aynı sofrayı paylaşmak değil, aynı yüreği taşımaktır. Aile zor zamanlarda kenetlenmenin, sevinçlerde çoğalmanın adıdır. Tarihten bugüne nice zorluklarla ailemizin gücüyle aştık, milli mücadelede cepheye evlat yollayan anaların duasında vardı. Ailemiz köklü geçmişimizdir, Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi ailemizi istikbalimiz kılmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. 2025 aylı yılını aile yılı ilan ederek aileyi güçlendirmeyi, değerlerimizi korumayı, gelecek nesillere sağlam bir miras bırakmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ülkemizin dört bir yanında aileyi merkezi alan projeler hayata geçiriyoruz." dedi.

Festival parkta düzelenen etkilikte  41 Yıllık Evlilere Umre Yolculuğu Projesi'ne katılan yaklaşık 10 bin çift arasından kafilelerin belirlendiği kura çekimi yapıldı.

Toplam bin 800 kişinin kafileleri belirlendi. (İLKHA)

HAMAS ve İslami Cihat liderleri bir araya geldi

İngiltere'de havalimanında iş jeti düştü

Cizre'de çocuklardan tehlikeli oyun

İTÜ mezuniyet töreninde açılan ayet "laiklik" sloganlarıyla engellenmek istendi

UNICEF: Haziranda Gazze'de 5 bin 800’den fazla çocuk yetersiz beslenme yaşadı

Gazze'de iki gazeteci daha katledildi

Otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

Dicle Nehri’ne giren genç kayboldu

Ebu Ubeyde: Şehit komutan Muhammed Deyf, siyonist caydırıcılığı sonsuza dek çökertti

Davet ve Gençlik Hareketi park etkinliklerine devam ediyor

DMM'den Galata Kulesi’yle ilgili iddialara yanıt

İran medyası, Pezeşkiyan'a yönelik siyonistlerin suikast girişiminin detaylarını açıkladı

Pakistan'da muson yağışlarında 104 kişi hayatını kaybetti

MEB AGS ve ÖABT soru ve cevaplarının tamamı adayların erişimine açıldı

Sudan'daki saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin süreci akamete uğratmaya, küçük hesap yapmaya hakkı yoktur

Gazze'de şehit sayısı 58 bin 26'ya yükseldi

Hanzala gemisi Gazze'ye yardım ulaştırmak için İtalya'dan yola çıktı

Aksa Tufanı mimarı Muhammed Deyf'in şehadetinin üzerinden bir yıl geçti

HAMAS: Şehit komutan Muhammed Deyf, işgalcinin varlığını her zaman sarsmıştır

Çocuklar için verimli bir yaz tatili nasıl planlanmalı?

MEB Akademi Giriş Sınavı tamamlandı

Hatay'da orman yangını

Avusturya'da uzun namlulu silahla saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Balıkesir'de orman yangını

Gazze'de çocuklar acı içinde can veriyor

Çin ve Japonya arasında "havada" gerilim

HÜDA PAR'dan Zîlan Katliamı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Yükleniyor